FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

EXCLUSIV // VIDEO Are și cetățenie română, și maghiară și spune pe cine va susține la Euro 2024: „Eu pătimesc cu ai noștri! Ori trecem de grupe, ori facem puține puncte spre zero”

Dintre protagoniștii campaniei pentru calificarea la Euro 2024, foștii selecționeri Cosmin Contra și Mirel Rădoi au debutat împreună 18 „tricolori”, Edi Iordănescu 9.
Dintre protagoniștii campaniei pentru calificarea la Euro 2024, foștii selecționeri Cosmin Contra și Mirel Rădoi au debutat împreună 18 „tricolori”, Edi Iordănescu 9.

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 15:31 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 18:32

Marin Barbu, 65 de ani, a mărturisit ce așteptări are de la naționala României, apoi ce crede că va face Ungaria în grupă cu Germania. 

Marin Barbu, 65 de ani, s-a născut la București, dar locuiește de patru decenii la Sfântu Gheorghe, soția fiind de acolo. Fostul mijlocaș este legat de acea zonă după ce a jucat și a antrenat la Sepsi.

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”
INEDIT
Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”

A deprins și limba maghiară, mai ales că de anul trecut are și cetățenia statului vecin. ”Magiun” nu și-a ascuns niciodată simpatia față de unguri, explicând-o verde, în față: „Toată familia mea, de la primul la ultimul, are cetățenie maghiară. Am obținut și eu.

Una: nu cere de mâncare. A doua: am niște avantaje. De exemplu, nu mai trebuie să stau la coadă la ambasada SUA să cer viză, mă urc în avion și am plecat în America. Un cetățean maghiar e mult mai ușor angajat decât un român, în Schengen.

Eu trăiesc printre ei în Covasna de 40 și ceva de ani, parcă sunt oameni mai cu frică de Dumnezeu, decât în sud, mai muncitori. Muncesc și-și văd de treaba lor”.

Marin Barbu este precaut: „Cum spunea și nea Mircea Lucescu, dacă se va califica și Ucraina, ne va fi greu să mergem mai departe”

Fostul jucător al Stelei a fost un antrenor recunoscut pentru principiile sale cazone și pentru victoria istorică repurtată cu Foresta Fălticeni în Ștefan cel Mare, 5-4 cu Dinamo, echipa campioană din 2000, după ce formația lui Cornel Dinu conducea cu 4-0 în minutul 70. Marin Barbu este observator al Ligii, în prezent.

Într-un interviu acordat GSP.ro, fostul mijlocaș a vorbit despre șansele României la Euro 2024. Echipa lui Edward Iordănescu s-a calificat fără înfrângere la turneul final, de pe locul 1, sorții i-au hărăzit o grupă cu Belgia, Slovacia, a treia adversară urmând a se alege dintre Israel / Bosnia / Ucraina și Islanda.

”Domne, nu mai există echipă mică, echipă mare. Nu e o grupă atât de ușoară. Așa cum spunea și nea Mircea Lucescu, dacă se va califica și Ucraina, atunci ne va fi greu să ne calificăm mai departe. Dar nu e imposibil! Păstrăm șanse, însă să nu creadă nimeni că va fi totul ușor.

Păstrăm șanse, să zicem așa, și să facem puține puncte. Spre zero...”, a reacționat Marin Barbu.

„Magiun” Barbu este sincer: „La început, puteam să fac pariu că nu se califică”

”Există vreun lider la echipa națională?”, a fost chestionat antrenorul care a bifat 13 echipe în carieră, dintre care unele de mai multe ori.

”Joacă binișor Stanciu, de fapt mi-au plăcut toți în ultimele două meciuri. Și-au spălat toate păcatele din această campanie cu prestațiile din partidele cu Israel și cu Elveția, cu cele două victorii.

La început, puteam să fac pariu că nu se califică. Văd că Iordănescu și-a impus filosofia, iar după ultimele două meciuri «Jos, pălăria!»”, a reacționat fostul antrenor.

Ce șanse crede că are Ungaria în grupă cu Germania, Elveția și Scoția

Marin Barbu are și pașaport maghiar. Ungaria are o grupă mai grea, alături de Germania, Elveția și Scoția.

”Voi pătimi cu ai noștri! Apoi, voi pătimi și cu ungurii. Au campionat bun, îmi place de ei că investesc bani în sport, nu ca noi. Au cinci sporturi de interes național în care iau bani de la multinaționale și-i investesc în sport. Ungaria are șanse la Euro la fel ca noi”, a declarat actualul observator.

Sunt fan al lui Viktor Orban, jos pălăria pentru ceea ce face în sport și pentru conaționalii lui! Nu o spun din interes, nu-mi dă primă, nu-mi dă salariu. La unguri, când s-a mărit prețul la transportul în comun cu câțiva forinți, nimeni n-a mers cu tramvaiul două-trei zile. S-a dat prețul înapoi. Noi ne facem că plouă când e ceva, când se scumpește prețul benzinei.

Marin Barbu

VIDEO Marin Barbu, despre șansele României și Ungariei la Euro 2024: ,,Voi pătimi cu ai noștri, dar îmi plac și maghiarii, că investesc în sport!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV GSP a stat de vorbă cu Adrian Mutu, cel mai căutat antrenor de către echipele din Liga 1: „Îmi place România, dar viața mea e acum la Neftchi Baku”. Ce mesaje are pentru CFR Cluj, Rapid și Dinamo

Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
rumunek
rumunek  •  14 Decembrie 2023, 23:19
Postat de nautilus pe 13 Decembrie 2023, 01:07

"Rumburak".....cine crezi tu că poate cântă o strofă în limba mongolă?!?

Unguru’ Magiun!

nautilus
nautilus  •  13 Decembrie 2023, 01:07
Postat de rumunek pe 12 Decembrie 2023, 17:57

Pentru că nu pot posta ce aș fi vrut să spun referitor la acest subiect, vă sugerez să-l puneți pe Dl. Barbu sa cânte o strofă din imnul Ungariei. Care vrea el.

"Rumburak".....cine crezi tu că poate cântă o strofă în limba mongolă?!?

username_2
username_2  •  12 Decembrie 2023, 18:35

„nea” Mircea Lucescu?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează