FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ISLANDA

Macedonia de Nord - Islanda 3-1! » Minunea de la Skopje a ținut doar 11 minute. Macedonenii bat și merg la barajul pentru Mondial

Viitorul României depinde de confruntarea Macedonia de Nord - Islanda / Sursă foto: Cristi Preda
Viitorul României depinde de confruntarea Macedonia de Nord - Islanda / Sursă foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 20:50 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 21:25

Islanda nu a reușit să producă surpriza și să încurce Macedonia de Nord în ultimul meci din preliminariile Campionatului Monidal, macedonenii inpunându-se cu 3-1, calificându-se la baraj și lăsând România acasă.

Liechtenstein - România 0-2 » Victorie amară la Vaduz. „Tricolorii” încheie campania de calificare pe locul 3 și ratează barajul
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Liechtenstein - România 0-2 » Victorie amară la Vaduz. „Tricolorii” încheie campania de calificare pe locul 3 și ratează barajul

Cronică Theodor Jumătate: „Nu ne-au salvat nordicii!”

După 0-0 la București, încercând să ne mai ia din amarul acestui rezultat, Arnar Vidarsson a spus la conferință: „Obținem un rezultat bun în Macedonia, mă întorc și-mi faceți cinste cu o bere”.

Mesaj pentru Vidarsson. Dar și adversarii erau motivați

Ieri, înaintea meciului nordicilor, Timișoreana, sponsor oficial al naționalei noastre, a amplasat un panou publicitar în fața stadionului din Skopje, cu un mesaj pentru selecționerul Islandei: „Dragă Arnar Vidarsson, berea e pregătită!", scria pe panou. Dar și nord-macedonenii erau motivați. 

După 5-0 în Armenia, federația lor anunțase că le-a dat o primă suplimentară, sperând ca jucătorii lui Blagoja Milevski să fie și mai entuziaști contra "vikingilor". Mai aveau și fanii de partea lor. 17.000 de voci numai pentru ei.

Nu a fost 2-0, ci 1-1. În tur fusese egal

Roș-galbenii au declanșat asediul încă din start. În minutul 7, deschideau scorul: pasă Trajkovski, elegantă, printre adversari, și fundașul stânga Alioski, urcat în atac, a șutat direct la colțul scurt, din unghi. Bară-gol, 1-0! Nu era neapărat un motiv de alarmă pentru noi. 

Alioski marcase și în tur, la Reykjavik, când nord-macedonenii au condus cu 2-0. Atunci, au primit două goluri în șase minute, spre final (78-84), și s-a terminat 2-2. O remiză ne-ar fi avantajat pe noi ieri. Ristovski a ratat desprinderea, trăgând în portar, apoi VAR-ul a anulat golul lui Ciurlinov (ofsaid), după gafa portarului Olafsson. 

Și, în loc de 2-0, a fost 1-1 (54). Thorsteinsson, după o centrare în careu și o deviere cu capul. Prima minge pe poartă a islandezilor!

Starul Elmas, decisiv

Nordicii au avut o mare ocazie de 1-2, Gudjohnsen a fost oprit în ultima clipă. Ne-am făcut iluzii, însă le-am pierdut la numai 11 minute de la egalarea insularilor. Elmas, vedeta gazdelor, mijlocașul de mare talent al lui Napoli, a împins mingea în poartă din careul mic, după o serie de șuturi ale macedonenilor și blocaje ale adversarilor. 

Atunci, în minutul 65, la 2-1 pentru roș-galbeni, a fost sfârșitul speranțelor noastre. Mai ales că Islanda a rămas în 10 în final. Johannesson, eliminat (79). Elmas a mai punctat o dată, decisiv. 3-1 (86). El și coechipierii săi joacă barajul.

7-1a fost raportul șuturilor pe poartă în favoarea nord-macedonenilor (la poartă, 18-5)

Macedonia de Nord - Islanda, live 1-1

Arnar Vidarsson, selecționerul Islandei, a efectuat doar două schimbări în primul „11” al nordicilor în partida de astăzi față de meciul jucat în compania României. 

Este vorba de cei doi fundași laterali, Sampsted și Skulason (ieșit accidentat joi), în locul acestora făcându-și apariția în echipa de start Saevarsson și Thorarinsson (titularul de drept al postului de fundaș stânga, doar la meciul cu noi acesta fiind rezervă)

Macedonia de Nord - Islanda, echipe de start:

Macedonia de Nord: Dimitrevski - Alioski, Musliu, Velkovski, S. Ristovski - Elmas, Bardhi, Kostadinov, Churlinov - Trajkovski, Milan Ristovski
Selecționer: Blagoja Milevski

Islanda: E. Olafsson - Saevarsson, I. Bjarnason, Gretarsson, Thorarinsson - Johannesson, B. Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, S. Gudjohnsen, Thorsteinsson
Selecționer: Arnar Vidarsson

Nu mai există favoriți în fotbal. Toți credem că vom învinge, dar trebuie să jucăm ca o echipă. Vom juca pentru victorie și pentru istorie, aceasta este marea noastră motivație. 

- Ezgjan Alioski, fundaș Macedonia de Nord

Sponsorul naționalei, mesaj pentru selecționerul Islandei în fața stadionului din Macedonia de Nord: „Berea e pregătită”
MACEDONIA DE NORD - ISLANDA
Sponsorul naționalei, mesaj pentru selecționerul Islandei în fața stadionului din Macedonia de Nord: „Berea e pregătită”

N-ar trebui să fim euforici în acest moment. Să ne păstrăm sângele rece, să gîndim limpede și să ne concentrăm total la meci. 

- Tihomir Kostadinov, mijlocaș Macedonia de Nord

Dacă Islanda a reușit să câștige un punct cu noi, chiar dacă știa înaintea meciului că nu mai are nicio șansă, o poate face și în Macedonia de Nord. Cu o minune la Skopje putem termina pe locul 2. 

- Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale

România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

România a remizat cu Islanda, 0-0, în preliminariile CM 2022, și are nevoie de ajutor în cursa pentru un loc la barajul pentru CM 2022.

În acest moment, România este la mâna Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. „Tricolorii” au 14 puncte, la punct în spatele Macedoniei de Nord (15), astfel că Islanda trebuie să nu piardă pe 14 noiembrie pentru ca România să aibă șanse la barajul pentru CM 2022:

  • Dacă Macedonia de Nord pierde cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 15 puncte
  • Dacă Macedonia de Nord face egal cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 16 puncte

VIDEO Mirel Rădoi, declarații înaintea ultimului meci din preliminarii: „Nu cred că vor fi concentrați 100%, am trecut și eu prin asta”

Citește și alte știri de actualitate:

Nicio minune în ultimii 50 de ani! Ce s-a întâmplat când România a stat la mâna altora în ultima etapă din preliminariile CM

Trei „tricolori” au acuzat probleme medicale înainte de meciul cu Liechtenstein: „Trebuie să calculăm riscurile, vor fi schimbări”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
ali.bec
ali.bec  •  14 Noiembrie 2021, 21:40

La ce atata tam-tam? Noi, dacă prin absurd ajungeam la acest baraj, ce mare scofala făceam acolo?

urmeaza_tilul_no5_in_a_row
urmeaza_tilul_no5_in_a_row  •  14 Noiembrie 2021, 21:38

Tipic naios romanesc..de ce sa nu scoata altii castanele fierbinti pt noi??! De sa nu faca altii munca grea,dar ce noi suntem fr@ieri?? Sa munceasca altii si doppo,sa ne mandrim noi,ce tari suntem...

989442144408098
Suciu Mihai  •  14 Noiembrie 2021, 21:11

vorba aia...am jucat mai prost ca niciodata...am pierdut ca intotdeauna

Vezi toate comentariile (45)
Comentează