FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mai bogat ca la Dinamo, mai sărac ca Daum » FRF a făcut o economie de 35% cu salariul lui Cosmin Contra

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 09:00

360.000 de euro. Acesta va fi salariul lui Cosmin Contra la națională. FRF i-a pus la dispoziție pentru staff un buget suplimentar separat.

Discuțiile purtate duminică de Cosmin Contra la federație, vreme de câteva ceasuri, au dus și la stabilirea condițiilor financiare în care va lucra noul selecționer. Surse GSP vorbesc despre faptul că părțile ar fi bătut palma pentru un salariu de 360.000 de euro, ceea ce a împăcat ambele tabere din diferite perspective.

Pe de o parte, FRF a scăzut cu circa 35% obligațiile față de antrenor, pentru că Daum câștiga 550.000 de euro pe an. Dincolo, Contra și-a majorat angajamentul cu 140%, fiindcă la Dinamo lucra pe 150.000 de euro. În plus, "Guriță" va avea un bonus pentru calificarea la Euro 2020, dar procentul de care va beneficia e, deocamdată, secret.

Reyes vine de la 8.000 euro

De asemenea, federația ar fi acceptat să-i pună la dispoziție un buget suplimentar lui Contra pentru doi secunzi și preparatorul fizic Javi Reyes, bani pe care selecționerul îi va putea împărți către colaboratori de așa natură încât salariile lor să se încadreze în barem.

Bunăoară, spaniolul avea la Dinamo circa 8.000 de euro pe lună, nivel la care a ajuns însă doar în ultimele două-trei luni, după ce pornise de la 3.000 de euro la venire, în februarie 2017.

Miza începe abia peste un an

Oricum, Contra&Comp. vor încasa contractele în primul an fără a avea apăsarea unor rezultate. Asta pentru că singurele două meciuri oficiale vor fi cu Kazahstan (5 octombrie) și cu Danemarca (8 octombrie), în finalul campaniei ratate pentru CM 2018. Vor mai fi apoi amicale în noiembrie 2017, martie 2018 și, posibil, chiar înaintea CM cu potențiali adversari participanți la Mondiale.
Startul adevărat pentru mandatul lui Contra se va da abia în septembrie 2018, când va demara Liga Națiunilor, noua competiție UEFA cu criterii de calificare la CE 2020. 

Cele mai mari salarii în L1

Prima opțiune a FRF pentru echipa națională, antrenorul lui CFR Cluj va câștiga mai mult decât selecționerul

  • 1. Dan Petrescu (CFR Cluj) 400.000*
  • 2. Nicolae Dică (Steaua) 100.000
  • 3. Edward Iordănescu (Astra) 96.000
    *sume exprimate în mii euro/an

Se duce după Ștefan Radu!

Retras din echipa națională în aprilie 2013, la numai 26 de ani, Ștefan Radu a rămas permanent o tentație pentru toți selecționerii care s-au perindat în ultimii patru ani la reprezentativă. Inclusiv președintele Burleanu a încercat în 2014, la început de mandat, să-l readucă la lot pe fundașul lui Lazio. Misiunile au eșuat de fiecare dată. Surse federale indică acum că și Cosmin Contra va opera un demers similar: "După învestirea oficială, urmează să facă un drum la Roma pentru a discuta cu Radu". 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
undergrant
undergrant  •  19 Septembrie 2017, 11:42
Postat de saviola2_8 pe 19 Septembrie 2017, 09:57

sa faca treaba buna, banii nostri, ai romanilor sunt mai putin importanti:D aaa, si pe mercenarul radu sa il lase linistit, nu vreau sa il mai vad pe ala vreodata in tricoul nationalei!

Scrie-i direct lui Cosmin Contra, altfel e posibil sa nu-ti citeasca opinia si, totusi, sa se duca dupa Stefan Radu... Eu in locul selectionerului as incerca sa-l conving sa revina si, ca sa nu te supar nici pe tine, l-as pune sa joace fara tricou, cu numarul tatuat pe cocoasa... E reconfortant sa vezi cetateni inocenti pe care nu-i ia nici familia in seama dar ei simt ca ar putea influenta procesul de selectie la nationala. :-D

saviola2_8
saviola2_8  •  19 Septembrie 2017, 09:57

sa faca treaba buna, banii nostri, ai romanilor sunt mai putin importanti:D aaa, si pe mercenarul radu sa il lase linistit, nu vreau sa il mai vad pe ala vreodata in tricoul nationalei!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează