FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

FRF, cadou pentru românii din diaspora după calificarea la Euro!

România s-a calificat la EURO 2024 // foto: Imago Images
România s-a calificat la EURO 2024 // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 16:30 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 16:54

România va afla sâmbătă seara, la Hamburg, grupa din care va face parte la turneul final al Campionatului European. Până la competiția din vara anului viitor, Edi Iordănescu va avea două perioade la dispoziție pentru a pregăti echipa. 

Una va fi chiar înainte de plecarea în Germania, la final de mai - început de iunie, iar cealaltă va fi în a doua jumătate a lunii martie, mai precis între 18 și 26 martie. Pentru acest ultim interval, FRF poartă discuții cu mai multe federații în privința antamării a doua jocuri amicale.

Edi Iordănescu și Stoichiță au plecat la tragerea la sorți plini de optimism: „Trecem de grupe! Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu și Stoichiță au plecat la tragerea la sorți plini de optimism: „Trecem de grupe! Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”

România vrea să joace un amical de lux într-o țară cu o comunitate mare de români

Una dintre cele două partide va fi împotriva unui nume foarte mare de pe continent, o națională care e, de asemenea, calificată la Euro. Dezvăluirea a făcut-o Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, într-o emisiune la Orange Sport: „FRF va antama un amical cu naționala unei țări în care există o comunitate mare de români. Sunt discuții deschise cu mai multe federații, dar așteptăm tragerea la sorți și apoi se va stabili exact”.

Amicalul respectiv se va disputa în deplasare, iar în protocolul meciului, FRF va solicita în mod expres federației gazdă să-i fie alocat un număr mai mare de bilete, nu doar cota regulamentară, tocmai pentru a da posibilitatea unui număr mai mare de români să vină la meci.

FRF negociază cu Spania, Anglia, Italia și Germania

Lista federațiilor cu care FRF poartă discuții conține Spania, Anglia, Italia și Germania, ultima chiar țara gazdă a turneului final. Cum toate aceste formații sunt în prima urnă la tragerea la sorți, cu oricare dintre ele România poate fi în grupă. 

Iar dacă va fi să pice cu una dintre ele, atunci un eventual joc de verificare cu respectiva națională n-ar mai putea fi luat în calcul. De asemenea, în toate aceste țări există o prezență masivă de cetățeni români.

Diaspora cu cele mai mari comunități de români

ȚARAPOPULAȚIE DE ROMÂNI
Italia 1.140.000
Spania 1.100.000
Marea Britanie 950.000
Germania 850.000

*Datele aparțin autorităților din România și sunt raportate la finalul anului 2021

Când am jucat ultimele amicale în aceste 4 țări

DATA MECIUL
noiembrie 2006 Spania - România 0-1
septembrie 2007 Germania - România 3-1
noiembrie 2015 Italia - România 2-2
iunie 2021 Anglia - România 1-0

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBAL: 

Becali a spus pentru GSP.ro ce fotbalist vrea să transfere: „Încă un Olaru”

Stabilit de 3 ani în țara noastră, italianul Andrea Compagno nu-i menajează pe români: „Părinții și prietenii sunt șocați. Au impresia că aici e Monte Carlo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează