FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Stoichiță, pus la punct după dezvăluirile făcute de Rădoi în podcastul GSP: „La Pițurcă sau Hagi n-ar fi scos un diftong! Calcă în picioare doar pe cine îi permite”

Mihai Stoichiă / foto: GSP
Mihai Stoichiă / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 22:39 / Actualizat joi, 18 mai 2023 23:33

Florin Prunea, fostul mare goalkeeper al echipei naționale, a oferit o reacție tranșantă în momentul în care a comentat dezvăluirile făcute de Mirel Rădoi la podcastul GSP „Profu' de Sport”, în care ex-selecționerul scoate la iveală un moment controversat ce l-a avut în prim-plan pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. 

Prunea consideră că Stoichiță își permite astfel de ieșiri doar în preajma unor antrenori fără experiență și că protejatul lui Răzvan Burleanu n-ar fi îndrăznit să procedeze similar dacă în locul lui Rădoi ar fi fost nume precum Gheorghe Hagi sau Victor Pițurcă.

„Am vrut să plec de pe banca naționalei chiar în timpul unui meci” » Rădoi, dezvăluire șocantă: l-a scos din minți Stoichiță, care dădea indicații din tribună
Profu' de Sport
„Am vrut să plec de pe banca naționalei chiar în timpul unui meci” » Rădoi, dezvăluire șocantă: l-a scos din minți Stoichiță, care dădea indicații din tribună

Florin Prunea îl pune la punct pe Stoichiță, după dezvăluirile făcute de Rădoi în podcastul GSP

„Stoichiță calcă în picioare doar pe cine îi permite. Dacă era Pițurcă, dacă era Hagi, nu scotea un diftong. Începuseră discuțiile între Mirel și conducerea Federației. 

Noi ne-am dat seama că Rădoi va răbufni. Era clar. Trebuia să iasă cu niște lucruri să aibă credibilitate. Nu cred că doar din cauza asta a vrut să plece. Știți bine atacurile asupra lui din partea conducerii Federației. Nu am pretenții la Burleanu, la Vișan, dar am pretenții la un fost antrenor, Mihai Stoichiță. 

Acest lucru nu se întâmpla cu un antrenor cu experiență și am dat și nume. Mirel Rădoi a fost lăsat singur. A fost adus pe un val de simpatie după Campionatul European de tineret. 

Când au început problemele între el și președintele Federației, nu a știut să ascundă. E un fost mare jucător, are personalitate. Lucrurile astea se simt, când l-a lăsat singur”, a spus Florin Prunea, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Stoichiță și-a permis pentru că pe Mirel, ca antrenor, el l-a inventat. L-a luat în Federație când nu avea licență, i-a dat licență împotriva regulilor și atunci s-a gândit «Ești copilul meu, cu tine pot să fac asta». Dar l-a subestimat pe Rădoi.

- Remus Răureanu, reporter special GSP

Rădoi, dezvăluire șocantă: scos din minți de Stoichiță în timpul unui meci

Prezent într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, realizată în Arabia Saudită, fostul selecționer Mirel Rădoi (42 de ani) a dezvăluit un moment incredibil petrecut în timpul mandatului de la prima reprezentativă. Deranjat de comportamentul lui Mihai Stoichiță, a vrut să plece de pe bancă în timpul meciului!

Momentul amintit de Mirel Rădoi a avut loc în timpul remizei „albe” dintre România și Islanda, din Ghencea, partidă care a dus la ratarea barajului pentru Mondialul din Qatar.

„Eu și acum mă înțeleg foarte bine cu cei din conducerea Federației. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar și acum îi reproșez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federației iese și țipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept. Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbești înseamnă că nu ai încredere. Și nu trebuie să mai fiu acolo.

S-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. (n.r- 11 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022). Noi aveam mingea și el țipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu știam că trebie să câștigăm meciul ca să terminăm pe locul 2. I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec.

S-a întâmplat și, drept dovadă, am plecat. Am așteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!”, i-a dezvăluit Mirel Rădoi lui Cătălin Țepelin, în podcastul „Profu' de Sport”. 

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV // VIDEO „Am vrut să plec de pe banca naționalei chiar în timpul unui meci” » Rădoi, dezvăluire șocantă: l-a scos din minți Stoichiță, care dădea indicații din tribună

Hagi a sunat în emisiune, deranjat că nu se vorbește suficient de Farul » Naum i-a dat replica: „Hai, mă, Gică, doar nu ne faci programul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Coc80
Coc80  •  19 Mai 2023, 12:37

Mai marele Prunea , care ne ai curatat in 94' ce mare lucru a strigat...suntem la sah unde suntem? Doar scandal la tv , de atat esti bun!! Saracu Mirel timorat de 2 cuvinte:"urca, urca"

1cesare
1cesare  •  19 Mai 2023, 10:55

"mumie egipteană"

MASETA
MASETA  •  19 Mai 2023, 08:29

ne meritam "behali" din fotbal, pana la urma noi i-am: plantat, udat, ingrijit pana au lua-to "drept" dreptul lor de se crede zeii fotbalui, si pana la urma cine? Niste "patitipoance" care habar au ce insemana fotbalul

Vezi toate comentariile (7)
Comentează