FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPECIAL

Părintele Constantin Necula, despre Catedrală Mântuirii Neamului: „Pe stadioane am cheltuit mai mult, dar naționala joacă la fel”

Părintele Constantin Necula a făcut o comprație între Catedrala Mântuirii Neamului și stadioanele construite în România.
Părintele Constantin Necula a făcut o comprație între Catedrala Mântuirii Neamului și stadioanele construite în România.

Articol de - Publicat luni, 25 aprilie 2022 13:06 / Actualizat luni, 25 aprilie 2022 13:31

Părintele Constantin Necula a făcut o comparație între Catedrala Mântuirii Neamului și stadioanele construite în România. 

Ctitorirea Catedralei Mântuirii Neamului, în centrul Bucureștiului, a ridicat numeroase controverse de-a lungul anilor. Mai ales că afirmațiile reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române cu privire la sumele alocate de stat au fost contrazise de alte calcule, care spun că au fost implicate sume mai mari.

Controverse financiare în cazul Catedralei Mântuirii Neamului

Oficialii Bisericii au transmis că aproximativ 110 milioane de euro ar fi costat ridicarea catedralei, care i-a impresionat și pe cei de la Chelsea atunci când au sosit la București anul trecut. 

Comparativ, ridicarea Național Arena a costat de 2,5 ori mai mult, un alt subiect național controversat. Dar există și alte calcule și materiale jurnalistice care afirmă că suma cheltuită pentru Catedrală ar fi sărit de 110 milioane, mai ales că subvenționarea ei ar fi început încă de la mijlocul anilor '90.

Părintele Constantin Necula: „Iisus Hristos e un subiect care se vinde!”

Invitat într-o ediție specială a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, în prima zi de Paște, părintele Constantin Necula - un om important în cadrul Bisericii și o voce puternică în comunitatea ortodoxă - a dezavuat discuțiile legate de costurile Catedralei, folosindu-se, la un moment dat, de o comparație cu fotbalul și cu echipa națională. În condițiile în care multe dintre stadioanele noi din țară au fost finanțate din bani publici.

„Mântuirea neamului înseamnă enorm! Pentru fiecare colț din România s-a construit câte ceva. Sufletește a costat enorm, orice înjurătură a mai ucis un înger păzitor al catedralei. Financiar vorbind, nu știu să spun, știu cât s-a donat din partea unor oameni ce și-au păstrat anonimatul și au dat bani mai mult decât guralivii din jurul catedralei. 

Fiscalitatea și celelalte sunt transparente. Tot balansul din jurul construcției este un subiect care se vinde. În general, Iisus Hristos este un subiect care se vinde. Iuda, care ține punga, știe că e așa.

Îmi pare rău că nu filmează nimeni cum muncesc și cât suflet pun oamenii de acolo. Cât costă talentul inepuizabil al unui om când pune mozaicul pe pereți? Și care stă cu orele, cu sutele de ore, când unii se plâng și că-și schimbă crampoanele la adidașii cu care joacă fotbal. 

Sigur, că nu suntem dispuși ca Biserică să construim stadioane, dar ceea ce am făcut sperăm și va ține mai mult decât stadioanele! Pe stadioane am cheltuit mult mai mult fără a constata că echipa națională și-a schimbat în vreun fel sau altul calitatea jocului”, a declarat părintele Constantin Necula în cadrul emisiunii.

Eu am fost portar la fotbal, ies pe centrare! Nu mi-e teamă. Dar îmi iubesc prea mult biserica pentru a mai fi opozant din orice
- Părintele Constantin Necula

Citește și: 

Cum a slăbit Gigi Becali șase kilograme în perioada Postului: „Altceva nu mănânc!”
POST
Cum a slăbit Gigi Becali șase kilograme în perioada Postului: „Altceva nu mănânc!”
Părintele Vasile Ioana a făcut fotbal sub privirile lui Gicu Dobrin: „Era să-mi taie medicii piciorul!”+ „Sunt stelist până la moarte! Îl iubesc pe Becali”
INEDIT
Părintele Vasile Ioana a făcut fotbal sub privirile lui Gicu Dobrin: „Era să-mi taie medicii piciorul!”+ „Sunt stelist până la moarte! Îl iubesc pe Becali”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (32)
1068005606587329
Mos Vasile  •  26 Aprilie 2022, 10:14
Postat de hashtag_truth pe 25 Aprilie 2022, 18:29

"Pe stadioane am cheltuit mult mai mult fără a constata că echipa națională și-a schimbat în vreun fel sau altul calitatea jocului"...ok. dar la biserica s-a schimbat sitemul in 442 sau 4231 ???? :))))))))))))))

Și-a schimbat sistemul în acceptarea ereziilor de la Creta, ereziile din Consiliul Mondial al ”Bisericilor”, adică al ereziilor! Canoanele Apostolice scrise de ucenicii direcți ai apostolilor lui Hristos NU trebuie schimbate, acestea sunt rânduiala BOR pe care ai noștrii popi și pseudo-episcopi le încalcă, aducând erezia ecumenistă în BOR, aceștia se enervează pe Sf. Nil Dorobanțu că-i numește ”arhierei simoniaci”!

dobrin
dobrin  •  26 Aprilie 2022, 02:03
Postat de rocky5 pe 25 Aprilie 2022, 19:10

Ăștia sunt plătiți din banii noștri si nu plătesc nici impozit pt el! Suntem niște proști că-i toleram când ne jumulesc la înmormântări, botezuri, etc!

Sunt platiti ca asa a fost intelegerea cand s-au nationalizat averile bisericii.

164962139306715
Vlad Paranico  •  26 Aprilie 2022, 00:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează