FOTBAL  »  NATIONALA  »  SANCȚIUNE

Naționala a scăpat de suspendare, dar s-a ales cu o amendă usturătorare! UEFA n-a avut milă de FRF

FRF era pasibilă de suspendare, din cauza incidentelor provocate de fani la cele patru meciuri din iunie. +31   FOTO
FRF era pasibilă de suspendare, din cauza incidentelor provocate de fani la cele patru meciuri din iunie.

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 21:32 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 22:21

Federația Română de Fotbal a transmis, joi, că partida cu Bosnia din Nations League, programată luni, 26 septembrie, în Giulești, va putea găzdui spectatori în tribune. FRF era pasibilă de suspendare, din cauza incidentelor provocate de fani la cele patru meciuri din iunie.

În schimb, forul condus de Răzvan Burleanu a aflat că trebuie să plătească o amendă în valoare de 104.500 de euro, o sancțiune cauzată de incidentele provocate de ultrași. Suporterii au folosit materiale pirotehnice la duelurile cu Finlanda și Muntenegru din Giulești, fiind luați în colimator și pentru unele scandări xenofobe la adresa Ungariei. 

UEFA n-a avut milă de FRF: amendă usturătoare

„Comisia UEFA de Control, Etică și Disciplină a transmis azi decizia în cazul deschis ca urmare a incidentelor de la partidele echipei naționale din luna iunie. Astfel, pentru incidentele de la cele patru partide disputate în Liga Națiunilor, UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu suma de 104.500 euro! 

Totodată, Comisia UEFA a hotărât ca meciurile echipei naționale a României să fie monitorizate în următorii doi ani. Dacă incidentele se vor repeta, va urma o sancțiune de cel puțin un meci disputat fără spectatori”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal

FOTO: Alexandra Fechete
+27 FOTO

România a fost în pragul unei noi suspendări

La meciul cu Muntenegru, pierdut cu 0-3, suporterii din facțiunea „Uniți sub Tricolor” și ceilalți suporteri din acea zona au făcut iar abuz de materialele pirotehnice introduse „pe fals” în stadion, astfel că „tricolorii” au fost din nou pândiți de amenințarea unei suspendări. 

Ei sunt ultrașii care, din cauza mesajelor sau lozincilor xenofobe și rasiste, au provocat amenzi usturătoare Federației în ultimele campanii de calificare. Aceștia au stat departe de stadion în timpul pandemiei, însă au revenit la vechile manifestări odată cu ridicarea restricțiilor.

Clasamentul grupei României în Liga Națiunilor

Cu două etape rămase din grupele Ligii Națiunilor, România este ultima în grupa B3, cu doar 3 puncte obținute în 4 meciuri. Liderul grupei este Bosnia, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, cu unul mai puțin. Finlanda este a treia, cu 4 puncte.

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

VIDEO Răzvan Burleanu despre momentele în care publicul îi cere demisia: „Numai în locul meu să nu fiți”

Citește și alte știri despre naționala României.

VIDEO Gică Popescu face o estimare sumbră: „La națională e loc și de mai rău! Lasă ce spune Federația, vedeți vreun proiect?”

OFICIAL Selecționer demis de FRF » Burleanu a renunțat la el după 8 meciuri! Ultimele umilințe i-au fost fatale

Iordănescu rămâne la națională și vrea să taie în carne vie! Renunță la 6 jucători

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
Draconian
Draconian  •  15 Iulie 2022, 13:47

am vizionat acest scurt video de un minut cu Burleanu, voi l-ati ascultat macar ? jurnalista il intreaba "ce faci ca te fluiera lumea, te huiduie tot timpu ?" si burleanu raspunde "am crescut numarul zilelor pentru juniori" (??!?) Traduceti voi stimati jurnalisti care-i shpilu cu raspunsu asta... "am crescut numarul zilelor pentru juniori".... pffff... de ce Doamne ne-ai pedepsit cu caricatura asta cocotata in varful fotbalului romanesc, de ce...?

istet10
istet10  •  15 Iulie 2022, 10:21

Priviti pe aici.

csaba
csaba  •  15 Iulie 2022, 09:06

Ce poți face, așa e Romania educată, în vest milionarii chiar și cei cu bacul au și cei 7 ani de acasă, la noi, și cu doctorat sunt multi analfabeți funcționali și le lipsesc cei 7 ani de acasă și atunci la așa modele la ce să te mai aștepți?!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close