FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Nu pot permite așa ceva!” » Edi Iordănescu, răspuns în 4 puncte pentru Gică Popescu: „Ce exemplu oferă limbajul degradant?!”

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 21:09 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 21:52

A doua zi după Elveția - România 2-2, Edi Iordănescu, selecționerul naționalei, și-a explicat alegerile legate de meci și i-a răspuns lui Gică Popescu.

Imediat după finalul meciului, Popescu l-a atacat într-un mod extrem de dur pe Iordănescu. La mai puțin de 24 de ore distanță, selecționerul a transmis un amplu mesaj pe Facebook, în 4 puncte, apoi s-a reverit și la cuvintele fostului căpitan al României.

Popescu a „explodat” în direct, după ce l-a ascultat pe Edi: „Băi băiatule, nu vii la echipa națională cu lucruri din astea! Habar nu ai!”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
Popescu a „explodat” în direct, după ce l-a ascultat pe Edi: „Băi băiatule, nu vii la echipa națională cu lucruri din astea! Habar nu ai!”

1. „Nu putem să adunăm puncte și să jucăm excepțional din punct de vedere estetic”

„Ne aflăm într-o etapă în care, deocamdată, nu putem și să adunăm puncte, și să jucăm excepțional din punct de vedere estetic. Acesta e adevărul! Și doar dacă ni-l asumăm bărbătește vom deveni mai buni! 

După trei turnee finale ratate, nu cred că ne putem permite să renunțăm la puncte doar ca să primim aplauze. Calificările aduc încredere, iar încrederea te ajută să joci altfel. Până atunci, eficiența e prioritară în fața esteticii”, a scris Iordănescu.

2. „Am mai multe argumente pentru alegerea sistemului cu Elveția” 

„Am decis să începem meciul din Elveția cu un sistem din 5 fundași și sunt convins că a fost decizia cea mai bună. Am mai multe argumente pentru alegerea acestui sistem, nu le pot acoperi pe toate în această postare. Dar, spre exemplu, istoricul ne arată că împotriva Germaniei, un alt adversar de top, în deplasare, naționala a făcut un meci bun cu această abordare. 

În plus, pe fază ofensivă, acest sistem presupune în anumite momente ale jocului o structură 3-4-3 cu care noi suntem familiarizați și pe care o folosim când jucăm varianta 4-3-3 hibrid. Rezultatul din Elveția ne-a confirmat, îmi reproșez doar că nu am avut timpul suficient pentru a lucra mai mult acest sistem. 

În plus, dacă jucam un sistem cu 4 fundasi aveam garantii mai mari?! Scorul putea evolua si mai categoric pt gazde si probabil nu mai reveneam!!”, a continuat Iordănescu.

3. „Suntem pe drumul cel bun”

„Am spus după egalul din Elveția că suntem pe drumul cel bun. Da, întăresc acest lucru, oricâte ironii sau atacuri ar veni: suntem pe drumul cel bun! De ce? Suntem neînvinși după primele patru meciuri din grupă, dintre care trei disputate în deplasare. 

Suntem pe loc de calificare la EURO, cu puncte obținute în Kosovo, rivală la calificare, și în Elveția, favorita grupei, care a învins Israel cu 3-0 acolo unde noi am remizat. Avem 6 jocuri oficiale consecutive fără înfrângere, întinse pe un an calendaristic. 

Și suntem pe drumul cel bun pentru că, în vestiar și pe teren, se văd concret valorile pe care le-am construit: spiritul, unitatea, sacrificiul. Am spus că am început să construim valori, acestea sunt”, a mai transmis selecționerul.

4. „Încrederea mea în tricolori și în potențialul lor a fost, este și va rămâne deplină”

„. Încrederea mea în tricolori și în potențialul lor a fost, este și va rămâne deplină. Niciun atac, indiferent de unde vine, nu mi-o poate zdruncina. Vă susțin și vreau să știți asta în orice moment, cât de greu ar fi, acum sau la echipa de club! Până la următoarele meciuri ale României, din septembrie, misiunea este să luptați pentru statutul vostru la cluburi. 

Credeți mai mult în voi, fiți responsabili și faceți tot ce depinde de voi pentru a crește nivelul individual, pentru că eu sunt convins total de această evoluție! Dacă ne vom reîntâlni într-o formă sportivă bună și cu un moral bun, deja vom crește și ca echipă națională”, a mai scris Edi Iordănescu.

+29 FOTO

Edi Iordănescu, răspuns pentru Gică Popescu: „Nu pot permite așa ceva”

„Indiferent de câte ori m-a jignit sau mă va jigni Gică Popescu, voi păstra mereu întreg respectul meu pentru FOTBALISTUL Gică Popescu și cariera acestuia. La fel cum, indiferent din partea cui vine o critică, o analiză sau o sugestie, sunt mereu deschis să ascult, să învăț și să accept dacă am greșit. Ca să pot deveni mai bun în profesia mea. 

Dar indiferent nu pot să rămân când Gică Popescu folosește în raport cu mine adresări care depășesc bunul-simț și sunt împotriva educației mele și a valorilor în care cred. Nu pot permite așa ceva. Nu îi sunt dator cu nimic domnului Popescu, deși port toată recunoștința FOTALISTULUI Gică Popescu pentru ce a făcut în tricoul României. 

Dacă un conducător de club, campion al României, cu jucători la echipa națională, are un asemenea limbaj degradant în spațiul public la adresa unui antrenor, fără să se gândească măcar cum primesc tricolorii, unii din ei fotbaliști ai clubului său, aceste exprimări, atunci ce repere să le mai oferim acestora?!”, a încheiat Iordănescu.

Citește și:

Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
PLECARE
Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
Lovitură în grupa României » Rezultatul de ieri a dus la demiterea selecționerului
DEMITERE
Lovitură în grupa României » Rezultatul de ieri a dus la demiterea selecționerului

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (75)
penultimul
penultimul  •  22 Iunie 2023, 03:52
Postat de NeaHaos pe 21 Iunie 2023, 04:40

Scurt pe doi: cand toate ziarele si persoane experte in fotbalul elvetian se intrebau inainte de meci, cine va avea grija de Amdouni care se vedea de la doua poste ca va fi arma acelei echipe, ei bine din acei cinci fundasi, cine si iarasi cine a avut "grija" de el? De aici incolo nu mai e nevoie de nici un comentariu.

A avut grija antrenorul Elveției.

max9
max9  •  22 Iunie 2023, 01:28
Postat de Constantin pe 20 Iunie 2023, 22:48

La fel de antrenor că tăticuțul ,fiind omul sistemului a preluat națională formata de alții și el pupa icoane pe margine ,dacă era Lucescu puteam ajunge mult mai departe în 94 ,de asta nu a mai vrut sa vina la națională niciodată. Măcar bătrânul a jucat fotbal de performanta și mai știa ce înseamnă nivel ridicat . Ieși degeaba are inteligenta dacă nu poate să înțeleagă fotbalul . Ferească Dumnezeu să mergem la Euro că nu mai scăpăm ani de zile de inaptul asta !! De ce mai este antrenor dacă a luat locul 4 ? Echipa trebuie să încerce să joace dacă vrem sa ne ridicam puțin nivelul . Tot atât ați pe Hagi și Popescu că nu dau jucători .... Jucătorii de la Hagi nu știu să joace cu 7 fundași și măcar câțiva dintre ei sunt la un nivel destul de bun in Europa . Andora a avut 4 șuturi pe poarta Elveției . Poate suntem jos dar nu suntem Andora !!! Măcar să încerce să joace dar pentru asta ai nevoie de antrenor . *** nu este nici în primii 20 antrenori din Romania . Hagi,Petrescu,Lucescu ,Lotzi,Reghecampf,Sumutica,Contra,Camiloiu ,Lucescu JR . Ce dravc nu am găsit niciunul până la neobrăzatul asta care după 27 posesie iasă și spune că suntem pe drumul bun ? mulți alții care știu ce înseamnă fotbalul de nivel înalt .Sa nu îmi spuneți mie că *** este vreun Mourinho că dau cu basca lui Nea Puiu de pământ !!!!

Totul porneste de la stoichita si burleanu. Nu au vrut sa ii dea bani lui boloni si l-au ales pe neicanimeni asta..in schimb ei rid ironic cu cei 60.000 euro pe luna

maoru
maoru  •  21 Iunie 2023, 16:58

Ai fost mare jucator, Edi. Nu ai nici o treaba cu sportul asta, esti cam praf.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează