FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

MM, după ce a auzit conferința lui Săndoi: „Este foarte grav, dar are mare dreptate. Distruge cluburile!”

Emil Săndoi (stânga) și Mihai Stoica +43   FOTO
Emil Săndoi (stânga) și Mihai Stoica

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 12:22 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 12:46

Emil Săndoi (58 de ani), antrenorul reprezentativei U21 a României, s-a plâns înainte de meciul cu Ucraina de la EURO U21 că nu are soluții pentru poziția de mijlocaș central, pentru că majoritatea tinerilor fotbaliști sunt utilizați în bandă de cluburi. Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, i-a dat dreptate și a blamat regula U21 impusă de FRF.

„Cu Spania nu am avut alte soluții la mijloc. Am jucat cu Albu la mijlocul terenului, dar el la Craiova joacă în cuplu de 2 mijlocași centrali. În rest, a trebuit să improvizăm, folosindu-l pe Pitu. Iar pentru Ișfan a fost prima dată când a fost folosit ca mijlocaș central dreapta.

Cu o zi înainte de meci s-a accidentat Grameni, care va lipsi tot turneul. Suntem un pic dezechilibrați pe posturi și trebuie să spun lucrurilor pe nume. În schimb, avem foarte mulți jucători pe bandă. Asta se întâmplă la această generație.

Poate este ghinionul nostru, dar în acest campionat cluburile au folosit foarte mult jucătorii U21 pe părțile laterale”, a precizat Săndoi la conferința de presă premergătoare meciului cu Ucraina din această seară, ora 19:00. 

Declarațiile selecționerului au venit după ce la primul meci de la EURO, 0-3 cu Spania, linia de mijloc a României a fost compusă din Alexi Pitu, Dragoș Albu și Alexandru Ișfan. Dintre cei 3, doar Albu este inter de meserie. 

Iosif Rotariu laudă un transfer: „Cel mai bun făcut de o echipă din Liga 1! E un jucător cu carte de vizită”
FARUL
Iosif Rotariu laudă un transfer: „Cel mai bun făcut de o echipă din Liga 1! E un jucător cu carte de vizită”

Mihai Stoica, după ce a auzit conferința lui Emil Săndoi: „Este foarte grav, dar are mare dreptate”

Mihai Stoica a auzit declarațiile lui Săndoi și i-a dat dreptate selecționerului. Oficialul de la FCSB consideră că regula U21, care obligă cluburile să folosească un tânăr fotbalist pe toată durata meciurilor, afectează cluburile și parcursul jucătorilor. 

„Nimeni nu ne va putea convinge pe noi, cei care păstorim cluburile, că această regulă [U21] este bună. Această regulă distruge cluburile! Ce spune Emil Săndoi este ceva foarte grav și are mare dreptate

Am întrebat conducători: «De ce joacă fotbaliștii pe alte poziții decât cele de bază?». Îmi răspundeau că «Da, antrenorul vrea să-l folosească în margine, că e tânăr și nu are încredere în zona centrală». Îi distrugem! Cu ce ne ajută marea regulă?” a precizat MM Stoica la Orange Sport. 

Citește și: 

Explicație din staff-ul lui Edi Iordănescu pentru tactica cu Elveția: „Și Andorra a făcut la fel”

MM Stoica, deranjat de situația jucătorului de la FCSB: „Nu e normal”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (25)
istet10
istet10  •  25 Iunie 2023, 19:07

Acum afecteaza. Cu ceva ani in urma nu afecta. Dupa acelasi autor.

21lva
21lva  •  25 Iunie 2023, 12:21

Dar ciobanii care activeaza ca antrenori, ce zici, distrug fotbalul?

bunicu
bunicu  •  25 Iunie 2023, 11:11

Cum la Hagi se poate cu tineri și la Becali vrea pensionari care pentru el este pofta de bani nu îl interesează tineretul deja a desființat unele grupe de tineri.Toți care postează sunt în echipa lui Becali.Cu bătrâni nu vom progresa în acest joc e bine să joace mai mulți tineri decât cei care sunt la apus de carieră. Scrie unul că le ia dreptul la muncă nu este numai la fotbal, sunt locuri de muncă dar nu plătite ca la fotbal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează