FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Adversara României din Liga Națiunilor și-a numit selecționer

Franco Foda, noul selecționer al naționalei Kosovo // FOTO: Imago
Franco Foda, noul selecționer al naționalei Kosovo // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 19:08 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 21:18

Kosovo, adversara României din Liga Națiunilor, și-a pus selecționer: Franco Foda (57 de ani).

Federația din Kosovo a anunțat azi înstalarea pe bancă a lui Franco Foda. Neamțul a semnat un contract pe doi ani. Primul său meci oficial va fi chiar împotriva României, pe 6 septembrie, de la ora 21:45.

Surpriză mare în Europa » Zinedine Zidane negociază cu un nume uriaș!
TRATATIVE
Surpriză mare în Europa » Zinedine Zidane negociază cu un nume uriaș!

Franco Foda, noul selecționer al naționalei Kosovo

Foda era liber de contract din septembrie 2023, după despărțirea de FC Zurich. A mai lucrat la Sturm Graz, Kaiserslautern și naționala Austriei. Când se afla pe banca austriecilor, Foda a bifat două partide contra României: 2-3 în septembrie 2020 și 1-0 în octombrie 2020. Ambele în Liga Națiunilor.

„Este o zi specială pentru fanii Kosovo și pentru mine. Sunt foarte fericit să fiu aici. Aștept cu nerăbdare noua provocare și am încredere că vom avea succes. Scopul meu este să intru cât mai repede în dinamica echipei și să tragem deja primele concluzii după meciurile amicale din martie.

Avem o naținală foarte interesantă, atractivă. Cunosc deja câțiva jucători care evoluează în Germania, dar voi aprofunda tot lotul în săptămânile următoare. 

Vreau să creez cât mai rapid o relație cu jucătorii. Voi locui la Pristina, pentru că-mi doresc să urmăresc cât mai mulți fotbaliști din campionatul intern, pe lângă cei pe care-i voi monitoriza din ligile externe”, a spus Foda, potrivit presei din Kosovo.

„Am ajuns la momentul la care, după o perioadă de dezvoltare, așteptăm rezultate. Sperăm că Foda va fi antrenorul care va rămâne în istoria Kosovo cu prima calificare la un turneu final. Nimic nu este sigur în fotbal, dar vom încerca să facem împreună cea mai buna treabă posibilă”, a spus Agim Ademi, președintele Federației.

România și Kosovo se duelează din nou 

România și Kosovo s-au întâlnit de două ori în campania pentru Euro 2024. Au fost două meciuri dificile, 0-0 în deplasare, când adversarii ne-au dominat pe un teren extrem de greu, 2-0 pe Arena Națională, partidă întreruptă în minutul 18 (rivalii au părăsit terenul după ce ultrașii au strigat „Kosovo e Serbia") și reluată aproape o oră mai târziu.  Muriqi a fost eliminat înaintea pauzei (42), golurile noastre venind în final (82 și 90+3). Noi am încheiat grupa pe 1 și ne-am calificat la Euro, ei pe 5. 

Kosovo a avut doi selecționeri în preliminarii, francezul Alain Giresse și slovenul Primoz Gliha. 

Vedetele naționalei albastre sunt stoperul Amir Rrahmani (30 de ani, Napoli) și căpitanul-golgheter Vedat Muriqi (29, Mallorca). Trei internaționali kosovari evoluează la Rapid: atacanții Albion Rrahmani (23), Ermal Krasniqi (25) și Florent Hasani (26). Ultimul nu a mai fost convocat însă la națională din 2020.

VIDEO Premier GSP » Pantilimon și-a alcătuit echipa ideală din perioada în care a evoluat pentru „cetățeni”

Citește și: 

Șumudică, furios pentru ce s-a întâmplat în prelungirile meciului de azi: „Nu ai voie să faci asta! E prea mult pentru mine. Până când?”
TURCIA
Șumudică, furios pentru ce s-a întâmplat în prelungirile meciului de azi: „Nu ai voie să faci asta! E prea mult pentru mine. Până când?”
Italienii nu uită și se tem de Istvan Kovacs » Gazzetta dello Sport atrage atenția privind delegarea românului la Inter - Atletico
INTER MILANO - ATLETICO MADRID
Italienii nu uită și se tem de Istvan Kovacs » Gazzetta dello Sport atrage atenția privind delegarea românului la Inter - Atletico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează