FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - SLOVACIA U19

Gică Popescu a izbucnit după ce România U19 a pierdut în prelungiri barajul pentru Mondial: „Mentalitate fricoasă! Lasă-i să joace, să atace!”

Gică Popescu / Sursă foto: GSP
Gică Popescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2022 11:48 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 12:02

Gică Popescu, fostul mare fundaș al primei reprezentative, e dezamăgit de atitudinea naționalei U19, cea care a fost învinsă de Slovacia, 0-1, în ultimul meci de la EURO U19. „Tricolorii” mici au ratat astfel calificarea la barajul pentru CM U20, unde aveam șansa să ajungem după 41 de ani.

Băieții lui Adrian Văsâi aveau nevoie de un egal pentru a ajunge la barajul CM U20, s-au apărat tot meciul şi au luat gol în minutul 90+5. Tactica aleasă de naționala noastră l-a scos din sărite pe Gică Popescu, „Baciul” oferind o reacție dură în această diminață.

Gică Popescu a izbucnit după ratarea barajului pentru CM U20

„S-a pierdut o mare oportunitate de a fi după 41 de ani la o competiție importantă. Dar e complicat să faci rezultate atât timp cât mentalitatea pe care o ai e fricoasă, superdefensivă. 

E de apreciat că am fost între primele 8 din rezultate, dar e greu să faci rezultate când abordezi atât de defensiv meciurille. E păcat să ai o generație cu atâta calitate, cum e cea de 2003, să ai o astfel de abordare atât de defensivă

Îmi aduc aminte ce spunea răposatul Cruyff: «dacă vrei să faci un rezultat de egalitate, trebuie în primul rând să ții mingea». După acest turneu final, rămân cu senzația că am fost mult prea fricoși. Maniera prin care s-a dorit să se obțină un rezultat de egalitate a fost greșită, din punctul meu de vedere”, a declarat Gică Popescu, la Pro Arena.

„Decarul” României U19 l-a dezamăgit pe Panduru: „Se vorbea deja de naționala mare, dar el nu trece de nimeni la nivelul ăsta!”
ROMÂNIA U19
„Decarul” României U19 l-a dezamăgit pe Panduru: „Se vorbea deja de naționala mare, dar el nu trece de nimeni la nivelul ăsta!”

Gică Popescu: „Nu așa se fac rezultate! De ce refuzi jocul?”

Gheorghe Popescu consideră că jucătorilor tineri le e implementată o filosofie greșită, bazată pe teamă și precauție, și că tocmai acest lucru cauzează rezultatele dezastruoase pe care le-am înregistrat în ultimii ani. 

„Dacă nu-i învățăm pe copii să aibă personalitate, e greu să le ceri celor de la naționala mare să joace așa. Dacă nu-i înveți la vârsta junioratului, când să-i înveți? Abordarea a fost greșită. A fost prea multă calitate în acest lot de 2003, de ce nu-i lași să joace mai ofensiv?

Conducerea tehnică trebuie să stabilească partitura, ei trebuie să le spună jucătorilor să joace, să aibă personalitate. Nu așa se fac rezultate! Mi s-a părut foarte ciudat. De ce să refuzi jocul? A fost o atitudine excesiv de fricoasă de la începutul competiției. Dacă nu ai o echipă cu atâta calitate, înțelegeam să joci defensiv”, a mai spus fostul fundaș. 

Contra Slovaciei, Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu, a fost rezervă neutilizată. Acesta bifase 22 de minute contra Italiei (1-2) și 52 de minute în meciul cu reprezentativa similară a Franței (1-2).

FOTO / Prima pagină din Gazeta Sporturilor de azi: „O nouă generație de fricoși”

Gică Popescu a izbucnit după ce România U19 a pierdut în prelungiri barajul pentru Mondial: „Mentalitate fricoasă! Lasă-i să joace, să atace!”

Clasamentul în grupa A de la Euro 2022

EchipăGolaverajPuncte
1. Franța U1911:29
2. Italia U194:56
3. Slovacia U191:63
4. România U192:50

România U19 vs. Slovacia (4-2-3-1): R. Popa (cpt.) - Coubiș, Gergely, Dănuleasa, Pîrvulescu - Pandele, Ciuciulete - Doru Andrei, Radaslavescu, R. Ilie - Chirițoiu
Rezerve: Borbei - Pantea, Sîrbu, Bodișteanu, Andronache, Radu, Tănasă, Sali, N. Popescu
Selecționer: Adrian Văsâi

Tavi Popescu, desființat de Ioan Sdrobiș la GSP Live: „A dat două șuturi în România și e cotat la 100 de milioane”

Citește și alte știri de actualitate: 

„Decarul” României U19 l-a dezamăgit pe Panduru: „Se vorbea deja de naționala mare, dar el nu trece de nimeni la nivelul ăsta!”

Reacție din partea FRF după ce România a avut un parcurs de coșmar la EURO U19: „Mi se pare stupid să iei gol așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
klauz
klauz  •  25 Iunie 2022, 14:28

Pai joaca ce joaca toate generatiile noastre dintotdeauna, antijoc, simulare si la ciupeala, asa juca si generatia lui Gica Popescu, careia unii naivi ii spun "de aur" fara nici un singur motiv in acest sens...

Nini
Nini  •  25 Iunie 2022, 13:40

Conflict de interese Gică... Nu cumva ești supărat că fiul tău a fost rezervă?

laur_gr
laur_gr  •  25 Iunie 2022, 13:20
Postat de observator_federal pe 25 Iunie 2022, 12:36

Și uite așa, am ajuns să avem o singură reprezentativă calificată (din postura de țară organizatoare... ) la o competiție oficială: Naționala U21, care ne va reprezenta la CE de tineret anul viitor. Paradoxal, tocmai această reprezentativă a fost neglijată de massmedia noastră invocându-se rezultatele slabe (cauzate mai ales de experimentele în selecționare și strategii ale numiților Bratu și Stoichiță - dar asta deja nu mai surprinde). Dezinteresul massmedia să fie oare provocat de lipsa fecesebiștilor din lot (de fapt, este unul singur, "promovat" de la o vârstă inferioară și care mai mult a încurcat atacul echipei)? Rog a se acorda atenție (atenția cuvenită) "nucleului" reprezentat de tinerii fotbaliști craioveni care au avut evoluții remarcate în meciurile actualei ediții a Ligii 1, chiar în derbyuri - Markovic, Baiaram, Screciu, Cîmpanu - mai ales că despre performanțele lor (vezi recent golurile de mare atacant ale lui Markovic în Slovacia) presa evită să discute? De ce oare e vită??

Meciul U19 despre care scrie acest articol s-a jucat la campionatul european. Romania U19 este in Top8 european. Cum U21 e singura calificata la un european?! Mai calculeaza odata...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează