FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV E OUT pentru meciul cu Elveția! Veste proastă primită de Edi Iordănescu

Edi Iordănescu nu se va putea baza în Elveția pe Mario Camora / foto: Raed Krishan (GSP)
Edi Iordănescu nu se va putea baza în Elveția pe Mario Camora / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 20:52 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 08:16

Accidentat în Kosovo, Mario Camora (36 de ani) nu va putea evolua în duelul cu Elveția de luni. Fundașul stânga al lui CFR Cluj s-a lovit la genunchiul stâng și nu poate fi recuperat în timp util pentru duelul de la Luzern.

  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Celelalte rezultate de vineri din grupa României: Andorra - Elveția 1-2, Belarus - Israel 1-2.
  • Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.
  • Următorul meci al „tricolorilor” va avea loc în Elveția, luni, 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima TV.  

Temerile staff-ului lui Edi Iordănescu s-au confirmat sâmbătă, când a devenit limpede că veteranul Mario Camora nu va putea fi folosit în deplasarea de foc din Elveția. 

Fotbalistul naturalizat în urmă cu trei ani nu a participat la antrenamentul efectuat sâmbătă, la Priștina, de fotbaliștii care au jucat puțin sau deloc vineri, cu Kosovo.

Surse autorizate ale Gazetei Sporturilor au confirmat că accidentarea lui Camora nu-i va permite acestuia să evolueze în Elveția, astfel că Edi Iordănescu va fi din nou obligat să găsească soluții pentru flancul stâng al defensivei. Fie va apela din nou la Deian Sorescu, fie va merge pe mâna lui Raul Opruț, fundașul lui Hermannstadt, lăsat în afara lotului la Priștina. 

Camora s-a „rupt”, iar selecționerul Edi Iordănescu a fost forțat să improvizeze

În minutul 22, la 0-0, Mario Camora s-a accidentat, iar în locul lui a fost introdus Deian Sorescu. În seara în care căpitanul lui CFR Cluj a urcat încă două locuri în Top 10 all-time al celor mai vârstnici „tricolori”, de pe 8 pe 6, Camora s-a accidentat la o alunecare, la genunchiul stâng. Ulterior, a apărut cu un bandaj imens pe bancă.

E OUT pentru meciul cu Elveția! Veste proastă primită de Edi Iordănescu
Mario Camora, în suferință la Priștina / foto: Raed Krishan

Pentru că nu avea niciun alt fundaș stânga de meserie pe bancă, Iordănescu a fost nevoit să apeleze din nou la soluția de avarie Deian Sorescu, de bază extremă dreapta. Fostul jucător de la FCSB a mai evoluat în această poziție pentru România, în deplasarea din martie cu Andorra, 2-0. 

Sorescu (25 de ani) este cel mai polivalent tricolor, a jucat pe cinci posturi la națională.

VIDEO Cornel Dinu l-a pus la zid pe Camora, după Kosovo - România 0-0: „Nu înțeleg naturalizarea unui astfel de jucător”

Citește și alte știri de actualitate:

Iosif Rotariu, brutal de sincer cu naționala României » Cum i-a catalogat pe „tricolorii” care au celebrat în exces decizia VAR

Remiza din Kosovo intră în istoria meciurilor în care naționala României a pierdut puncte importante în mocirlă

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (22)
tororosso
tororosso  •  18 Iunie 2023, 12:10

Camora... un expirat ce nu are ce căuta în lot. Bursucul ia terminat pe Deak și Camora iar la lot sunt doar mături înfipte pe gazon . Un lot mucegăit care nu are ”față” de un campionat al națiunilor .

yoras63
yoras63  •  18 Iunie 2023, 11:48

daca am ajuns sa plangem dupa Camora e trist noi nu mai avem fundasi in campionatul intern ne bazam pe straini naturalizati si varstnici(scuze nu vreau sa jignesc pe nimeni) ca sa nu zic ca am ajuns sa ne bucuram la un egal cu KOSOVO , cand in alte vremuri asta era o grupa de antrenament pentru noi ca si echipa nationala dar din pacate vremurile acelea s au dus datorita multitudinii de meseriasi din FRF si din sport in general

braveheartro
braveheartro  •  18 Iunie 2023, 10:06

Pe Onea l-ai lăsat acasă și acum te plângi că n-ai fundaș stânga de meserie. Ești super antrenor, ce să zic...????

Vezi toate comentariile (22)
Comentează