FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRUPE EURO 2024

INTERVIU GSP „Naționala” României prin ochii fostului mare golgeter al Italiei: „Când jucam eu, ai voștri erau idoli!” » Românul pe care l-a remarcat acum: „Stângaci bun, cu mare potențial”

FOTO: Giuseppe Signori
FOTO: Giuseppe Signori

Articol de , , - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 12:50 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 15:10

De trei ori golgheter al Serie A, Giuseppe Signori (55 de ani) explică într-un interviu pentru GSP.ro  situația naționalei României și a Italiei în contextul Euro 2024.

De asemenea, Signori povestește relația pe care o are cu foștii săi colegi din România, dar și ce jucător român din Italia are cele mai mari șanse de a ajunge la un club de top.

România, ce noroc! Avem grupa de la Euro 2024: doi adversari accesibili + o forță din Vest
GRUPELE EURO 2024
România, ce noroc! Avem grupa de la Euro 2024: doi adversari accesibili + o forță din Vest

VIDEO. Giuseppe Signori: „România n-a avut nicio dificultate”

- Bună ziua, domnule Signori! Bine ați venit în România! Ce mai știți despre fotbalul de la noi? 
- Bună ziua! Cred ca fotbalul românesc este într-o creștere puternică. De altfel, naționala nu s-a chinuit să se califice în la Euro. Cu siguranță această calificare va face bine campionatului intern.

- Ați rămas în legătură cu mulți jucători români. Știți să ne spuneți una acum, pe repede înainte? 
- Îmi aduc aminte de Hagi, care era stângaci și un mare jucător la nivel mondial. Apoi am avut norocul sa joc cu Dan Petrescu. M-am mai întâlnit cu Sabău și Răducioiu. În perioada în care activam, erau foarte mulți jucători români care făceau diferența în Serie A. Acest lucru a dat strălucirea fotbalului italian și celui mondial. Erau idoli!

- Ați mai ținut legătura cu jucătorii români? Poate cu Dan Petrescu… 
- Mă bucur foarte mult pentru Dan că antrenează acum în Coreea. L-am urmărit atent și mai vorbim la telefon. Dacă era aici în țară l-aș fi salutat cu mare bucurie, dar acum e plecat. Mă uităm la jocurile lui încă de când antrena la Cluj și cred că și-a făcut o carieră frumoasă de antrenor.

- Italia și România se califică din ce în ce mai greu la turneele finale. Noi o dată la 8 ani, dar nici pentru Italia nu mai e o formalitate… 
- Cred că amândouă au un nivel asemănător. Și Italia este într-o scădere comparativ cu perioada în care evoluau marii campioni. Plus că nici în Serie A nu mai sunt fotbaliști ca: Ronaldo, Gullit, Batistuta, care să crească nivelul. După cum am spus și mai devreme, cred că România nu a avut nicio dificultate pentru calificarea la Euro, ceea ce este un semn bun pentru voi. În schimb, Italia se află într-o fază de recuperare după ce a pierdut două mondiale. Acum sperăm ca această calificare să aducă mulțumire pentru ambele selecționate.

„Naționala” României prin ochii fostului mare golgeter al Italiei: „Când jucam eu, ai voștri erau idoli!” » Românul pe care l-a remarcat acum: „Stângaci bun, cu mare potențial”
Signori în tricoul lui Lazio, în sezonul 1992-1993 al Serie A. Foto: Imago Images

- Ați vrea o grupă cu România și Italia în Germania? 
- Hahaha! Să sperăm că va fi, dar în același timp să sperăm că nu va fi așa. Dacă vrem să vedem Italia și România în finală, atunci nu trebuie să ne vedem imediat, adică în grupe.

107goluri a avut Giuseppe Signori pentru Lazio în 152 de partide.

VIDEO. Giuseppe Signori: „Dennis Man are cel mai mare potențial”

- Cum vi se par românii din Serie A și Serie B? 
- Mie îmi place Dennis Man, pentru că este stângaci. E un jucător bun, cu mare potențial și poate să-și îmbunătățească calitățile. Anul acesta face diferența în Serie B la Parma și cred că în viitor poate să devină un jucător decisiv la un mare club.

- Ați auzit de Andrea Compagno, atacantul celor de la FCSB? A fost pe lista lui Mancini pentru o convocare. 
- Nu, nu-l cunosc. În schimb îl știu pe Cristiano Bergodi. Ne-am întâlnit ieri seara. Am jucat amândoi pentru Lazio și am împărtășit cu bucurie mai multe povești.

3titluri de golgheter Serie A are Signori în palmares.

- Cum e antrenorul Cristiano Bergodi? 
- Deși a fost fundaș, îi place foarte mult să atace. Iubesc această mentalitate. Îmi povestea ieri că l-a avut ca maestru pe Zdenek Zeman, chiar dacă faza defensivă la el era cam puțină.

- La conferința de presă spunea și el că v-ați întâlnit. Spunea că este fundaș umil care s-a întâlnit cu un mare atacant. 
- Hahaha! Spune asta ca să mă îndulcească. Ok, înainte eu făceam diferența pe tabelă, dar asta se datora tuturor. Nu jucam singur și de asta aveam nevoie de alți zece colegi. Aveam jucători buni și-n atac precum: Alen Boksic, Pierluigi Casiraghi, Heinz Riedle.

- De ce ar avea nevoie jucătorii români din Italia pentru a ajunge la niște echipe de top cu nume mari? 
- Există multe elemente de care e nevoie, așa cum am avut și au ajuns la rândul lor Sabău, Hagi și Răducioiu. Categoric, trebuie să muncească mult mai mult decât au făcut-o până acum. Eu mă uit după stângaci și cred că Man are un mare potențial pentru a se îmbunătăți, astfel să ajungă la o echipă de top din campionatul italian, dar și din Spania, Anglia.

Citește și alte știri:

Vrea răzbunare! Mesajul prin care Zeljko Kopic i-a cucerit pe secunzii români de la prima întâlnire

Ignore pentru Ziua Națională a României » Care e singurul club din Liga 1 care n-a transmis niciun mesaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
kub4a
kub4a  •  02 Decembrie 2023, 18:55
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Decembrie 2023, 15:19

...cine mai este si asta ?...nu le are cu fotbalul din Romania ...cu fotbalistii romani nici atat ...

Tu ești mogosean! Tu ai auzit doar d***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  02 Decembrie 2023, 15:40
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Decembrie 2023, 15:19

...cine mai este si asta ?...nu le are cu fotbalul din Romania ...cu fotbalistii romani nici atat ...

Ce intrebare ***!!!!!! Cu ale cuvinte n-ai auzit de Signori. ***, Signiori are peste 200 de goluri marcate în Serie A. Mare atacant***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

21lva
21lva  •  02 Decembrie 2023, 15:23

Mare artist Beppe Signori. O plăcere să-l vezi jucând

Vezi toate comentariile (5)
Comentează