FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA 0-0

Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 14:57 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 15:34

Incidentul provocat de ultrașii români din gruparea „Uniți Sub Tricolor”, la meciul Kosovo - România 0-0, a ajuns în presa din Serbia.

  • Elveția - România e următorul joc al „tricolorilor”. Se dispută luni, 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupa I, având două puncte mai puțin decât liderul Elveția.
  • Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

O parte dintre ultrași au fost evacuați de forțele de ordine după ce au provocat un scandal. La un moment dat, cei 15-20 de ultrași au scandat „Kosovo e Serbia”, o scandare cu conotații politice pentru care au fost imediat scoși din stadion.

Ce a scris presa din Serbia după ce fanii români au strigat „Kosovo e Serbia”

Știrea a ajuns și în presa sârbă.

„Vineri, meciul dintre România și așa-zisul stat Kosovo a fost marcat de un incident, când poliția i-a dat afară din stadion pe suporterii oaspeți. 

Fanii români au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat, așa cum nici țara lor nu a făcut-o, și au scandat «Kosovo e Serbia». Întrucât UEFA nu permite astfel de mesaj, iar România ar putea fi sancționată.

Înainte de meci, ultrașii s-au oprit la Belgrad, unde au făcut o fotografie în fața Bisericii Sfântului Sava, cu un banner prin care au transmis un mesaj așa-zisului stat”, notează Sportal.blic.rs.

„Țări inventate, fotbal fals, pentru noi nu înseamnă nimic”, a fost mesajul ultrașilor români.

Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”

„Fanii români au fost la Belgrad și au transmis un mesaj către țara fictivă. Ultrașii și-au arătat astfel poziția clară față de așa-zisul stat”, scrie și Informer.rs.

România nu recunoaște statul Kosovo

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina.

Ministerul Afacerilor Externe chiar a emis un avertisment înainte de acest meci: „Cetăţenii români sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită şi să manifeste prudenţă la efectuarea călătoriilor în Kosovo. Situaţia de securitate din Kosovo rămâne imprevizibilă, în special în nordul provinciei, unde riscul unor incidente violente este ridicat”.

Ce riscă România

Federația Română de Fotbal (FRF) e deja în corzi din cauza comportamentului discriminatoriu al ultrașilor din meciul România - Belarus (2-1), disputat pe 28 martie, pe Arena Națională.

Din cauza scandărilor xenofobe adresate Ungariei, forul fotbalistic european a amendat FRF cu 15.000 de euro, sancțiune dublată de închiderea parțială a stadionului la următorul meci pe care „tricolorii” îl vor disputa pe teren propriu. Adică, cel cu Israel, programat pe 9 septembrie.

Citește și: 

Ioanițoaia, despre un internațional titular în Kosovo: „Reflexele i s-au mai tocit, iar momentul retragerii nu-i departe. Dar îi datorăm mai mult respect și n-ar trebui să-l punem la zid”

Sabin Ilie se revoltă după meciul României: „E strigător la cer! Avem jucători luați de la știrile ProTV”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
istet10
istet10  •  19 Iunie 2023, 18:32
Postat de xipen pe 19 Iunie 2023, 11:21

In regiunea Voivodina, in Banat, in regiunea Timocului, zona intinsa din actuala Serbie, peste Dunare de Mehedinti si Dolj, conducatorii Ducatului Sarbesc autonom, au dus o politica de asimilare fortata, de la 1830, pana astazi. Abia la 1830, Serbia s-a invecinat la Dunare cu actualul teritoriu al Romaniei. O parte a zonei Timocului ocupate de romani din vremuri stravechi, sunt ocupate la est de raul Timocului de Bulgaria. Ambele tari ii urasc pe romanii de acolo. Roamanii nu au nici un drept la citire si invatare in limba romana, materna. A fost un proiect dupa 1990, prin care urma sa fie infiintata, la Craiova, o statie radio care sa emita in limba romana, special pentru romanii captivi ai celor doua state, locuitori ai Timocului. Iliescu, pe atunci presedinte, a anulat proiectul. Romanii de acolo, inca in numar mare, de multe zeci de mii, sunt bucurosi sa primeasca orice scriere in limba romana, pe care o citesc pe ascuns. Zona Timocului, a fost parte integranta a Tarii Romanesti, pe vremea lui Mircea cel Batran. Manifestul galeriei de la meciul nationalei de fotbal la Kosovo, este antiromanesc. Nu are de a face nici cu adevarul istoric, nici cu drepturile minoritatilor europene si cu atat mai putin cu fotbalul.

Pana cand a fost?

xipen
xipen  •  19 Iunie 2023, 13:46
Postat de cpt.ahab pe 19 Iunie 2023, 12:06

Gest antiromânesc?! Serios?! Păi, nu știu dacă știi, dar România nu recunoaște statul Kosovo, o făcătură americană menită a crea un precedent periculos( vezi Ținutul Secuiesc de la noi!). Ce au făcut băieții ăia? Declarații de dragoste pentru Serbia, sau au scandat ceva ce și politicul românesc susține? Da, sunt de acord cu ceea ce spui tu în materie de asimilare forțată a românilor din Serbia. Dar același lucru se petrece și în Ucraina. Și ce să vezi? Toți "dăștepții" și "democrații" patriei susțin cauza Ucrainei, deși Ucraina continuă să ne trateze cu dispreț, continuând să ne persecute românii din teritoriile ocupate de către ei sau să ne creeze prejudicii economice și de mediu. Românii de acolo nu mai sunt importanți? Te-ai gândit că dubla măsură, caracteristică politicii și gândirii actuale a Vestului, poate provoca scârbă? Un om care aplică dubla măsură nu are principii, iar un om fără principii nu poate prezenta nimănui încredere.

Frate, m-am referit la evenimentul prezentat in GSP. Sustin ca este antiromanesc. Nu poti sustine Belgradul, atata vreme cat iti calca in picioare deminitatea nationala a fratilor tai romani din Banat si Timoc. Apoi, acolo era un meci de fotbal. Pe kosovari trebuia sa-I snopim. Am jucat la alibi, caci nu mai avem vana nationalista. Da, sufar si eu ca si tine pentru teritoriile ancestrale ale poporului roman, care acum sunt stapanite nedrept, prin jaf de catre UKraina. Ma doare suferinta locuitorilor din acele zone de nord si de sud. Atunci cand a inceput conflictul din Ukraina, in 2022, politicieni ca Kogalniceanu si altii ca el, ar fi conditionat ajutorul, de cedarea teritoriilor romanesti, catre TARA, catre Romania. Asa ar fi facut un stat de drept. Asa cum un stat de drept, acu,, ar trebui sa verifice cine sunt cei care au strigat la Kosovo, sloganuri cu care, noi romanii, nu avem nicio legatura.

Misu1950
Misu1950  •  19 Iunie 2023, 13:09

Cat le-o fi dat Djokovic prostalailor aia pentru poza?

Vezi toate comentariile (45)
Comentează