FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, 26 MARTIE, GSP.RO ȘI TVR 1

Le-au adus bucătar de elită și terapeuți » Danezii s-au plâns de "condițiile deloc profesioniste de la națională", dar vor avea la Cluj un chef, 3 kinetoterapeuți și masori

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2017 00:00

În ianuarie, Cristian Eriksen a protestat în numele întregii echipe. "Când venim la lot, nu ne putem concentra sută la sută la meciuri.

Mă deranjează că nu sunt condiții de recuperare de top, iar mâncarea nu e deloc așa cum ne așteptăm. Sunt acele mici detalii care fac diferența. Vrem o atmosferă profesionistă la «națională»", a declarat într-un interviu din Ekstra Bladet mijlocașul lui Tottenham, cel mai bun jucător danez. Susținut apoi și de căpitanul Kjær, și de Kvist, veteranul grupului scandinav, în vârstă de 32 de ani.
Jucătorii și-au plătit specialiști pentru refacere

Toamna trecută, când au pierdut în Polonia (2-3), vikingii n-au avut bucătarul lor la Varșovia și au fost nevoiți să-și aducă masori și kinetoterapeuți în plus. Ei le-au plătit diurna și cazarea la hotel specialiștilor de la firma Protreatment! Dar n-au găsit soluție și pentru bucătar. Și s-au întors învinși și nemulțumiți.

Înaintea deplasării la Cluj, federalii au rezolvat problema. Au adus patru oameni pentru meciul cu "tricolorii": un chef de elită, Per Thøstesen, care mai gătise în trecut pentru selecționată la câteva turnee finale, și trei kinetoterapeuți și masori. Bucătarul și doi dintre angajații Protreatment vor fi plătiți de forul de la Copenhaga. Iar Asociația fotbaliștilor danezi îi va achita banii ultimului masor.

"Acum, îi putem bate pe români"

Federația a mers mai departe. Pentru a avea terenuri bune de pregătire și o securitate mai mare, danezii se vor antrena săptămâna viitoare trei zile la München. De acolo, vor veni direct la Cluj.

Kjær a apreciat schimbările făcute: "În sfârșit, nu ne vom mai gândi decât la fotbal. Cu Thøstesen, mâncarea va fi sigur sănătoasă și nutritivă în România. La fel, la hotelurile din Danemarca și Germania". Și a lansat un avertisment: "Acum, ne putem pregăti liniștiți. Vrem să-i batem pe români, trebuie să ne întoarcem cu trei puncte".

"Astăzi, nu mai e suficient să dai fotbaliștii cu unguente. La o echipă care vrea performanță, e nevoie de tratament specific pentru fiecare jucător"
Christian Eriksen, mijlocaș Danemarca

"S-a rezolvat problema, am scăpat de această grijă. Rămâne doar ca noi să câștigăm în România"
William Kvist, mijlocaș Danemarca

"Suntem în fața unui meci extrem de important. Jucătorii trebuie să fie sută la sută concentrați pentru aceste trei puncte din România"
Kim Hallberg, oficial al federației daneze

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
visiniujohn
visiniujohn  •  19 Martie 2017, 10:47

Fraierilor..pe astia ii bateati si daca veneati doar cu femeia de servici si cu juniorii dupa voi ..risipa de bani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează