FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN BUDAPESTA Mihai Stoichiță, la sosirea la Budapesta: „Edi Iordănescu are o problemă”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, la sosirea la Budapesta
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, la sosirea la Budapesta

Articol de , , - Publicat marti, 10 octombrie 2023 21:04 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 21:19

Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul tehnic al FRF, degajă optimism înainte de meciurile României cu Belarus (12 octombrie) și Andorra (15 octombrie), „dublă” care îi poate propulsa pe „tricolori” pe primul loc în grupa I din preliminariile EURO 2024.

  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.

Cu două victorii în această lună, la Budapesta cu Belarus și la București cu Andorra, echipa națională a României ar ajunge să conducă grupa I din preliminarii. „Tricolorii” ar profita de faptul că actualul lider al grupei, Elveția, va juca o singură partidă în octombrie, cu Belarus, duelul cu Israel fiind reprogramat pentru 15 noiembrie.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației de Fotbal, nu concepe alt deznodământ decât victorie în cele două partide, mai ales că asta ar pune presiune suplimentară pe Elveția și Israel în perspectiva meciurilor decisive din noiembrie.

Locul care ne-a „murdărit” istoria » Stadionul pe care vom înfrunta Belarusul trezește o amintire dureroasă: România a pierdut aici cu 0-9!
BELARUS - ROMÂNIA
Locul care ne-a „murdărit” istoria » Stadionul pe care vom înfrunta Belarusul trezește o amintire dureroasă: România a pierdut aici cu 0-9!

Mihai Stoichiță, înainte de Belarus - România: „Trebuie să speculăm momentul”

„Este cel mai important meci. Suntem obligați să câștigăm cele două meciuri, ca să îi obligi și pe unii și pe alții să joace pe viață și pe moarte.

Gazonul arată rău? Asta este, nu avem ce să facem. Ăsta este terenul desemnat, jucăm pe el. Belarusul l-a ales, nu? Nu ai ce face.

Nu sunt deloc slabi, dar trebuie să-i bați. Buni sau răi, trebuie să câștigăm ambele meciuri. Vor fi două meciuri de luptă. Sper ca momentul bun prin care trecem și pe care l-am văzut și zilele astea la antrenamente să se poată manifesta joi. 

Este un moment care trebuie speculat. Nu știu de câte ori în viață ai o astfel de șansă, să câștigi și să te apropii de Campionatul European”, a afirmat Stoichiță, care nu este îngrijorat de absențele din lot, ale fundașilor laterali Mario Camora și Cristian Manea: 

„Nu cred că naționala României a stat de mult timp în absența unui jucător. Suntem un grup, forța noastră este una de grup, nu individuală, a unei individualități deosebite. Atât timp cât sunt organizați și foarte bine motivați, cred că nu vom avea probleme”.

Mihai Stoichiță, la sosirea la Budapesta: „Edi Iordănescu are o problemă”

Pe deasupra, oficialul FRF este încântat de forma jucătorilor ofensivi convocați de selecționerul Edi Iordănescu, despre care spune că are o „problemă” de lux, alegerea primului „11” în aceste condiții.

Toți jucătorii din atac au evoluții foarte bune la ora actuală. Toți, toți. Atunci, problema o are Edi, nu noi, că el alege. Și e foarte bine că are problema asta.

Doamne, ferește! să nu bați aici, că apoi încep speculațiile. Câștigând aici, apoi la București, îi obligi pe toți să-și joace șansa până la sfârșit. Suntem la două puncte sub Elveția, deci un potențial pericol pentru ei, dar și Israelul e la un punct sub noi, deci un potențial pericol pentru noi. Trebuie să adunăm maximum.

Sunt aproape sigur de calificare. Dacă nici acum, când am ajuns în situația asta, să nu te gândești că te poți califica, mi s-ar părea de un pesimism dăunător. Jucătorii trec printr-un moment psihologic extraordinar, au încredere în ei”, a completat directorul tehnic al Federației.

VIDEO. „Tricolorii” au ajuns în capitala Ungariei înaintea partidei cu Belarus

Tot despre Belarus - România:

Talismanul lui Edi » România s-a schimbat cu el pe teren în mandatul lui Iordănescu + Drăgușin, start excelent în „tricolor”

Răzvan Marin, îngrijorat înaintea meciului cu Belarus: „Ne afectează într-un fel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  11 Octombrie 2023, 13:00

Cred ca nu ne mai calificam ( sa fiu iertat , de obicei sunt optimist) ar fi un daca : daca Elvetia bate la Bucuresti si ultimul sau meci joaca cu Israel , se pot califica amandoua .

wally77
wally77  •  11 Octombrie 2023, 07:08

Nu Edi are o problemă...fotbalul românesc, suporterii au o problemă...când scăpăm de stoichita, burleanu și alte căpușe din frf?!?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Octombrie 2023, 05:18

...ne am pregatit bine pentru un egal de lupta ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează