FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Președintele tace » Klaus Iohannis, fără reacție după calificarea naționalei la EURO

Klaus Iohannis, în timpul vizitelor din Africa / Sursă foto: Facebook +7   FOTO
Klaus Iohannis, în timpul vizitelor din Africa / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 13:55 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 17:32

La mai bine de 12 ore după ce România a obținut calificarea la EURO 2024, președintele țării, Klaus Iohannis, încă nu a transmis vreun mesaj de felicitare pe adresa primei reprezentative. Primul om din stat se află într-o serie de vizite în mai multe state africane. 

Dacă Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a făcut furori cu apariția sa de la meciul naționalei de peste Prut cu Albania, Iohannis încă nu i-a felicitat în vreun fel pe „tricolori” pentru victoria cu Israel, 2-1, cea care trimite România la primul turneu final după o pauză de opt ani.

Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția
EURO 2024
Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția

Klaus Iohannis, fără reacție după calificarea României

Dacă în primul său mandat în fruntea țării era ceva mai prezent în social media la capitolul interacțiunii cu lumea sportului, Klaus Iohannis a păstrat distanța atât înaintea, cât și după meciul naționalei cu Israel. 

Până la ora redactării articolului, nu a existat vreo reacție din partea președintelui nici pe conturile sale de social media, nici pe cele ale Administrației Prezidențiale a României, unde ultimele postări au legătură cu vizitele lui Iohannis din Zanzibar, Tanzania sau Kenya.

În primii ani de mandat, Iohannis obișnuia, pe modelul patentat de alți lideri de stat europeni, să transmită diverse mesaje naționalei înaintea partidelor importante, un obicei la care Klaus a renunțat treptat în ultima vreme.

Președintele tace » Klaus Iohannis, fără reacție după calificarea naționalei la EURO
Un mesaj scris de Klaus Iohannis în 2015, înaintea unui meci al primei reprezentative

La polul opus... Maia Sandu, în tribune și în vestiar la meciul Moldovei cu Cehia

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost pe stadion la remiza cu Albania, scor 1-1.

Rezultatul cu liderul grupei a fost bun pentru Moldova, iar jucătorii au avut parte de o surpriză la finalul partidei. Vadim Rață (Voluntari), Vitalie Damașcan (Sepsi) și Virgiliu Postolachi (ex-UTA) au fost vizitați în vestiar de Maia Sandu. Președintele țării a urmărit meciul din tribune, din mijlocul fanilor.

+3 FOTO

Președintele Moldovei s-a pozat cu jucătorii în vestiar, apoi a transmis un mesaj pe rețelele de socializare. „Emoții mari în această seară la meciul de fotbal Moldova - Albania din preliminariile Campionatului European de fotbal.

M-am bucurat să-i salut pe jucătorii echipei naționale și să-i felicit, pe ei și pe antrenorul selecționatei Moldovei, Serghei Cleșcenco, pentru meciul frumos și emoțiile pe care ni le-au oferit”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Cum a fost dezamăgit Klaus Iohannis de singura experienţă în fotbalul românesc: „Nu mai vin fără legi precise!”

În 2003, preşedintele în exercițiu al României, Klaus Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, agrea înfiinţarea unui club de fotbal, FC Sibiu, finanţat de Primărie. El devenea preşedinte, iar omul de afaceri Werner Keul, un apropiat de-ai săi, activa ca manager.

Formaţia era pregătită de Jean Gavrilă, iar printre jucători se aflau Ovidiu Maier, Lucian Cotora şi Claudiu Moldovan. Clubul a eşuat finalmente în L4, fiind desfiinţat în 2007.

Un apropiat al lui Iohannis povestea în 2014 că „primarului îi place fotbalul, dar a oprit tot proiectul cînd a sesizat neseriozitatea oamenilor din domeniu. Toţi voiau să conducă pe banii Primăriei. Şi a hotărât să se mai implice numai când va exista un cadru legal precis, de aşa natură încât să nu intre în complicaţii inutile”. 

VIDEO Imaginile bucuriei alături de galerie, după ce „tricolorii” s-au calificat la EURO 2024

Citește și alte știri despre naționala României:

SPECIAL GSP Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția

Edi, abia acum încep bătăile de cap! 25 de fotbaliști ocoliți de Iordănescu așteaptă convocarea la EURO. Nume grele pe listă, intră și tu în dezbatere!

Campania marilor invenții » Trei pariuri câștigate de Edi Iordănescu în drumul spre EURO 2024: s-au impus și sunt greu de scos din națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
parpalache
parpalache  •  21 Noiembrie 2023, 09:05

Johannis-ex președintele României-acum pe post de delegat permanent- in lume - al Ucrainei(și evident al„partenerului strategic”)-are treburi mai importante!Pentru alții!!De ex.-conform buletinului publicat chiar de secretariatul Președenției-in turneul din America de Sud a avut ca„obiectiv”(printre altele)...„combaterea narativului rusesc”despre razboiul din Ucraina!(In Brazilia când a inceput sa iși recite„poezia” televiziunea...i-a taiat microfonul)!!!Iar mulți comentatori politici- declara ca preincipalul obiectiv al lui Klaus-in turneele lui prin țarile Africii și Americii de Sud-este de fapt sa faca„lobby”pentru cerealele„ucrainene”((ale firmelor americane din Ucraina)!

danutcornel
danutcornel  •  19 Noiembrie 2023, 19:17

ce va asteptati de la muthanis

danutcornel
danutcornel  •  19 Noiembrie 2023, 19:16

ce va asteptati de la muthanis

Vezi toate comentariile (9)
Comentează