FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U18 - MACEDONIA U18

Marea speranță de la FCSB a salvat România U18 » Gol de excepție în ultimul amical, din foarfecă!

Matei Tănasă, în dreapta / Sursă foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / frf.ro
Matei Tănasă, în dreapta / Sursă foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 17:09 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 17:41

Naționala U18 a României, preluată din această vară de tehnicianul Adrian Dulcea, a remizat, vineri, în testul de verificare contra reprezentativei similare a Macedoniei de Nord, scor 1-1. Partida s-a jucat la Tunari, pentru ca cele două naționale să se revadă duminică, 18 iunie, la Popești-Leordeni.

Formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2005, reprezentativa U18 a „tricolorilor” s-a mulțumit doar cu un egal în întâlnirea amicală cu nord-macedonenii. 

Oaspeții au deschis scorul prin Manoljov, în minutul 29, însă România a reușit egalarea în minutul 68, când Matei Tănasă, marea speranță a celor de la FCSB, a izbutit să egaleze spectaculos, din foarfecă, notează frf.ro. Naționala noastră a rămas în „10” în minutul 86, după ce căpitanul Matteo Duțu, legitimat la Lazio, a văzut al doilea „galben”.

România U18: 1. Răfăilă (GK) – 2. Aioanei, 20. Tudose, 21. Duțu-cpt., 3. Vlăsceanu (4. Anișorac 70′) – 8. Stancovici (18. Manolache 46′), 6. Gogescu (5. Costea 46′), 7. Dulcea (15. Cibi 89′) -10. Călin, 9. Răducan, 11. Tănasă (17. Capac 70′)
Antrenor: Adrian Dulcea
Rezerve: 23. Becze – 13. Ferroni, 14. Moraru, 16. Dragu, 19. Șiman, 22. Bădescu

FCSB mizează pe Matei Tănasă

Mijlocașul ofensiv al roș-albaștrilor, pe care vicecampioana se va baza din următorul sezon, e unul dintre liderii generației sale, iar Gazeta Sporturilor a anunțat zilele trecute că acesta va avea un rol important la FCSB în anii următori.

Matei Tănasă, fotbalist născut 2005, e un produs al academiei roș-albaștrilor. El a impresionat la juniori pe parcursul anului trecut, iar oamenii de la FCSB anticipează că puștiul va progresa și mai mult în viitor, mai ales că reprezintă o soluție pe termen lung din punctul de vedere al eligibilității pentru regula U21.

Tănasă are două prezențe în echipa de seniori a celor de la FCSB: a prins 34 de minute în Clinceni - FCSB 0-3, în februarie 2022, în Liga 1, și 2 minute în FC Botoșani - FCSB 0-2, în decembrie 2022, în Cupa României. 

Lotul României U18:

  • Portari: Matyas Becze (AFK Csikszereda)Vlad Răfăilă (Farul Constanța)
  • Fundași: Mario Geană (FCSB)Mario Aioanei (Farul Constanța)Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia)Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia)Leonardo Ferroni (AC Milan / Italia)Robert Bădescu (FC Rapid 1923)Laurențiu Vlăsceanu (FCSB)Ionuț Anișorac (UTA Arad), Denis Dragu (Universitatea Craiova)
  • Mijlocași: Cosmin Costea (Farul Constanța)George Gogescu (FCSB)Fabiano Cibi (UTA Arad)Patrick Dulcea (Farul Constanța)Victor Stancovici (FCSB)Alexandru Șiman (AC Milan / Italia)Alexandru Capac (Torino Calcio / Italia)Luca Manolache (FCSB)Alberto Călin (Universitatea Craiova)Matei Tănasă (FCSB)
  • Atacanți: Iustin Răducan (CSA Steaua)Ștefan Moraru (FCSB)

VIDEO Cornel Dinu, după Kosovo - România 0-0: „După nume, Pușcaș e mai mult la vânătoare decât pe terenul de fotbal”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Un fost mare internațional dă de pământ cu „tricolorii”: „E bizar! Să facă precum cei din Kosovo”

A izbucnit la TV după ce a văzut ce au făcut Burcă, Mihăilă și Marin: „Lipsă de educație! Bate «momentul Lovin»”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
TDan1973
TDan1973  •  18 Iunie 2023, 08:01

Este crescut de Didi Iași

elefterie
elefterie  •  17 Iunie 2023, 19:36

Dacă tot vorbiți mai mult despre juniorii Fcsb decât despre ai României, să ne reamintim cât de mult și-a dorit Fcsb U19 să câștige (chiar pe stadionul Steaua!) Supercupa de Tineret. NU a reușit, pentru că în meciul disputat în data de 3 iunie, Universitatea Craiova, câștigătoarea primei ediții a Ligii de Tineret și viitoarea reprezentantă a României în UEFA Youth League, a reușit să câștige și Supercupa! Stadionul ăla nu-i pentru Fcsb!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează