FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dănuț Lupu, afirmații grave în studioul GSP: „La echipa națională, niciodată nu făcea convocările Iordănescu! Erau făcute de trei, patru, cinci jucători”

Articol de GSP - Publicat joi, 15 octombrie 2020 10:28 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 16:30

Fostul mijlocaș al celor de la Rapid și Dinamo, Dănuț Lupu a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Acesta susține că Anghel Iordănescu nu avea nicio putere în fața jucătorilor la echipa națională, că selecțiile erau făcute de altcineva, iar "Generalul" nu conducea nici măcar antrenamentele.

- Dane, tu la echipa națională ai avut vreun conflict cu Hagi?
- Nu, dar știți care e problema, că la echipa națională niciodată Iordănescu nu făcea convocările! Trebuie să fim cinstiți.

- Spui un lucru grav! Cine le făcea?
- Nu știu! Nu spun niciun lucru grav, spun un lucru foarte realist. Convocările erau făcute de trei, patru, cinci jucători. Totul era pe prietenie. Gică Craioveanu nu merita să joace la echipa națională? Să mă scuze nea Puiu, dar el nu făcea convocările. Cum el nu făcea nici antrenamentele! Ce putea să ne învețe pe noi nea Puiu?! Hai, mă, ce dracu'!... Nu mai contează! Antrenamentele erau făcute de jucători.

- Contești valoarea lui Hagi?
- Nu, nu. A fost unul și este unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut România. Dar eu nu-l consider "rege". Nu am spus niciodată că n-a fost fotbalist. Am spus că au fost alții mai buni ca el. Părerea mea că Dobrin și Balaci au fost peste. Uite, Fane Petcu nu a fost fotbalist? Hagi, în afară de Galatasaray și în ultima perioadă la echipa națională unde, într-adevăr, n-are nimeni ce să-i reproșeze, ce mari realizări a avut? N-a jucat nici el pe la Real, la Barca sau la Brescia.

- Dar ce face acum la Viitorul, cum ți se pare?
- Jos pălăria! Jos pălăria! Dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume: în afară de Ianis, care e jucătorul crescut de Academie, restul sunt luați din țară. Nu sunt jucători formați de el! Să știți, nea Ovidiu, că e foarte greu să antrenezi un copil până la 15 ani. E mai greu să antrenezi copiii decât o echipă de seniori.

"Eu nu-i reproșez nimic, dar majoritatea jucătorilor îi ia din țară, nu-i crește el. Doar că acum e mai greu, că trebuie să plătească grila de formare. Până acum 2-3 ani îi lua gratis. Jos pălăria pentru ideea pe care a avut-o și pe care o are"
Dănuț Lupu, fost internațional

- Și-a riscat banii totuși!
- N-a riscat nimic! Nu vreau să intru în părțile financiare. Nu cred că a riscat Gică banii lui. Uitați-vă că Viitorul are cei mai mulți sponsori!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DĂNUȚ LUPU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Tun financiar dat de Cristi Chivu! Suma fabuloasă încasată pe vila din Corbeanca: profit URIAȘ!

EXCLUSIV ȘOCANT! Fotbalistul cu 60 de meciuri în Liga 1 a recunoscut abia acum: „Nu văd nimic cu ochiul drept. Întuneric! De-aia m-a și refuzat Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
babacloanta
babacloanta  •  16 Octombrie 2020, 21:51
Postat de karolboy pe 15 Octombrie 2020, 11:39

Lupu dribla pe spatii mici mai bine deact Hagi dar nu numai asta e important la o echipa.Avea caracter mic,nu era om de echipa.Iar la ce stil defensiv aveam cu echipele mari oricum nu avea loc,toti stateam in aparare,cu exceptia lui Hagi si a varfului care si ei erau la 25 de m de poarta noastra,iar Lupu era lenes. La ce stil are Hagi ca antrenor clar ca nu el hotara tactica,ca altfel am fi jucat mult mai ofensiv,deci antrenorii contau f mult.

cine esti?

135479786808884
Leonard Crassas  •  15 Octombrie 2020, 21:07

Incet incet adevarul iese la iveala. Bravo Dane le spui lucrurilor pe nume

fabius_2014
fabius_2014  •  15 Octombrie 2020, 14:16

Gura pacatosului adevar graieste. In whiskey veritas.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează