FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL 1-1

Ilie Dumitrescu „s-a aprins” în această seară, când a revăzut o fază din România - Israel: „Nu se poate așa ceva!”

Ilie Dumitrescu / Captură Digi Sport +18   FOTO
Ilie Dumitrescu / Captură Digi Sport

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 21:42 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 22:13

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu s-a enervat în momentul în care a analizat golul egalizator al israelienilor din partida de sâmbătă seara, încheiată 1-1 în preliminariile EURO 2024 .

  • România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1). 

Israel a restabilit egalitatea în duelul de pe Arena Națională în minutul 54, când Oscar Gloukh, mijlocașul lui Red Bull Salzburg, a înscris printr-un șut surprinzător, în plasa laterală, din 14 metri lateral stânga, profitând de pasivitatea lui Răzvan Marin și în special a lui Drăgușin. 

Stoperul de 21 de ani de la Genoa a fost taxat la 24 de ore după meci de Ilie Dumitrescu. 

Cornel Dinu, ironii acide: „Nu poți să faci nimic cu el, dacă nu are și cureaua lată”
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Cornel Dinu, ironii acide: „Nu poți să faci nimic cu el, dacă nu are și cureaua lată”

Ilie Dumitrescu, dezamăgit pe poziționarea lui Radu Drăgușin la golul Israelului: „Nu se poate așa ceva!”

„Să vedem cum se putea rezolva faza asta... Nici Marius Marin și nici Răzvan Marin nu au reușit să facă un pressing de întâmpinare și să îi taie calea (n.r. - marcatorului Gloukh), să fie în fața lui la faza asta. 

Îl avem aici pe Drăgușin... La faza asta, la manual, când pregătești faza defensivă, e clar! Când acțiunea e descoperită și adversarul vine cu mingea, te retragi până undeva la 20 de metri. Aici nu mai ai șansa să te retragi, tu îți asumi în zona ta, Drăgușin, să faci pressing-ul ăla de întâmpinare și să îl blochezi! 

Era foarte greu ca Marius Marin sau Răzvan Marin să mai facă ceva. În rest, toată lumea acoperă bine zonele. Drăgușin, Drăgușin (n.r. - repetă numele) mergi și fă presing de întâmpinare puțin și blochează acolo la 16 metri! Nu se poate așa ceva! Și el face așa ceva în Italia, se lucrează chestia asta”, a „tunat” Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Fotbal European” de la DigiSport. 

Ilie Dumitrescu „s-a aprins” în această seară, când a revăzut o fază din România - Israel: „Nu se poate așa ceva!”
Momentul la care face referire Ilie Dumitrscu / Captură PrimaSport

Ne-au creat probleme cu presingul făcut foarte sus. Nu am putut ieși, am fost nevoiți să jucăm cu minge lungă, pe punct fix. Egalurile din Kosovo - Elveția și din România - Israel ne arată cât de echilibrată e grupa" 

- Radu Drăgușin, după egalul României cu Israel

Și Grigore Sichitiu i-a taxat pe „tricolori”: „Am terminat meciul într-un mod jalnic”

Grigore Sichitiu, fost președinte la Rapid, a fost prezent la GSP Live și a comentat în termeni duri prestația tricolorilor: „De mult nu am mai văzut o echipă care să vină și să aibă 14 ocazii, dintre care 6 au fost clare. Astea toate într-o repriză!

 Să zicem mersi, am avut noroc cu niște devieri. Ne-a scos Moldovan de două ori. E incredibil, nu mă așteptam să fim atât de timorați. Am jucat atât de crispat, nu am avut niciun fel de construcție.

Este inexplicabil. Când intrau în posesie, noi ne retrăgeam și așteptam să ne ia la pumni. Chiar nu am înțeles! Am terminat meciul într-un mod jalnic”. 

VIDEO Edi Iordănescu, conferință de presă după egalul de pe Arena Națională: „Nu pot acuza o lipsă de atitudine, am încredere în acest grup”

Citește și alte știri despre naționala României:

Cornel Dinu, ironii acide: „Nu poți să faci nimic cu el, dacă nu are și cureaua lată”

Au venit audiențele » PrimaTV a dat lovitura cu România - Israel. Antena 1 și ProTV, surclasate

Prima reacție din partea FRF după huiduielile fanilor: „Lumea nu vine la stadion să vadă tango”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
alexdono2004
alexdono2004  •  12 Septembrie 2023, 09:27

A fost un răspuns punctual dar la modul general total de acord cu tine ca totul începe de la baza, de la copii, chiar de la primul pas pe care un club trebuie sa il facă și anume prima selectie. Pentru ca aici chiar cred ca e o chestie de matematica, la o populație de 20 mil. cred ca e normal dacă faci o selecție inițială și mai apoi o selecție și o promovare bazata pe merite și valoare si o pregătire corespunzătoare cu antrenori calificati trebuie sa ai la final o echipa națională sau echipe de club care sa învingă o tara de sa zicem 3 mil , 5 mil, 8 mil locuitori.

Giorgi
Giorgi  •  11 Septembrie 2023, 22:53

Adevărat spune colegul de pagina, I.dumitrescu este trompeta sponsorilor săi g.becali și g.hagi , și da dovada de un subiectivism rușinos , nu ar mai trebui distribuit in emisiuni tv !

MaxiP
MaxiP  •  11 Septembrie 2023, 18:58
Postat de alexdono2004 pe 11 Septembrie 2023, 07:39

Stai sa vezi de acum in colo, în câțiva ani ,ce mijlocasi și atacanți moderni vom avea, știi ce au înțeles 95% din cluburi din regula under, indiferent de ce liga? Toți joaca cu portari și fundasi laterali. Asta denota frica indusa inca din perioada junioratului și asta jucam în final, stam cu fundul în poarta , nu știm sa construim și sa creem actiuni. La toate echipele am vazut în rezumate ca ataca în 5-6 oameni nu în 2 . Asta mergea acum 30 ani când aveam și niște jucători mai de geniu în fata.

Ei, lasa cluburile de seniori ca joaca cu fundasi laterali... deja mergem prea departe, de la baze incepe totul. Copiii de 10 ani sunt certati ca gresesc. Nici aia nu mai au libertate in joc. Sigur, e bine sa ii disciplinezi tactic, sa le pui de mici bazele, dar daca nici atunci nu le dai libertate... Din nou, legat de faptul ca folosesc fundasi laterali si portari... sa ne amintim ca frecvent fentau regula, titularizau jucatorul U21 cum le cerea regulamentul si era schimbat dupa 10 minute. Din pacate asta e cultura fotbalistica, teoretic nici nu ai nevoie de reguli speciale, singurele reguli ar trebui sa fie conditionarea echipelor sa aiba sectii de juniori.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează