FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

VIDEO Edi Iordănescu își justifică selecția de la echipa națională » Mesajul pentru jucătorii lăsați în afara lotului

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 11:16 / Actualizat luni, 21 martie 2022 12:19

Edi Iordănescu (43 de ani), selecționerul României, a oferit primele explicații pentru selecția făcută la prima sa acțiune la echipa națională. 

Edi Iordănescu va debuta pe banca primei reprezentative pe 25 martie, de la ora 20:15, acasă, pe stadionul din Ghencea, împotriva naționalei Greciei. Urmează un test cu reprezentativa Israelului, marți, 29 martie, la Netanya. Noul selecționer a convocat 26 de fotbaliști pentru această acțiune.

Vlad Chiricheș, impresii după prima interacțiune cu Iordănescu la „națională”
NAȚIONALĂ
Vlad Chiricheș, impresii după prima interacțiune cu Iordănescu la „națională”

Iordănescu a ținut să ofere explicații după ce a lăsat mai mulți fotbaliști importanți în afara lotului. De asemenea, acesta le-a transmis un mesaj jucătorilor neconvocați.

Edi Iordănescu: „Avem așteptări pentru că există valoare și potențial”

„Am convocat și jucători cu un istoric important la națională care nu traversează poate cele mai bune perioade ale lor la nivel de club. Asta pentru că evaluarea noastră ne-a evidențiat că ei pot fi recâștigați pentru provocările primei reprezentative, iar contextul acestor partide amicale este cel optim, și că mai au multe de oferit naționalei.

Întâi de toate, fotbaliștii care se află deja în loturile României U21, U20 și U19 pentru meciurile din luna martie. Apoi, jucători precum Moruțan, care trebuie să devină o prezență puternică în mod constant la club. Drăguș, care are sper să capete constanță în forma bună arătată deja. 

Pașcanu, cu un progres foarte important în ultima perioadă. Ghiță, pe care am decis să îl lăsăm să se integreze deplin la noul club, la fel ca și pe Sorescu, un jucător care are o ascensiune admirabilă. Plus ceilalți tricolori din fotbalul polonez. În același timp, îi avem pe Screciu, Petrila, Mogoș, Bicfalvi, Nedelcu, Hanca, Rotariu, Alex Băluță, Bumba, Anton sau Cristi Ganea, toți monitorizați atent. 

Avem așteptări pentru că există valoare și potențial. De aceea, îi așteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluță și Florin Andone, iar pe Olaru și pe Coman să își recapete forma de dinaintea accidentărilor. Un salt de nivel din partea lui Albu, Nistor și Crețu, la fel cum așteptăm ca Ionuț Radu să înceapă să apere și să vedem perspectivele lui Vlad din vară”,  a declarat Edi Iordănescu potrivit frf.ro.

Edi Iordănescu: „Mai există și alți jucători tineri și foarte tineri”

Deși am enumerat mulți tricolori, vă asigur de faptul că acestă enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toți jucătorii pe care îi monitorizăm și pe care ne-am putea baza începând de la acțiunea următoare! Mai există și alți jucători tineri și foarte tineri.

Dar și jucători cu mare experiență, ieșiți poate de o vreme mai scurtă sau mai lungă din circuitul naționalei, cu care am discutat și voi discuta în perioada imediat următoare. Și pe care i-am putea avea din nou alături în familia tricoloră.

Poate e un clișeu, dar ușa naționalei e deschisă totdeauna pentru toți jucătorii (spre exemplu, de la FCSB, CFR Cluj, Craiova și Farul avem alți 2-3 jucători monitorizați atent). Așa că ne dorim să și vorbim deschis despre pașii spre ea și dincolo de ea. Dar de pășit nu va fi ușor, fără eforturi importante, constanță și rezultate!

-Edi Iordănescu, selecționer România

Lotul României pentru meciurile cu Grecia și Israel

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Citește alte știri despre echipa națională:

Vlad Chiricheș, impresii după prima interacțiune cu Iordănescu la „națională”

Soția unui internațional român a ieșit la atac, după primele convocări ale lui Edi Iordănescu: „Rușine. Făcute cu ochii închiși! Aș putea spune mai multe...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
ekneb
ekneb  •  21 Martie 2022, 21:03

Nu vi se pare ca iordanescu jr s a schimbat total ca fizic? Mie imi pare mai batran cu 20 de ani, a albit complet, si s a ingrasat extrem de tare. Cand o sa i vada la lucru pe jucatorii romani, in comparatie cunalte natii, cred ca va mai imbatrani cu inca 20 de ani. Nu vom mai sti care ese iordanescu senior, si care e juniorul.

sibelius
sibelius  •  21 Martie 2022, 20:10
Postat de snooker pe 21 Martie 2022, 18:25

Alibleg, Ivan Turbinca, Puscas cel Gras, cum sa dam gol vreodata?

Hai sa zicem ca Puscas e in revenire de forma in Italia si marcheaza, iar Ivan nu e cea mai proasta solutie...

snooker
snooker  •  21 Martie 2022, 18:25

Alibleg, Ivan Turbinca, Puscas cel Gras, cum sa dam gol vreodata?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează