FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA 0-0

Porți închise cu Israel?! Ultrașii din Uniți sub Tricolor, EVACUAȚI din cauza unei scandări interzise în Kosovo + torțe aruncate pe teren

Ultrașii din UST, în Kosovo / foto: Raed Krishan (GSP) +35   FOTO
Ultrașii din UST, în Kosovo / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 17 iunie 2023 00:07 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 09:19

Duelul României cu Kosovo, 0-0, contând pentru preliminariile EURO 2024, n-a fost scutit de momente tensionate. Dacă fanii kosovarilor au fluierat imnul nostru, ultrașii din Uniți Sub Tricolor au răspuns ostentativ: au scandat o lozincă pentru care forțele de ordine i-au scos imediat din stadion!

  • Reporterul GSP Remus Răureanu și fotoreporterul GSP Raed Krishan sunt la Priștina și transmit toate informațiile care contează înaintea, în timpul și după duelul din preliminariile Euro 2024;

Intrați pe stadion abia în repriza a doua, suporterii din gruparea ultranaționalistă „Uniți sub Tricolor” au comis-o din nou. Nu doar că au introdus în arenă unele materiale pirotehnice, dar au apelat și la o scandare pentru care Federația riscă amenzi usturătoare și chiar suspendarea terenului, având în vedere că suntem recidiviști! 

La un moment dat, cei 15-20 de ultrași au scandat „Kosovo e Serbia”, o scandare cu conotații politice pentru care au fost imediat scoși din stadion. Lozinca nu e pe placul FIFA, astfel că riscul ca terenul să fie suspendat la viitoarele meciuri e unul destul de ridicat. Următoarea partidă de pe teren propriu e programată pe 9 septembrie, împotriva Israelului, pe Arena Națională.

Eram deja recidiviști!

Federația Română de Fotbal (FRF) e deja în corzi din cauza comportamentului discriminatoriu al ultrașilor din meciul România - Belarus (2-1), disputat pe 28 martie, pe Arena Națională. Din cauza scandărilor xenofobe adresate Ungariei, forul fotbalistic european a amendat FRF cu 15.000 de euro, sancțiune dublată de închiderea parțială a stadionului la următorul meci pe care „tricolorii” îl vor disputa pe teren propriu. Adică, cel cu Israel, programat pe 9 septembrie.

Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM
Kosovo - România
Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM

România nu recunoaște statul Kosovo

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina.

Ministerul Afacerilor Externe chiar a emis un avertisment înainte de acest meci: „Cetăţenii români sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită şi să manifeste prudenţă la efectuarea călătoriilor în Kosovo. Situaţia de securitate din Kosovo rămâne imprevizibilă, în special în nordul provinciei, unde riscul unor incidente violente este ridicat”.

FOTO / Imagini spectaculoase din duelul Kosovo - România

+31 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM

De necrezut! Gino Iorgulescu are un salariu lunar ULUITOR la LPF! Suma regească pe care o încasează președintele Ligii

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
unurtr
unurtr  •  11 Septembrie 2023, 14:06
Postat de Jambo_Bwana pe 17 Iunie 2023, 12:03

Daca nu se actioneaza din timp, derbedeii astia vor scanda lozinci antisemite la meciul cu Israel, ceea ce inseamna ca Romania va fi obligata sa joace fara spectatori cel putin 3-4 meciuri.

Bună dimineața, meciul cu Israel a fost sâmbătă și nu au fost probleme.

unurtr
unurtr  •  11 Septembrie 2023, 13:16
Postat de hristo33 pe 17 Iunie 2023, 08:21

si Kosovo e recunoscut de majoritatea europei, noi nu-i recunoastem din alt motiv.

Kosovo e recunoscut oficial de mai puține țări (97) decât cele care recunosc Palestina (138) . Acum ce facem, luăm după număr? Contează carta ONU și regulile pentru a fi recunoscută cu drepturi depline. Palestina chiar are statutul de observator, Kosovo nici acolo nu este, unde, de exemplu, Sudanul de Sud este.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  17 Iunie 2023, 20:37
Postat de hristo33 pe 17 Iunie 2023, 08:21

si Kosovo e recunoscut de majoritatea europei, noi nu-i recunoastem din alt motiv.

Dacă kosovo este recunoscu atunci trebuie sa fie recunoscuta și Crimeea și Donbas. Restul este cancan. Sau o facem după cum ne convine?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează