FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

exclusiv FRF face o alegere-surpriză pentru postul de selecționer la naționala U20: a început Școala de Antrenori la 25 de ani și l-a impresionat pe Dan Petrescu

Costin Curelea
Costin Curelea

Articol de , - Publicat miercuri, 02 august 2023 19:38 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 20:48

FRF va face săptămâna viitoare anunțul oficial și în privința celui care va trebui să conducă România U20, echipă pe care a pregătit-o Daniel Pancu, înainte de a face trecerea la U21. La U20 va fi numit Costin Curelea.

FRF a anunțat săptămâna trecută numele celui care îl va înlocui pe Emil Săndoi pe banca reprezentativei de tineret a României. Daniel Pancu a fost alegerea federalilor, iar obiectivul acestuia e de a duce România mică la al 4-la turneu final consecutiv de Euro. 

Reacția Jandarmeriei, după imaginile surprinse aseară în Ghencea: „A fost stabilită identitatea celor în cauză și au fost efectuate fotografii operative”
COMUNICAT
Reacția Jandarmeriei, după imaginile surprinse aseară în Ghencea: „A fost stabilită identitatea celor în cauză și au fost efectuate fotografii operative”

Costin Curelea și-a dorit să treacă de la secund la „principal”

Din informațiile GSP, cel care se află în pole-position pentru a fi instalat selecționer la această categorie de vârstă e Costin Curelea. Fostul atacant al Sportului a fost în anii trecuți în staff-ul lui Dan Petrescu, la CFR, unde avea în special rolul de a organiza echipa la fazele fixe. 

Petrescu a insistat pentru el ca și colaborator după ce a văzut modul în care Clinceni juca fazele fixe, atunci când Curelea se ocupa și acolo de astfel de momente. În schimb, Costin Curelea nu l-a însoțit pe Petrescu în Coreea de Sud, la Jeonbuk, pentru că lui Dan i-a fost impus să vină doar cu doi colaboratori, iar aceștia sunt Valeriu Bordeanu și preparatorul Bogdan Aldea. 

În plus, Curelea oricum era tentat să înceapă o carieră pe cont propriu, de antrenor principal, după 5 ani în care a fost secund. Mai întâi, a lucrat cu Ilie Poenaru, la Academica Clinceni, între 2018 și 2020, apoi a fost cooptat de Dan Petrescu în echipa lui.

Discuțiile pe care Curelea le-a purtat cu oficialii FRF au ajuns la un punct comun și sunt șanse mari ca el să fie ales dintr-o listă restrânsă, de 2-3 nume alese de Mihai Stoichiță și colaboratorii săi din Comisia Tehnică.

Costin Curelea a făcut UNEFS

Curelea, care s-a retras din cariera de fotbalist în 2018, are și carnet de antrenor, dar și Licența Pro, pe care a obținut-o în generația în care s-au aflat, printre alții, Mirel Rădoi și Adrian Mutu. 

Carnetul de antrenor la obținut încă de când a absolvit UNEFS, după care, în timp ce se afla în timpul activității de fotbalist, a început Școala de Antrenori, pe când avea doar 24 de ani, în 2009, la vremea respectivă evolua la Sportul Studențesc. 

În 2019 s-a înscris la cursurile Licenței Pro, iar în 2021 a trecut examenul de admitere, aflându-se printre cei 19 care au luat Licența, dintre cei 31 de participanți.

Curelea, care a împlinit luna trecută 39 de ani, a jucat fotbal ca atacant și s-a remarcat la Sportul, formație pentru care a evoluat vreme de 10 ani, între 2003 și 2013, și pentru care a înscris 82 de goluri în 254 de meciuri. 

A mai trecut pe la Dinamo Minsk, Universitatea Craiova, Voluntari și Academica Clinceni. Are o selecție și în echipa națională mare și 11 prezențe în cea de tineret.

România U20 va participa între septembrie 2023 și martie 2024 pentru al treilea sezon la rând în Elite League U20, o competiție la care mai iau parte: Cehia, Polonia, Portugalia, Germania, Italia, Anglia și Norvegia.

Programul jocurilor în 2023 pentru România U20

Data Meciul
7 septembrie România - Cehia
12 septembrie Portugalia - România
12 octombrie România - Anglia
16 octombrie Norvegia - România
17 noiembrie România - Germania

Jucătorii care vor fi eligibili pentru această competiție sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2004. Printre numele cunoscute din Liga 1 se află: Radaslavescu (FCSB), Musi (Petrolul), El Sawy (Rapid), Atanas Trică (CSU Craiova), iar dintre cei de la Liga 2: David Maftei (CSA Steaua), Sălceanu (Gloria Buzău), David Dincă (Slatina). 

În plus, există și soluții dintre stranieri, cei 3 jucători de la Lecce Primavera: Burnete, Vulturar și Pașcalău. Eligibili, raportat la vârstă, sunt și Borza, Mazilu și Rareș Pop, însă ei vor fi fie la România U21 sau, măcar unul dintre primii doi, chiar la naționala mare.

CITEȘTE ȘI: 

Decizie surprinzătoare la FCSB pentru returul cu CSKA 1948

Șucu a plusat, dar Ștefănescu rămâne la Sepsi! Ce mai așteaptă covăsnenii pentru a-i da drumul la Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
TraianX
TraianX  •  03 August 2023, 08:22

Si Murinho nu ajucat fotbal. Elvetia a avut antrenor un inginer constructor. Pentru ei vorbesc rezultatele.

mihai_capraru
mihai_capraru  •  03 August 2023, 07:40

A antrenat pe undeva pana acum? Daca da, ce rezultate a avut ca sa il recomande drept antrenorul unei echipe nationale, chiar si daca e cea mai putin importanta? FRF, aceasta sinecura acaparata de habarnisti nu inceteaza sa ma minuneze. Cand vezi ca dai gres cu atatia debutanti, nu mai bine incerci si pe unul cu experienta? Si nu ma refer la Sandoi, el stie doar sa incerce sa nu primeasca gol. Cine stie, poate Curelea o fi vreun copil minune al antrenoratului, in acest caz imi voi prezenta scuzele.

wally77
wally77  •  03 August 2023, 07:10

Poți să-l pui și pe Zidane...când n-ai jucători, n-ai rezultate.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează