FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA

EXCLUSIV „De ce-i găsim vină doar selecționerului?” » Discursul unui fost mare atacant al României: „Pe vremuri, lipseau Hagi sau Dobrin, acum lipsește Chiricheș”

Edi Iordănescu, alături de Denis Alibec / foto: Raed Krishan
Edi Iordănescu, alături de Denis Alibec / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2022 15:21 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 08:25

Marin Radu II (66 de ani), golgeterul campionatului României în 1979 și 1981, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, consideră că nu selecționerul Edi Iordănescu ar fi marea problemă a echipei naționale, ci aria de selecție slabă și dezinteresul noilor generații de fotbaliști.

Într-o perioadă în care Edi Iordănescu e aspru criticat de oamenii de fotbal din România, Marin Radu II susține că actualului selecționer ar trebui să i se acorde continuitate la națională. Fostul campion al României atrage atenția, în schimb, asupra nivelului modest din campionatul intern.

România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat

Marin Radu îi ia apărarea lui Edi Iordănescu: „E ușor să găsești țapi ispășitori, dar să ne gândim și la jucători”

„Edi Iordănescu poate a ratat obiectivul, dar s-au văzut și unele lucruri bune. Eu zic că ar trebui să i se mai dea încredere, nu doar antrenorul trebuie să fie cel căruia îi găsim vină. Să ne gândim și la jucători, la cei care formează nucleul intern. 

Mă uit în campionat, sunt două echipe promovate din Liga 2 (n.r. - Hermannstadt și Petrolul) care sunt în primele șase. Ăsta e nivelul! E foarte ușor să găsești țapi ispășitori. Dacă noi, foștii jucători, și voi, ziariștii, ne apucăm să facem un prim «11», nu ne dă la fel la 10 inși! 

Spunem acum că lipsește Chiricheș, jucător valoros, sigur că da, dar are și el niște ani. Pe vremuri, lipseau Hagi sau Dobrin... E păcat că s-a ajuns aici. Mă uit la FCSB, nici măcar acolo nu mai vezi pe unul care să facă diferența”, a punctat Marin Radu II, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Parcă lipsesc liderii la nivelul echipei naționale, au cam dispărut acei jucători cu mai mare personalitate, mai îndrăzneți.

- Marin Radu II

190 de goluria înscris Marin Radu II în campionatul României, situându-se pe locul 4 all-time, sub Dudu Georgescu, Ionel Dănciulescu și Rodion Cămătaru

Marin Radu: „Ne confruntăm cu mari probleme la juniori!”

Întrebat despre cifrele submediocre ale atacanților primei reprezentative, fostul mare atacant român, care lucrează în prezent în sectorul juvenil, la CS Mioveni, vorbește cu îngrijorare despre lucrurile pe care le-a remarcat la tinerii jucători români.

E o problemă la nivel național, e o penurie de vârfuri de atac. Au cam dispărut acei «nouari» clasici, cel puțin în fotbalul românesc, deși nici prin străinătate nu prea-i mai văd. Toate echipele se vaită de asta.

Lucrez la un centru de copii și juniori. În momentul în care găsim un jucător care driblează, care marchează, e ceva rar, ne bucurăm nespus. Nu mai sunt copiii care erau odată, nu mai au acele deprinderi pe care ei trebuie să le învețe singuri. Ne confruntăm cu mari probleme legate de activitățile extrafotbalistice ale copiilor: nici școală, nici fotbal, nimic concret! Poate e și vina părinților, nu au timp de ei!

Nu numai la sport, în general. Toată lumea de la școala se vaită de ei, au alte preocupări, telefoane sau alte lucruri care nu sunt pozitive”, a mai spus cel poreclit „Șarpele”, în interviul acordat Gazetei Sporturilor. 

„De ce-i găsim vină doar selecționerului?” » Discursul unui fost mare atacant al României: „Pe vremuri, lipseau Hagi sau Dobrin, acum lipsește Chiricheș”
Marin Radu II e una dintre legendele lui FC Argeș

35 de goluria adunat fiecare dintre Hagi și Mutu, cei mai buni marcatori din istoria naționalei. Cei 12 jucători de atac din lotul lui Edi Iordănescu adună 32 de goluri împreună

VIDEO Concluziile lui Aurel Țicleanu, după Finalnda - România 1-1: „M-a surprins abordarea lui Edward Iordănescu”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Veste proastă pentru România: UEFA abandonează proiectul cu 32 de echipe pentru Euro 2028. Cine s-a opus

Ionel Ganea, discurs devastator la adresa lui Edi Iordănescu: „Cel mai slab antrenor pe care l-am avut vreodată. La națională vin toți papagalii”

Ciprian Marica, despre pericolul care paște naționala în cazul în care Edi Iordănescu va fi schimbat: „Alta e problema la echipa națională” + Atac la selecționerii de la tineret

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (12)
paolo11
paolo11  •  27 Septembrie 2022, 06:13
Postat de thiamarcos pe 26 Septembrie 2022, 20:45

Cine e, ma, mediocru? Radu 2? Habar n-ai despre cine vorbesti! Daca Romania ar avea acum un varf de atac cum era Radu 2 pe vremuri, am fi avut rezultate. Dupa pseudonimul tau, imi dau seama ca esti doar un mistocar care nu face altceva decat sa trolleze pe aici, fara sa fie in stare sa emita o opinie rezonabila!

Nu e mistocar, e doar un rapidist obsedat de fscb, minte mai putina.

mr90
mr90  •  26 Septembrie 2022, 21:32
Postat de baucucu pe 26 Septembrie 2022, 20:31

pe vremuri se juca fotbal la orice colt de strada. ne uitam la copiii care nu jucau fotbal ca la niste outsideri. pe locurile unde jucam eu fotbal cand eram copil acum sunt parcari de masini, cladiri si in cel mai bun caz niste leagane si topogane. de unde sa iasa fotbalisti? ca sa dai copilul la fotbal sunt niste costuri mari plus efortul logistic, eu am dus copilul 1 an si am renuntat pentru ca era foarte dificil programul. cu 3-4 ore de fotbal pe saptamana nu faci treaba. eu jucam 8 ore pe zi in copilarie. asta nu o poate rezolva federatia nici cu mourinho antrenor. trebuie un program national de reimplementare a sportului la copii. eu am jucat fotbal, baschet, handbal, tenis, ping-pong, volei, am facut atletism. asa se gasesc talentele in marea masa de copii, punandu-le sportul langa casa

Corect ! Din pacate s-au dus vremurile alea.

thiamarcos
thiamarcos  •  26 Septembrie 2022, 20:45
Postat de tikitakabarceloona pe 26 Septembrie 2022, 16:37

Gura, mediocrule

Cine e, ma, mediocru? Radu 2? Habar n-ai despre cine vorbesti! Daca Romania ar avea acum un varf de atac cum era Radu 2 pe vremuri, am fi avut rezultate. Dupa pseudonimul tau, imi dau seama ca esti doar un mistocar care nu face altceva decat sa trolleze pe aici, fara sa fie in stare sa emita o opinie rezonabila!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează