FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

Insider de la antrenamentul României » Rădoi e gata să joace tare și cu Germania: strategie cu două vârfuri!

Antrenamentul României, înainte de meciul cu Germania // foto: frf.ro
Antrenamentul României, înainte de meciul cu Germania // foto: frf.ro

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 11:21 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 11:36

La ultimul antrenament efectuat sâmbătă seara la Mogoșoaia, selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani) a lăsat impresia că pregătește un plan superofensiv și cu Germania. 

Ora meciului cu Germania se apropie, iar veștile din cantonamentul „tricolorilor” de la Mogoșoaia indică faptul că Mirel Rădoi nu e dispus să facă niciun pas înapoi din filozofia ultraofensivă cultivată de când a devenit selecționer. Asta cu toate că urmează un adversar de calibru, pe care mulți se așteaptă ca România să-l întâmpine cu moderație!

Ce plănuiește Mirel Rădoi cu Germania

Informații provenite de la antrenamentul de aseară al echipei naționale, ultimul înaintea șocului cu nemții, spun însă că Rădoi a pus la cale un sistem 4-3-2-1, cu extensie către 4-3-1-2, menit să asigure un flux ofensiv cu care să surprindă trupa lui Low. Iar formula de start ar urma să arate astfel:

Niță – Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu (Burcă), Camora – R. Marin, Cicâldău, Maxim – Stanciu, Fl. Tănase – Pușcaș

Florin Tănase, jolly-joker

E o arhitectură a echipei care i-ar impune lui Tănase să ajungă, de fapt, al doilea vârf, alături de Pușcaș, în anumite momente ale jocului. Nu e un post pe care golgeterul Ligii 1 să nu-l mai fi jucat până acum. A făcut-o recent și în campionat, la 3-1 cu Poli Iași, când a și marcat un gol, a evoluat tot acolo în repetate rânduri inclusiv în mandatul lui Nicolae Dică, actualul secund de la națională.

Practic, față de partida cu Macedonia de Nord ar urma să apară 5 sau 6 schimbări. Ar rămâne doar Chiricheș păstrat în apărare, Niță între buturi, iar tripleta R. Marin – Stanciu – Fl. Tănase ar avea roluri redistribuite. Al doilea stoper încă în dubiu, între Burcă și Nedelcearu, cu șanse suplimentare pentru fostul dinamovist să apară în primul „11”.

Mingea pe benzi, schimbări rapide de flanc

Sursele GSP spun că Rădoi le-a cerut elevilor săi să joace foarte mult pe benzi și să producă densitate în zona centrală, cu misiunea prioritară de a-l prinde într-o „plasă” pe Kimmich, motorul Germaniei, omul care dă ritmul și trasează unghiurile în dinamica Mannschaftului.

Mirel Rădoi cere atenție maximă în privința unui fotbalist al Germaniei: „Este «motorul» echipei, stăm aproape de el”
ROMÂNIA - GERMANIA
Mirel Rădoi cere atenție maximă în privința unui fotbalist al Germaniei: „Este «motorul» echipei, stăm aproape de el”

De asemenea, selecționerul ar fi solicitat mutări dese de direcție, cu 2-3 pase pe un flanc și trimitere imediată a jocului pe latura opusă, astfel încât să impună adversarului o regrupare permanentă, o repoziționare, care ar putea aduce însă breșe și să creeze spații pentru acțiuni individuale.

Atac pe prima bară

O altă țintă: baloane cât mai dese pe prima bară, la firul ierbii, prin spatele liniei de apărare a Germaniei, pe considerentul că Pușcaș și Tănase sunt oameni care atacă bine zona respectivă, de unde pot apărea devieri și continuări decisive, cu efecte pe tabela de marcaj.

Mogoș va trebui să are toată banda dreaptă, Camora s-ar ocupa cu precădere de apărare, căci prezența pe flancul stâng a lui Maxim ar avea rolul să asigure pistonul ofensiv.

Valentin Mihăilă pe dreapta?

Stanciu se va duce în special spre partea dreaptă, dar și să apară în centru, la serviciu pentru momentele în care vom sta în teren cu două vârfuri.

În tot acest scenariu, Mihăilă ar fi prima schimbare, „surpriză, e posibil să apară în dreapta, nu în stânga!”, spun sursele GSP. Crețu va intra și el, probabil, în funcție de mersul jocului și al rezultatului.

Unde e Ianis, salvatorul din partida cu Macedonia? Tot pe bancă la început, după cum se prefigurează regia lui Rădoi. O decizie care ar alimenta teoriile că între Hagi jr. și selecționer nu e lapte și miere.

Mai multe știri despre România - Germania:

Atenție la tăvălugul nemțesc! Un fost „tricolor” cu 26 de selecții în națională ne pune în gardă: „Natural, avem probleme în aceste zone!”

Joachim Low a lăudat un compartiment al naționalei României: „Acolo sunt puternici!” » Imagini de la antrenamentul nemților

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
138672209828437
Gelu Oanca  •  29 Martie 2021, 08:49

Se vede de la o post, ca Radoi face jocurile lui Becali, baga in teren echipa pe care ia facuto NASUL,

212420563935217
Dan Daniel  •  28 Martie 2021, 18:11

Nu o sà schimbe nimic Maxim nu merità titular o sà joace cu Mihàilà de la inceput si Ianis in locul lui Keseru iar Marin si cu Stanciu vor fi mai defensivi ,poate joacà cu Nedelcearu in locul lui Burcà dar Bancu nu poti sà-l scoti aleargà ca un maratonist si cu Mihàilà se intelege la fel Man cu Popescu ,Ianis merità sà joace pentru cà de fapt i-a adus prima victorie lui Ràdoi care ar fi naiv sà experimenteze mai ales cà amicul Mutu asteaptà prima gresealà.Nu inteleg antipatia lui Petrescu pentru Pascanu un bàiat de tot respectul.

mircea.b
mircea.b  •  28 Martie 2021, 17:40

Mama, ce de scheme avem in cap! Daca se întâmplă toate astea sau macar jumatate dintre ele o sa batem Germania cu 3-1. O sa pasam de 3 ori pe partea stanga, o sa mutăm repede pe dreapta pentru 3 pase, revenim pe stânga cu o pasă si apoi repede central cu pasa filtranta, prin spatele liniilor inamice. După 2-3 raiduri din astea reușite, nemtii nici nu vor sti ce i-a lovit! Ii zapacim, ce mai! Asa ceva nu au mai vazut in viata lor! O sa tina minte zece ani ce au pățit in martie 2021 când au călcat prin Romania. Daca facem de 3 ori pana la pauză ce a pregătit Rădoi, in repriza a doua va trebui să facă niște schimbări neaparat, sa scoată 3-4 jucători mai buni si sa bage d-aia mai prosti si, eventual, sa schimbe si sistemul, asa din obraz, sa nu se supere Die Manschaft pe noi că-i batem la vreo 5-6 goluri diferență. 3 goluri avans eu zic ca e destul si e chestie de obraz din partea noastră. Hai Romania!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează