FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Două mutări făcute de Iordănescu, scoase în evidență: „A fost inspirat când era mare nevoie. A luat decizii riscante”

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 08:08 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 12:09

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a scos în evidență două mutări pe care Edi Iordănescu le-a făcut în campania de calificare la EURO 2024.

  • România - Elveția, meci pentru locul 1 în grupa I, are loc marți, de la ora 21:45. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • Cu minimum o remiză, România câștigă grupa și va fi în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Oficialul echipei roș-albastre l-a felicitat pe selecționer pentru că l-a titularizat pe portarul Horațiu Moldovan și că a reușit să-l înlocuiască pe fundașul Vlad Chiricheș, mizând pe un cuplu format din Radu Drăgușin și Andrei Burcă.

Imagini de colecție de la precedentele prezențe ale României la Euro » 5 turnee finale, o SINGURĂ victorie în 16 meciuri
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Imagini de colecție de la precedentele prezențe ale României la Euro » 5 turnee finale, o SINGURĂ victorie în 16 meciuri

Două mutări făcute de Edi Iordănescu pe care Mihai Stoica le laudă

„Vorbim despre un selecționer care, atunci când a fost nevoie, a avut inspirație excepțională. A luat niște decizii foarte riscante, care s-au dovedit oportune. 

De exemplu, titularizarea lui Horațiu Moldovan. Când aveai de ales între Moldovan, Târnovanu și Aioani, era riscant să mizezi pe Moldovan. Venea după o serie de gafe în campionat. A fost decizie bună. Acum avea de ales între Niță, Radu și Moldovan și a mers în continuare pe Moldovan.

Și o altă realizare a selecționerului, faptul că s-a calificat fără Vlad Chiricheș, care părea de neînlocuit. A reușit să inventeze un cuplu eterogen. Drăgușin era un copil care avea foarte puține jocuri la seniori când a început campania asta. Avea calități, dar puține jocuri. El a fost cu naționala de tineret la EURO, dar nu a jucat.

Iar Burcă e un jucător cu experiență, dar venea de la o echipă care juca un fotbal diferit față de ce propunea Edi la națională. Și nu a avut nici fundaș dreapta. A fost forțat să joace cu Rațiu, care nu evolua la echipa națională. Și a fost și o perioadă în care nu era nici Bancu, singurul fundaș stânga. A improvizat cu Sorescu. Și uite că e neînvins. Și dacă rămâi neînvins o să câștigi grupa”, a declarat Mihai Stoica la OrangeSport.

MM Stoica
Gigi Becali
Gică Hagi
Edi Iordănescu
Răzvan Burleanu
+7 FOTO

VIDEO Edward Iordănescu: „Echipa națională a scris istorie! Au fost și momente foarte dificile în acest drum”

Citește și: 

Ilie Dumitrescu, impresionat de un nume-surpriză din „națională”: „Dacă era și sclipitor cu mingea la picior, era la Milan!”
ISRAEL - ROMÂNIA 1-2
Ilie Dumitrescu, impresionat de un nume-surpriză din „națională”: „Dacă era și sclipitor cu mingea la picior, era la Milan!”
Elvețienii vin la București cu un singur gând: „Egalul este INTERZIS!” » Marea miză a duelului direct de marți
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Elvețienii vin la București cu un singur gând: „Egalul este INTERZIS!” » Marea miză a duelului direct de marți

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (8)
MASETA
MASETA  •  20 Noiembrie 2023, 13:02

"BAI BAITULE" faptul ca alde: chiricehs, mitrita, camora, olaru, maxim si alte "vedete" care au calificat prostia, ai bine asta a chiar a fost noroc ca s anu mai punem la socoteala rezultale intre celeltate echipe care au demonstrat fiecare ca-si apara sansele cinstit. Ei bine hai sa ne uitam cate punte avem cat cate erau maximul si dupa mai vorbim, mai ales de jocurile in care a fost prezent "chiriches"

freddy
freddy  •  20 Noiembrie 2023, 12:27
Postat de fan_nordjylland pe 20 Noiembrie 2023, 11:37

Aloooo ..imi ziceti si mie un meci in care Romania a dominat o partida ??? Si merita sa castige ?

Bai Firicele, stii ca eu te iubesc dar efectiv de data asta nu te inteleg. Te-ai uitat la meci. Ma...nu am jucat rau. Am avut ocazii mai multe si mai mari. Ce vrei? Astia sunt. Ai pretentii de la dinamovistii tai? Nu ai. Eu am pretentii de la cioban sa fie antrenor? Nu am. Atat se poate acum. Nu crezi ca e un pas mare ca ne-am calificat? Uite, Dragusin, Dragus, Man, Moldovan, Hagi, Ratiu. Si mai sunt. Ma nu sunt Messi dar fac si ei cat pot. Intr un an doi, dupa campionatul asta european o sa joace la echipe mai mari. Ce vrei tu? Brazilia? Franta? Am fost vreodata? Ia asculta ma. Daca batem Elvetia ( si eu zic ca o batem ) esti multumit?

supereduardo10
supereduardo10  •  20 Noiembrie 2023, 12:14

Chirichesi facea praf aprarea, bine ca am scapat de el. Noul cuplu de fundasi centrali joaca excelent, s-au sudat si dau incredere echipei plus Moldovan in poarta au dus la reszultatele astea bune. Sa speram ca in viitorul apropiat apare si un atacant de clasa si atunci vom arta ca o echipa adevarata.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează