FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ISRAEL

Exclusiv Incredibil, dar adevărat » Un oficial FRF este observator de arbitri la Kosovo - Israel, meci foarte important pentru „tricolori”

Meciul tur Israel - Kosovo s-a terminat la egalitate, scor 1-1 Foto: Instagram
Meciul tur Israel - Kosovo s-a terminat la egalitate, scor 1-1 Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 15:05 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 17:59

UEFA a făcut două delegări surprinzătoare pe finalul grupei I din preliminariile Euro 2024, în care România, Israel și Elveția se luptă pentru cele două locuri calificante la turneul final din Germania.

Potrivit site-ului forului european de la Nyon, Kyros Vassaras (57 de ani), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), va superviza ca observator de arbitri brigada de la meciul Kosovo - Israel, care se dispută în această seară, la Priștina, de la ora 21:45.

Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile
Israel - România
Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile

Meciul va fi condus la centru de Ivan Kružliak, ajutat de asistenții Branislav Hancko și Jan Pozor, toți din Slovacia.

„Centralul” Ivan Kružliak face parte din categoria UEFA Elite, unde se regăsesc cei mai buni arbitri europeni, printre care se află și doi români, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs.

În actuala ediție a Champions League, Kružliak a arbitrat în trei din cele patru runde: Manchester United - Galatasaray (2-3), Barcelona - Șahtior (2-1) și Atletico Madrid - Celtic (6-0).

Kyros Vassaras, oficial FRF, a fost delegat de UEFA ca observator de arbitri la Kosovo - Israel, meci foarte important pentru „tricolori”

Incredibil, dar adevărat » Un oficial FRF este observator de arbitri la Kosovo - Israel, meci foarte important pentru „tricolori”
Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal a fost desemnat de UEFA ca observator de arbitri la meciul Kosovo - Israel

Nu doar delegarea lui Kyros Vassaras, oficial FRF, la un meci al Israelului, una dintre contracandidatele naționalei României, este controversată, ci și cea a elvețianului Andreas Schluchter (66 de ani), ca observator de arbitri la partida Israel - România, din 18 noiembrie. Reamintim, Elveția luptă pentru calificarea la Euro 2024 cu România și Israel.

Incredibil, dar adevărat » Un oficial FRF este observator de arbitri la Kosovo - Israel, meci foarte important pentru „tricolori”
Președintele CCA, Kyros Vassaras, dreapta, la un meci alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu FOTO: GSP.ro

De ce este important pentru România meciul Kosovo - Israel

În acest moment, România este liderul grupei I, la un punct de Elveţia, care are un joc mai puțin, și la 5 puncte de Israel, cu două restanțe.

Pentru a ști de ce rezultate au nevoie, pentru a se califica la Euro 2024, în ultimele două partide din grupă, cu Israel, pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, și cu Elveția, pe Arena Națională din București, „tricolorii” așteaptă să vadă ce fac israelenii în restanțele cu Kosovo (12 noiembrie) și Elveția (15 noiembrie).

Indiferent de rezultatele pe care naționala din ”Țara Sfântă” le va înregistra contra Kosovo și Elveția, meciul Israel - România, din 18 noiembrie, va avea conotații decisive. Rămâne de văzut doar dacă vom avea și varianta egalului.

În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo, la Priștina, și cu Elveția, la Felcsut (Ungaria), „tricolorii” se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape.

Altfel, misiunea „tricolorilor” devine mult mai complicată, iar victoria cu Israel va fi obligatorie.

În cel mai dramatic scenariu, soarta calificării s-ar putea decide în ultima rundă, când sunt programate jocurile România - Elveția și Andorra - Israel.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, consideră că lupta din preliminarii nu este una echitabilă

Răzvan Burleanu consideră că lupta din preliminarii nu este una echitabilă în condiţiile în care Kosovo nu a convocat fotbaliști importanți pentru aceste meciuri.

„Am văzut lotul final al celor din Kosovo pentru meciul cu Israel şi am remarcat că nu se mai regăsesc jucătorii care au fost în teren împotriva României, cum e Rrahmani de la Napoli sau Zhegrova de la Lille.

În acest context putem spune că meciul dintre Kosovo şi Israel nu va mai fi la fel de echitabil precum meciul nostru cu Kosovo", a explicat Burleanu, într-o conferință de presă, după ultimul Comitet Executiv al FRF.

Șeful de la Casa Fotbalului a mai punctat: "Cu siguranţă noi plecăm cu un dezavantaj din acest punct de vedere. Dar sperăm totodată că selecţionata Kosovo va reuşi să strângă rândurile şi să îşi joace această şansă pe care o mai are pentru calificarea la EURO. Pentru că, după cum se ştie, Kosovo are în continuare şanse matematice".

Clasamentul din Grupa României

Următoarele meciuri: 

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (21:45 / TV: Prima Sport 2, Digi Sport 2) 
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45 / TV: Prima Sport 1, Digi Sport 1) 
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45) 
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Citește și alte articole:

Denis Drăguș a sosit astăzi în România: „Dacă mă aștept să fiu titular la națională?”

Convocat în premieră la națională, Artean admite: „Sincer, nu mă așteptam. Băluță mi-a spus câteva secrete”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ambrus
ambrus  •  12 Noiembrie 2023, 17:11

Nu înțeleg de ce GSP caută deja de acuma tot felul de conspirații pentru eșecul calificării. Probabilitatea că, România nu se califică este la limita siguranței, deci despre ce discutăm, aaa... depsre articolele „Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile“ „Incredibil, dar adevărat » Un oficial FRF este observator de arbitri la Kosovo - Israel, meci foarte important pentru tricolori”, dar cu aceeași intensitate a vocii trebuie spus că acești oameni nu vor juca fotbal...

JohnParpalache
JohnParpalache  •  12 Noiembrie 2023, 16:56

Daca se duc iar„patrioții”aia cu tot felul de lozinci, ne așteapta ce-i mai rau din partea UEFA!Intrebarea e cum previn autoritațile ?!

supereduardo10
supereduardo10  •  12 Noiembrie 2023, 16:36

Incredibil unde s-a ajunj, mafia nici nu se mai ascunde fara pic de jena, ce semnal sa dai la arbitii meciului cu asa cev? Probabil kosovarii sunt deja arvuniti de joaca cu rezervele, macar sa joace pe bune daca tot nu si-au adus toti jucatorii, degeba UEFA a trimis brigada de arbitrii speciali :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează