FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

VIDEO Ministrul Florin Cîțu: „ANAF, în control la FRF” » Ce a declanșat procedura + UPDATE: Reacția Federației

ANAF va efectua un control în cadrul Federației Române de Fotbal. Sursă foto: Facebook
ANAF va efectua un control în cadrul Federației Române de Fotbal. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 24 noiembrie 2020 14:55 / Actualizat marti, 24 noiembrie 2020 17:53

Florin Cîțu (48 de ani), actualul ministru al Finanțelor Publice, a anunțat, în urmă cu scurt timp, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) efectuează un control în cadrul Federației Române de Fotbal.

UPDATE, ora 17:45 » Comunicatul FRF

În urma anunțului domnului Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, privind un control fiscal, Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia.

Acțiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii șase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăți electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacții, prin crearea de proceduri interne pentru achiziții, cât și prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calității proceselor administrative.

Totodată, reamintim că Federația Română de Fotbal a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România și o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London.

Federația Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanțe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional

Știrea inițială

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a declarat Florin Cîțu astăzi. 

Controlul ANAF, declanșat de procesul intentat de Tudor Iacov? 

Se pare că acțiunea celor de la ANAF, anunțată de Florin Cîțu, ar avea legătură cu procesul pe care Progresul București, clubul condus de Tudor Iacov, fratele lui Constantin Iacov, l-a intentat Federației. Președintele formației din Liga 4 a cerut dezafilierea FRF, sesizând mai multe nereguli care s-ar fi petrecut la forul condus de Răzvan Burleanu. 

„Faptele au fost sesizate de clubul de fotbal Progresul București, referitoare la beneficiarul real al acelei declarații obligatorii pe care trebuie să o dea orice ONG din țara asta, și aici vorbim în cauză despre FRF. În această declarație, cei de la federație trebuiau să precizeze cine sunt beneficiarii reali ai tuturor sumelor care intră în posesia lor, și aici mă refer la banii de la FIFA, UEFA, chiar și sponsorizări, tot. Am făcut o sesizare la DNA, deoarece cei de acolo au făcut bilanțul fără hotărârea Adunării Generale. 

Pe 27 luna aceasta se așteaptă o decizie privind sentința în cazul dezafilierii FRF, o acțiune inițiată tot de Progresul București și este vorba despre problemele ce țin de organizarea juridică a federației. Cei de acolo nu și-au înscris membrii și nici Adunările Generale, și aici vorbim de ultimii 20 de ani, nu au fost făcute conform legii” - Tudor Iacov, președinte Progresul București, pentru realitateasportiva.net

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV FRF, încă o victorie în fața „rivalei” LPF » Gazeta a aflat rezultatul votului de azi: cine îi ia locul lui Bălănescu în CEx

EXCLUSIV VIDEO. Scene șocante! Cătălin Zmărăndescu a rememorat urmărirea hoțului mașinii lui Gigi Becali: „Alergam după el spre Victoriei. Mi-am zis că sunt prost dacă îl scap. Atunci a scos briceagul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  24 Noiembrie 2020, 16:59
Postat de pigforever2 pe 24 Noiembrie 2020, 16:44

Nu exista solutie magica, potiune, descant, care sa inlocuiasca societatea civila. Cand tara asta sta si admira inchiderea pietelor, omorarea micului producator, distrugerea educatiei, a sanatatii, a culturii, cand se accepta cu usurinta incalcarea LEGILOR, nu exista decat sansa disparitiei ca neam. Noi nu mai existam ca TARA. Somn USOR

Pai ca neam,o sa disparem oricum,or sa ne ia locul ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  24 Noiembrie 2020, 16:59
Postat de pigforever2 pe 24 Noiembrie 2020, 16:14

Abia astept sa rad de toti cei care o sa voteze pe 6 Decembrie instaurarea unei noi dictaturi. Eu, si ca mine multi, am trait si in perioada comunista, stiu la ce sa ma astept si stiu cum sa ma feresc. La naiba, stiu si cum e cu 2 ore de program TV sau cu lipsurile si ratiile, cu cozile interminabile si restul perlelor. Astia mai tineri nu stiu si o sa aiba un soc. Primul pas a si inceput, CENZURA fiind ascuns bine dupa corectitudinea politica si grija fata de minoritati. GSP cenzureaza la greu, mai nou sunt emisiuni taiate de la difuzare de catre RDS, UPC, TELEKOM...sa traiti bine

nu este asa? iar PSD era de fapt garantul democratiei nu? lasa ca a mai fost PNL la guvernare si nu a fost dictatura deci nu imi este frica de asa ceva. Pe vremea PSD-ului au fost batuti oameni in strada nu pe vremea PNL-ului. PSD a batut oamenii si in mineriade si acum cativa ani. Hai sa o lasam cu dictatura ca mi se face greata de oameni ca tine. si da stiu ce inseamna ratie si cum am trait pe vremea comunismului. dupa comunism am trait prost de fiecare data cand PSD-ul a ajuns la guvernare si a distrus tot ce inseamna mediu privat.

robotzel
robotzel  •  24 Noiembrie 2020, 16:56
Postat de pigforever2 pe 24 Noiembrie 2020, 16:44

Nu exista solutie magica, potiune, descant, care sa inlocuiasca societatea civila. Cand tara asta sta si admira inchiderea pietelor, omorarea micului producator, distrugerea educatiei, a sanatatii, a culturii, cand se accepta cu usurinta incalcarea LEGILOR, nu exista decat sansa disparitiei ca neam. Noi nu mai existam ca TARA. Somn USOR

inchiderea pietelor este din vina "micului producator" care nu a vrut sa poarte masca. isi cumparau cate o cafea si o tineau toata ziue pe langa ei sa nu poarte masca. sunt si inregistrari pe aceasta tema desi erau obligati sa o poarte. de asemenea micul producator putea sa nu serveasca pe micul infractor fara masca. daca micul producator respecta legea poate nu mai erau inchise pietele si nu mai erau blamati pentru cat de mici infractori devenisera.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează