FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

UPDATE Edi Iordănescu s-a decis » Pe cine a convocat de urgență pentru a suplini absența lui Chiricheș

Edi Iordănescu a apelat la varianta Bogdan Mitrea, fundașul de 34 de ani al Universității Craiova / foto: Arhivă GSP
Edi Iordănescu a apelat la varianta Bogdan Mitrea, fundașul de 34 de ani al Universității Craiova / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2022 14:15 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 14:26

Selecționerul Edi Iordănescu are bătăi de cap înaintea ultimelor două meciuri din Grupa B3 din Liga Națiunilor, cu Finlanda (23 septembrie, în deplasare) și cu Bosnia Herțegovina (pe 26 septembrie, acasă), fiindcă a rămas și fără căpitanul Vlad Chiricheș. 

  • Finlanda - România, programat vineri, 23 septembrie de la 21:45 va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Bosnia și Herțegovina , programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

Pentru a-l înlocui, Edi Iordănescu a apelat la varianta Bogdan Mitrea, fundașul de 34 de ani al Universității Craiova.

UPDATE 14:15 Bogdan Mitrea, varianta de avarie găsită de Edi Iordănescu

După accidentarea suferită duminică de Vlad Chiricheș la echipa de club, staff-ul naționalei a decis să îl cheme pe fundașul Universității Craiova, Bogdan Mitrea

Jucătorul se va alătura tricolorilor în cursul zilei, revenind la echipa națională după aproape doi ani. Precedenta lui convocare a fost în noiembrie 2020”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal prin intermediul site-ului oficial. 

Bogdan Mitrea a bifat debutul său la echipa națională sub comanda fostului selecționer Mirel Rădoi, actualul său antrenor de la CSU Craiova. Momentul s-a petrecut în amicalul România - Belarus 5-3 din noiembrie 2020. Atunci, Mitrea a debutat cu gol sub tricolor, devenind al 77-lea fotbalist care marchează la debutul în naționala României.

Edi Iordănescu s-a decis » Pe cine a convocat de urgență pentru a suplini absența lui Chiricheș
Bogdan Mitrea revine la prima reprezentativă / Sursă foto: GSP

Știrea inițială

Vlad Chiricheș (32 de ani), fundașul central al celor de la Cremonese și căpitanul echipei naționale a României, s-a accidentat în partida pe care nou-promovata în Serie A a pierdut-o, scor 0-4, în etapa cu numărul 7 a campionatului italian, și va rata partidele cu Finlanda și cu Bosnia.

Iordănescu a luat în calcul și varianta Virgil Ghiță, stoperul care evoluează în prezent în Polonia, la Cracovia. Cristi Săpunaru, de la Rapid, nu a intrat în niciun moment în vederile selecționerului, chiar dacă a avut și evoluții solide în acest sezon.

Fierbe Clujul! Neluțu Varga îl pune la punct pe Dan Petrescu: „Bate câmpii! Ne punem la masă și discutăm rezilierea”
CFR CLUJ
Fierbe Clujul! Neluțu Varga îl pune la punct pe Dan Petrescu: „Bate câmpii! Ne punem la masă și discutăm rezilierea”

Virgil Ghiță, printre posibilii înlocuitori. Drăgușin și Mitrea, și ei pe listă. Săpunaru lipsește

Posibili înlocuitori ai lui Vlad Chiricheș sunt Virgil Ghiță, fundașul Cracoviei, Radu Drăgușin, fotbalistul celor de la Genoa, și Bogdan Mitrea, stoperul Universității Craiova.

Virgil Ghiță (24 de ani) ar avea nevoie de acordul clubului la care evoluează pentru a onora o eventuală convocare în „tricolor”, fiindcă o convocare oficială pe numele lui n-a fost trimisă în timp util. 

Radu Drăgușin, stoperul celor de la Genoa, ar putea reprezenta o altă variantă de înlocuitor pentru Vlad Chiricheș. Fundașul în vârstă de 20 de ani a bifat 7 apariții pentru formația de Serie B în actuala stagiune: 6 în campionat și 1 în Cupa Italiei.

Bogdan Mitrea ar fi ultimul nume aflat pe lista selecționerului Eduard Iordănescu. Fotbalistul adus de Universitatea Craiova de la Sepsi Sf.Gheorghe a devenit piesă de bază în angrenajul echipei oltene, pentru care a bifat 5 apariții și a marcat un gol. 

Cristi Săpunaru nici n-a fost pomenit

Cristi Săpunaru (38 de ani), căpitanul formației Rapid, nu este luat în considerare pentru poziția de stoper al echipei naționale. Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională în urmă cu 3 ani:

A fost cea mai mare mandrie a mea sa imi pot reprezenta tara si, in ultima perioada, sa port pe brat banderola de capitan al Echipei Nationale, purtata de mari fotbalisti ai Romaniei si de oameni care acum sunt un model de urmat in viata!
Multumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea Nationalei si la conducerea Federatiei Romane de Fotbal! Celor care au avut incredere in mine, celor care m-au criticat, pentru ca m-au facut mai ambitios si mai bun. Tuturor celor care au fost alaturi de Echipa Nationala si nu au incetat sa ne incurajeze, indiferent de echipele pe care le sustineau.
Tuturor colegilor cu care am impartit vestiarul si cu care am reusit sa participam la doua Campionate Europene. Am avut o cariera la care multi viseaza si sunt mandru de ce am realizat. Dar a venit timpul sa ma retrag de la Echipa Nationala a Romaniei si sa las locul celor tineri si dornici de performanta! Va multumesc si sper din tot sufletul ca Echipa Nationala sa se califice la Campionatul European din 2020!
 - Cristi Săpunaru, în 2019

Comunicat FRF: „Căpitanul primei reprezentative nu va putea fi alături de colegii săi pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor”

Federația Română de Fotbal a anunțat înt-un comunicat postat pe site-ul oficial că Vlad Chiricheș va rata meciurile pe care prima reprezentativă le va disputa în Liga Națiunilor, contra Finlandei (23 septembrie) și Bosniei-Herțegovina (26 septembrie).

Căpitanul primei reprezentative nu va putea fi alături de colegii săi pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor. Vlad a rezistat pe gazon doar 26 de minute în meciul pe care formația sa, Cremonese, l-a disputat cu Lazio. Chiricheș a acuzat o leziune musculară, iar un prim verdict venit în urmă cu câteva minute a făcut ca staff-ul medical al echipei naționale să considere că nu va putea fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina.
Selecționerul Edward Iordănescu, împreună cu staff-ul său, va decide în următoarele ore pe cine va chema pentru a-l înlocui în lot pe Vlad Chiricheș. Echipa națională a României îi dorește recuperare rapidă! Vlad, te așteptăm la următoarele partide
-comunicat FRF.

FRF îi dă replica lui Adrian Mutu, după ce antrenorul a contestat convocările lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu n-are emoții » Stoichiță și Burleanu ignoră clauza care l-a speriat pe Boloni: „Nu luăm în calcul demiterea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
lupuaurel
lupuaurel  •  19 Septembrie 2022, 17:17

Săpunaru s-a retras ! Nici nu a vrut, nici nu s-a propus la națională, doar titlu marca GSP... Pe viitor când trebuie înlocuit vreun om din lotul naționalei, dragi redactori GSP puteți să-l aduceți in discuție pe Stefan Radu...

danny_l
danny_l  •  19 Septembrie 2022, 15:27
Postat de Hcm27 pe 19 Septembrie 2022, 14:46

Nu înțeleg ce mai cauta pensionarul de Mitrea.Dupa meciul de aseară ma așteptăm la Screciu,care a jucat impecabil și poate fi folosit și la închidere.Experienta o aveai cu Burcă și determinarea cu Screciu și el.Dar o lungești cu ăla și cu ăla pina ajungi tot la demisie dacă ai onoare de fiu de general

Cred că Iedy vrea să iasă cum e mai râu din asta, adică să fie dat afară,eu cred că simte că nu poate bate următoarele meciuri ,de aceea bagă,Ba pe unul ,Ba pe altul ca să nu zică după,uite pe ăla Iedy nu la băgat.

mattteo
mattteo  •  19 Septembrie 2022, 15:19
Postat de Hcm27 pe 19 Septembrie 2022, 14:46

Nu înțeleg ce mai cauta pensionarul de Mitrea.Dupa meciul de aseară ma așteptăm la Screciu,care a jucat impecabil și poate fi folosit și la închidere.Experienta o aveai cu Burcă și determinarea cu Screciu și el.Dar o lungești cu ăla și cu ăla pina ajungi tot la demisie dacă ai onoare de fiu de general

Screciu e chiar fotbalist bun de viitor, dar trebuie sa te pricepi sa vezi. Tu nu vezi ca astia care sunt antrenori sunt total pe langa fenomen? Pai ignorarea de atatia ani a lui Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Petrila, Cristi Ganea, Cordea cat timp a fost ignorat ca sa joace Dennis Man ehehehe. Nu conteaza ca esti bun, pur si simplu nu esti convocat TOCMAI ca esti bun!! Invers

Vezi toate comentariile (13)
Comentează