FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:25 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 18:13

România - Elveția se va disputa săptămâna viitoare cu casa închisă, pe Arena Națională. Meciul e programat marți seară, de la ora 21:45, și va închide campania în preliminariile Campionatului European 2024.

  • Israel - România se joacă sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima TV
  • România - Elveția e programat marți, 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1

Ar putea fi meciul în care fie sărbătorim calificarea pe care ar urma să o bifăm împotriva Israelului, fie jucăm tocmai pentru a obține biletele pentru turneul final de anul viitor, din Germania.

La acest eveniment, Federația Română de Fotbal a ținut să invite și membrii Generației de Aur, cu care multă vreme s-a aflat într-un conflict deschis sau cu care a avut relații extrem de reci. 

Stupoare însă, din informațiile pe care GSP.RO le are, invitațiile nu au fost trimise chiar tuturor jucătorilor care au format echipa de bază la Mondialul din SUA 1994, când am ajuns până în sferturile de finală. 

Lupescu a fost sărit din schemă de FRF!

Unul dintre cei ocoliți de invitație ar fi chiar Ionuț Lupescu, nimeni altul decât ultimul adversar pe care actualul șef de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, l-a avut pentru a câștiga președinția FRF. 

În aprilie 2018, Lupescu a candidat, dar a pierdut de o manieră categorică, iar reacția lui Burleanu, după ce s-a impus, a fost: "Un fleac, i-am ciuruit".

GSP a discutat cu mai multe dintre numele mari ale Generației de Aur, care au confirmat că au primit invitație personal de la cineva din FRF:

  • Florin Răducioiu: "Da, am fost invitat special și am spus că voi fi prezent"
  • Gică Popescu: "Am primit invitația, dar nu am cum să o onorez fiindcă voi fi în studio la Antena 1, unde voi comenta din calitatea mea de expert"
  • Ilie Dumitrescu: "Am fost invitat, voi fi la stadion, dar o să merg în studioul Digi Sport, unde comentăm partida înainte și după. Voi trece însă pe la loja celor din FRF pentru a-i saluta"

Da, am fost invitat de cineva de la FRF la meciul cu Elveția. În primă fază nu am răspuns afirmativ, fiindcă meciul nostru din etapa a 17-a, cu Universitatea Craiova, urma să se joace vinerea viitoare și nu aveam cum să vin la București. Dar partida a fost mutată duminică, astfel că acum am timp și voi fi pe Arena Națională
Dorinel Munteanu, fost internațional

Ofițerul de presă al FRF: „Nu cunosc”

Cel care s-a ocupat să-i anunțe personal pe foștii internaționali că sunt invitați a fost Cătălin Popescu, ofițerul de presă al FRF. Întrebat de GSP dacă FRF i-a trimis invitație și lui Ionuț Lupescu, acesta a răspuns: "Nu cunosc".

Alte două nume despre care Gazeta Sporturilor a aflat că au fost ocolite sunt cele ale lui Gică Mihali, cel care a fost titular în 3 dintre cele 5 meciuri disputate de România la turneul final din vara lui 1994, și Florin Prunea, un adversar declarat al administrației Burleanu.

Cum a arătat 11-le tip la Mondialul din 1994

Prunea (Stelea) - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, D. Munteanu - Hagi, Lupescu, Gh. Popescu, I. Dumitrescu - Răducioiu
Rezerve care au jucat: Selymeș, Gâlcă, Panduru, Papură, Vlădoiu

Scandal monstruos și la Euro 2020

FRF a fost implicată într-un imens scandal în timpul ultimului Campionat European, cel desfășurat în vara lui 2021.

FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

România a găzduit și ea meciuri, iar la partida Austria - Macedonia 3-1, foștii mari internaționali tricolori, în frunte cu Hagi și Gică Popescu, n-au primit invitații la tribuna oficială, ci la tribuna a doua, printre spectatori.

În schimb, în toată zona VIP a arenei au luat loc toți angajații FRF, de la Mihai Stoichiță, Bodescu și Radu Vișan până la Răzvan Burleanu.

Scene incredibile pe Arena Națională » Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel, umiliți și trimiși la tribuna a II-a!
EURO 2020 LA BUCUREȘTI
Scene incredibile pe Arena Națională » Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel, umiliți și trimiși la tribuna a II-a!

Mai mult, acolo a luat loc aproape toată crema politică de la acea vreme: Ludovic Orban, Dan Barna, Lucian Bode, Bogdan Aurescu, Vasile Dâncu, lângă care a stat și procurorul-șef al DNA, Crin Bologa.

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București
- mesajul FRF

Dar chiar de la următorul joc de pe Arena Națională situația a fost remediată și foștii mari jucători au primit invitații în zona de protocol a stadionului.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de Israel - România

Citește și:

Iată ce fotbalist pierde România » Ar fi fost cel mai valoros pe postul lui din lotul ales de Edi Iordănescu
EURO 2024
Iată ce fotbalist pierde România » Ar fi fost cel mai valoros pe postul lui din lotul ales de Edi Iordănescu
Taie entuziasmul „tricolorilor” înainte de Israel - România: „Toată lumea era fericită și spunea «Gata! Avem prima șansă». Mie mi se pare greu”
ISRAEL - ROMÂNIA
Taie entuziasmul „tricolorilor” înainte de Israel - România: „Toată lumea era fericită și spunea «Gata! Avem prima șansă». Mie mi se pare greu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
johny2003
johny2003  •  16 Noiembrie 2023, 20:09
Postat de corneliusarmis pe 16 Noiembrie 2023, 12:51

Cum presa sportivă a rămas numai on line, nu se mai poate spune: „lasă, hârtia suportă orice, n-are rușine!” Acum presa sportivă numai se face în interesul fotbalului românesc, a cititorilor săi, politica editorială se face acum, numai la „***” ***, samsarilor și, mai ales, la... „***”. Îmi aduc aminte de superba echipă de gazetari sportivi de la „Sportul popular”: I. Chirilă, Eftimie Ionescu, Radu Urziceanu, Mircea M. Ionescu, Gh. Nicolaescu, Gh. Nertea, Stelian Trandafirescu, care înaintea unui meci important a echipei naționale aveau știința de a inventa o emulație și o mobilizare, uneori poate exagerată, în jurul echipei naționale, nu să dezbine segmentul de cititori și chiar jucătorii!

Vezi ca "acuzatiile' tale nu sunt probate si nici dovedite si mai sunt si grave! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

johny2003
johny2003  •  16 Noiembrie 2023, 20:00
Postat de Chris.Dumi pe 16 Noiembrie 2023, 18:33

:)))))))))

Rizi dar nu e risul tau....

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  16 Noiembrie 2023, 18:33
Postat de johny2003 pe 15 Noiembrie 2023, 19:06

Daca au fost buni, sunt generatie de aur! Adica cei mai buni! Nu din lume, evident!

:)))))))))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează