FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Ce iureș va fi! Rădoi, 4 decizii la limită pentru meciul din Islanda

Islanda - România. Mirel Rădoi, selecționerul „tricolorilor”, a surprins cu alegerea primului „11” pentru meciul cu nordicii. +39   FOTO
Islanda - România. Mirel Rădoi, selecționerul „tricolorilor”, a surprins cu alegerea primului „11” pentru meciul cu nordicii.

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 20:50 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 22:03

Islanda - România. Mirel Rădoi, selecționerul „tricolorilor”, a surprins cu alegerea primului „11” pentru meciul cu nordicii.

Câteva dintre hotărârile selecționerului vor naște cu siguranță controverse aprinse în spațiul public, mai ales în cazul unui rezultat negativ obținut de naționala noastră în Islanda.

Islanda - România. Mirel Rădoi, 4 decizii discutabile:

  1. Andrei Rațiu debutează în această seară la prima reprezentativă. Jucătorul evoluează în liga a doua din Spania, la Huesca. Deși Rațiu a fost titular o singură dată în acest sezon, Rădoi a ales să-l lase pe bancă pe Cristi Manea, omul de bază al campioanei CFR Cluj.
     
  2. Camora a jucat puțin în campionat, unde CFR a făcut punctaj maxim, dar a fost integralist în umilințele suportate de clujeni: Supercupa, eșecul cu Banja Luka, înfrângerile la scor cu Young Boys și Steaua Roșie Belgrad. Media notelor, pentru prestațiile din afara Ligii 1, e de numai 5,15, una care înseamnă prestații foarte slabe! Toșca, fundașul stânga al celor de la Gaziantep, a fost integralist la turci în precedentele două runde. 
     
  3. În premieră, Dragoș Nedelcu (titular) evoluează în această campanie de calificare. De când a fost împrumutat de FCSB la Dusseldorf (liga a doua din Germania), Nede a prins de cele mai multe ori formula de start la nemți, însă ca stoper. În același timp, Răzvan Marin e doar rezervă. Mijlocașul lui Cagliari (Serie A) a început din primul minut fiecare dintre precedentele 3 partide ale României din preliminariile CM.
     
  4. Deși vine de la echipa de pe locul 14 din Liga 1, Deian Sorescu, „extrema” lui Dinamo, începe confruntarea cu Islanda din primul minut. N-a mai reușit un gol/pasă decisivă de 4 runde. Ianis Hagi (Rangers) este pe bancă.

Islanda - România » Echipele de start

ISLANDA: Runarsson - Saevarsson, Hermansson, I. Bjarnason, Thorarinsson - B. Bjarnason, Palsson, Baldursson - J. Gudmundsson, Kjartansson, A. Gudmundsson
Rezerve: Halldorsson, Gunnarsson - Fjoluson, Sigurdsson, Arnason, Johannesson, Anderson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, Gudjohnsen, Skulason
Selecționer: Arnar Vidarsson

ROMÂNIA: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - Man, Alibec, Sorescu
Rezerve: Vlad, Aioani - Cordea, Toșca, Manea, Markovic, Hagi, Rotariu, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru
Selecționer: Mirel Rădoi

Islanda - România. Cea mai slabă echipă a nordicilor din ultimul deceniu!

Naționala nordică și-a pierdut astăzi sufletul și jucătorii cei mai importanți. Iar asupra ei apasă „o presiune gigantică”, așa cum spune actualul selecționer, Arnar Vidarsson.

Mulți afirmă că aceasta este cea mai slabă echipă pe care a avut-o Islanda în ultimul deceniu.

  • La un nivel mult mai scăzut față de cea a lui Lars Lagerbäck (2011-2016), care a avut cel mai bun moment din istoria naționalei, încheiat în triumf, cu prezența în premieră la Euro și cu o victorie istorică, 2-1 cu Anglia în optimile de finală, oferindu-i ocazia de a juca în „sferturi” împotriva Franței chiar de la întâia participare la turneul continental.
  • Este depășită ca valoare și rezultate și de cea a lui Heimir Hallgrimsson (2016-2018), calificată tot pentru prima dată la CM.
  • Chiar și formația lui Erik Hamren (2018-2020) îi este superioară actualei reprezentative, deși a ratat ultimul Euro, fiind învinsă în finala barajului, 1-2 cu Ungaria. După ce ne depășise pe noi în semifinale, 2-1.

Lipesc 9 jucători față de 2020

Privind echipa folosită de Hamren pe 8 octombrie, la meciul precedent contra noastră, și ce are Arnar Vidarsson acum, vedem că îi lipsesc astăzi nouă jucători: șase titulari (doi fundași, Ragnar Sigurdsson și Magnusson, doi mijlocași, căpitanul Aron Gunnarsson și Traustason, și ambii atacanți, Gylfi Sigurdsson și Alfred Finnbogason).

Nici cele trei rezerve la care Hamren a apelat atunci nu mai sunt în lotul cu care a rămas pentru partidele din septembrie 2021: Ingason, Sigthorsson, Sigurjonsson!

Pe lângă pierderile suferite, mai apasă și presiunea. „O presiune gigantică. Mulți oameni nu realizează cât este de mare și cât de tare afectează jucătorii”, s-a plâns selecționerul Vidarsson. Afirmă că „a fost mai rău decât mă așteptam de când am preluat naționala, însă nu regret deloc că am acceptat acest post, în ciuda provocărilor și a incidentelor cu care m-am confruntat”.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Declarația lui Dennis Man l-a lăsat mască: „Băi omule... unde ești din punct de vedere intelectual?”

Meritau să fie și ei în lotul României? » Cifrele InStat arată că da: TOP 5 fotbaliști din Liga 1 ignorați de Rădoi

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (7)
ang3ldev1l0
ang3ldev1l0  •  02 Septembrie 2021, 21:37
Postat de sportix pe 02 Septembrie 2021, 21:14

S-a sclintit R2 la cap, cred ca Stoichita ii face echipa.

Chiar Stoichita e selectionerul si tacticianul din spatele marionetei Radoi, ba chiar fara sa vrea a si recunoscut asta inainte de acel Euro U21, ca el si cu staful il ajuta pe Mirel ca e tanar sia re nevoie de "sfaturi" si se vede

ang3ldev1l0
ang3ldev1l0  •  02 Septembrie 2021, 21:34
Postat de Tatar Alexandru Ioan pe 02 Septembrie 2021, 21:17

Se putea fara o limbă dată ciobanului pentru strambul de roșca???Doar trebuie susținut!Camora si daca il scoli la miezul nopții e mai bun de cat tosca din TASCA CIOBANULUI!!!

Ce treaba mai are ciobanul cu Tosca ? Mai ia ciobanul ceva pe el, frustratule ?

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  02 Septembrie 2021, 21:17

Se putea fara o limbă dată ciobanului pentru strambul de roșca???Doar trebuie susținut!Camora si daca il scoli la miezul nopții e mai bun de cat tosca din TASCA CIOBANULUI!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close