FOTBAL  »  NATIONALA  »  SFAT

Mircea Lucescu se implică în războiul FRF vs Generația de Aur: „O să-i explic lui Burleanu că o echipă pentru a fi mare nu-și poate da la o parte istoria”

Lucescu a spus totuși că îl va aborda pe președintele FRF pentru a discuta direct cu el pe subiectul respectiv / FOTO: Imago
Lucescu a spus totuși că îl va aborda pe președintele FRF pentru a discuta direct cu el pe subiectul respectiv / FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 22:31 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 22:31

Reaprinderea disputei dintre actuala administrație de la Casa Fotbalului și membrii Generației de Aur s-a întâmplat săptămâna trecută, după ce gsp.ro a dezvăluit că mai mulți componenți ai echipei care a fost la Mondialul din 1994 nu au fost invitați de FRF la meciul cu Elveția, de marți seară. Mircea Lucescu a fost rugat să comenteze pe marginea acestui subiect în cadrul dialogului pe care l-a purtat astăzi cu Gazeta Sporturilor, referitor la calificarea României la Campionatul European.

Reticent în a oferi declarații, într-o primă fază, Lucescu a spus totuși că îl va aborda pe președintele FRF pentru a discuta direct cu el pe subiectul respectiv. 

Mircea Lucescu, interviu pentru GSP despre calificarea României la Euro: „Pe vremea lui Rădoi s-a comis o greșeală majoră” + „Edi Iordănescu n-a făcut prostiile lui Murat Yakin”
românia - elveția
Mircea Lucescu, interviu pentru GSP despre calificarea României la Euro: „Pe vremea lui Rădoi s-a comis o greșeală majoră” + „Edi Iordănescu n-a făcut prostiile lui Murat Yakin”

„O să vreau să vorbesc cu el, poate chiar la meciul cu Elveția, unde voi fi prezent fiindcă am fost invitat. O să-i explic că o echipă nu poate fi cu adevărat mare, indiferent că e de club sau națională, dacă nu are două componente: putere financiară și putere sportivă. Ce înseamnă putere sportivă? Mai multe lucruri, printre care și tradiția, istoria. Nu ai cum să renunți la istorie, să vrei să o dai la o parte. Cred că e momentul să fie reconsiderată toată această situație în care s-a ajuns", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu, pregătit pentru o discuție cu Răzvan Burleanu

Tehnicianul de 78 de ani a oferit ca exemplu chiar perioada în care și el a avut rezultate importante. 

„Anii '80, anii '90 au fost fantastici. Echipa națională, prin calificarea la Euro '84, în acea campanie din '82-'83, a tras după ea și echipele de club. Apoi, a fost baza tuturor calificărilor extraordinare din anii '90. Așa se construiește ceva solid și mare. Istoria are un rol extraordinar", a adăugat Il Luce.

Duminică la prânz, la revenirea naționalei de la Budapesta, Răzvan Burleanu a avut un discurs tăios referitor la cei care s-au arătat nemulțumiți că n-au fost invitați: Lupescu, Prunea, Mihali. 

„Să știți că nu există niciun mare jucător de fotbal care să-și fi dorit să fie prezent la un meci al echipei naționale și care să nu fi primit invitație. În 2014, noi am fost inițiatorii acestui proiect. 

Oamenii care plâng acum că nu au fost invitați sunt oameni care nu și-au dorit niciodată să fie alături de echipa națională. Nu au solicitat niciodată să fie prezenți. Dacă-și doresc, mai au timp să o facă”, a spus Răzvan Burleanu.

10 anise vor împlini în luna martie de când Răzvan Burleanu e președintele Federației Române de Fotbal

Am fost invitat la meciul Ucraina - Italia. Am venit în Germania, la Leverkusen, unde se joacă meciul, marți dimineață mă urc în avion, revin la București și de la aeroport merg la stadion, pe Arena Națională, n-am cum să lipsesc de la jocul cu Elveția
- Mircea Lucescu, pentru GSP.ro

VIDEO. Răzvan Burleanu: „Oamenii care plâng în momentul de față sunt oameni care nu și-au dorit niciodată să fie alături de echipa națională”

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Contra se înclină: „De mult n-am mai avut la națională un jucător ca el. Extraordinar!”
ISRAEL - ROMÂNIA 1-2
Contra se înclină: „De mult n-am mai avut la națională un jucător ca el. Extraordinar!”
Marius Lăcătuș avertizează după calificarea la Euro 2024: „Nu vom mai avea adversarii din această grupă”
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Marius Lăcătuș avertizează după calificarea la Euro 2024: „Nu vom mai avea adversarii din această grupă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ricco
ricco  •  21 Noiembrie 2023, 05:50

Sa se inceteze cu "regii", "generatiile de aur", "statuile" si cu AROGANTA imbecila si dupa aceea se poate discuta... Echipa de la CM '94 a obtinut doua victorii MAJORE chiar de referinta, NU printr-un joc Superior adversarilor!!!... Cu Columbia si Argentina, s-au pus cu "Kuru-n poarta" si le-a iesit... Cind au incercat SA JOACE fotbal in meciul cu Elvetia, SI-AU ARATAT LIMITELE si elvetienii i-au "URCAT PE GARDURI" invingindu-i cu 4 la 1 (Patru la Unu) iar alde Hagi si Popescu au NERUSINAREA si AROGANTA de neimaginat de a pretinde STATUIE de la guvernul roman...Cita NERUSINARE !!!... Atunci tari de 4 sau 5 ori mai mici decit Romania precum Croatia sau Islanda, ale caror succese sunt incomparabil mai mari, chiar obtinind medalii si ajungind in finale de campionate Europene si Mondiale, ce ar mai putea pretinde ???!!!???... Pina si Bulgarii la care noi ne uitam de sus dar care au fost PESTE noi la Mondiale si Europene, au mai mult Bun Simtz si NU i-am auzit vehiculind pretentiile lui Hagi si Giga Popescu a caror atitudine e una specifica, mai degraba TzOAPELOR de la marginea catunului...

maistorkokir
maistorkokir  •  21 Noiembrie 2023, 02:41

Ce imaginatie faina are Il Luce, ca pe baza calificarii la Euro 1984 s-au obtinut marile rezultate de dupa. Euro 1984 a fost o mare performanta, cu siguranta cea mai dificila calificare obtinuta vreodata, dar pt WC 1986 am avut o grupa lejera si nu ne-am calificat. Faptul ca Steaua a castigat in 1986 cupa campionilor n-are nici o legatura cu acel Euro 1984. In afara de Boloni nici un jucator de la Steaua nu jucase la acel Euro. De fapt Boloni a venit la Steaua dupa acel Euro 1984. Calificarea la acel Euro s-a obtinut cu jucatori de la Craiova si de la Dinamo. Mai degraba evolutia Craiovei din acei ani in Cupa Uefa a ajutat echipa nationala sa se califice la Euro 1984.

robert_b
robert_b  •  21 Noiembrie 2023, 00:27

Mircea Lucescu rezuma totul la performata lui din 84. Acea calificare a adus ulterior restul performantelor din 90 94 98 2000........e incredibil modul acesta egoist de gandire. Nimeni nu am mai facut nimik doar el .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează