FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

Drama unui fost internațional român care a jucat la EURO '84: „L-au intubat, se bate pentru viața lui”

Ioan Zare (în plan apropiat), după meciul România - RFG 1-2 / Sursă foto: Imago Images
Ioan Zare (în plan apropiat), după meciul România - RFG 1-2 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 18:50 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 19:21

Ioan Zare (62 de ani), emblematicul jucător al celor de la FC Bihor, se află în stare critică la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Singurul fotbalist al lui FC Bihor care a evoluat alături de România la un turneu final trece prin momente dificile. Acesta ar fi trebuit să fie prezent la Târgu Jiu, la o competiție old-boys, însă a anunțat în ultimul moment că nu se simte bine și că va rămâne acasă pentru a se interna și a-și face analize. Între timp, starea lui s-a înrăutățit. 

L-au intubat pe Nelu. Prognosticul nu e bun deloc”, au declarat apropiați de-ai lui Ioan Zare.

„În aceste clipe, Nelu Zare, emblematicul jucător și căpitan al Bihorului de altădată, se bate pentru viața lui. E în mâinile lui Dumnezeu și al priceperii medicilor de pe ATI. Nu ne rămâne decât să ne rugăm Domnului să facă o minune pentru Nelu”, notează site-ul bihorpenet.ro.

Drama unui fost internațional român care a jucat la EURO '84: „L-au intubat, se bate pentru viața lui”
Ioan Zare (în stânga), alături de Ladislau Boloni

Ioan Zare, prezent alături de națională la EURO '84

Zare a strâns 7 selecții în tricoul echipei naționale. A fost în lotul României la Euro '84, unde a evoluat 45 de minute, repriza secundă contra RFG (1-2), când l-a înlocuit pe Hagi. În perioada '85-'90 a jucat la Dinamo, Victoria și Flacăra Moreni, după care și-a încheiat cariera în liga maghiară, la Siofok și Pecs.

38 de ani de la calificarea la Euro '84. Și de la publicarea unui interviu antologic cu Bölöni » Absența cui o regreta cel mai tare, cum îl caracteriza pe Rednic și cu cine a fost confundat la cabinetul stomatologic
RETRO GSP
38 de ani de la calificarea la Euro '84. Și de la publicarea unui interviu antologic cu Bölöni » Absența cui o regreta cel mai tare, cum îl caracteriza pe Rednic și cu cine a fost confundat la cabinetul stomatologic

Fiul lui Ioan Zare s-a stins în 2016, după o suferință teribilă

În 2016, Ioan Zare a trecut prin momente tulburătoare. Băiatul său, Adrian, a avut o tumoare pe creier și a decedat în Ungaria, la doar 28 de ani. 

„În 2014, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, într-o zonă inoperabilă. S-a chinuit mult, săracul! I-au fost afectate întâi mâna și piciorul drept, apoi suferința s-a extins. Trăia de la doi ani în Ungaria, unde s-a și stins. L-am incinerat, iar apoi am adus urna cu cenușă la Oradea, unde am înmormântat-o”, mărturisea Ioan Zare pentru Gazeta Sporturilor, în urmă cu șase ani.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Amintiri de la unul dintre șocurile din Cupa UEFA, Sportul - Brondby: „Au venit încrezuți la București! După meci, le-au plecat toți sponsorii”

Cum a ieșit Gică Hagi golgheter cu un blat. Dezvăluirile senzaţionale ale căpitanul Sportului: „Trebuia să fie două goluri diferență și Hagi să înscrie. El s-a încăpățânat și a dat 6. Noi a trebuit să luăm 5 goluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
108808261708421
Francisco Dascal  •  23 Februarie 2022, 11:32

A fost un fundas foarte bun,sper sa cistige acest duel.Dumnezeu sa-i fie alaturi.

117850672514156
Ungureanu Ionut  •  23 Februarie 2022, 07:16

Multă sănătate. Sper sa depășească momentul. Dumnezeu sa-i fie alături...

maxp
maxp  •  22 Februarie 2022, 23:25
Postat de msi_z690_tomahawk_wifi_ddr5 pe 22 Februarie 2022, 19:27

In romania 99% dintre cei intubati mor ! Pacat ca a acceptat acest procedeu ucigas !!

Ba, am auzit atâția ca tine... De zici că-i intubeaza de bine ce le e. Intubarea oro-traheala se face când omul ajunge în stare critica, normal ca majoritatea decedează, nu din cauza intubarii, ci starea care ii duce la necesitatea acestui procedeu ii omoară. Încă ceva, imensa majoritate nu mai sunt în stare să-și dea sau nu acceptul, ca nu e o intervenție de rutina care îți permite să-l întrebi pe om dacă o vrea sau nu, omul ala e în stare critica când se ajunge la asa ceva. Deci nu e nicio surpriza ca prognosticul e rezervat la un intubata, e de dinainte de procedura, fara ea prognosticul e de obicei chiar cert, și nu în sens pozitiv.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close