FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U19

„Intervenții excelente” » Românul remarcat de italieni după meciul de debut la EURO U19

Echipa de start a României // sursă foto: frf.ro
Echipa de start a României // sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2022 10:34 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 10:52

Robert Popa (19 ani), portarul de la FCU Craiova, a fost remarcat de cotidianul italian Gazzetta dello Sport în meciul dintre România și Italia de la Campionatul European U19, pierdut la limită de „tricolori”, 1-2.

  • România face parte din grupa A la Campionatul European U19 din Slovacia, alături de Franța, Italia și Slovacia. 
  • Următorul meci al „tricolorilor” va fi cu Franța, pe 21 iunie.

Reprezentativa U19 a României a pierdut meciul de debut de la EURO U19, scor 1-2 cu Italia. În ciuda rezultatului strâns, italienii au ratat multe ocazii importante, fiind blocați în repetate rânduri de Robert Popa.

Alegere surprinzătoare! Anamaria Prodan a etalat tatuajul cu care l-a acoperit pe Laurențiu Reghecampf
DECIZIE
Alegere surprinzătoare! Anamaria Prodan a etalat tatuajul cu care l-a acoperit pe Laurențiu Reghecampf

Robert Popa, remarcat de Gazzetta dello Sport

Prestația portarului de la FCU Craiova a fost remarcată de Gazzetta dello Sport.

„Italia debutează în turneu cu o victorie convingătoare, în ciuda unor intervenții excelente ale portarului României”, se arată în cronica meciului din cotidianul roz.

Jurnaliștii italieni adaugă: „Italia s-a instalat în jumătatea României de teren pe toată durata primei reprize, fără a reuși să înscrie, în special din cauza portarului (și căpitanului) român, Popa.

Prima paradă a venit la șutul lui Ambrosino din partea dreaptă, a doua la lovitura de cap a lui Fabbian, iar a treia (cea mai dificilă) la Nasti”.

Evaluat la 450.000 de euro pe Transfermarkt, Robert Popa a jucat 25 de meciuri în sezonul trecut al Ligii 1, în care a primit 25 de goluri.

Robert Popa: „Lipsa experienței la nivel internațional s-a văzut”

După meci, Robert Popa s-a prezentat la microfon.

„Eu zic că 2-1 este un rezultat OK. Am încercat să jucăm fotbal. Zic că detaliile au făcut diferența, ei au știut cum să gestioneze anumite ocazii. Noi nu prea am făcut-o, poate din cauza lipsei de experiență la nivel internațional, care s-a văzut.

Mă simt bine pentru că ce am văzut a doua repriză ne dă speranțe pentru următoarele meciuri. Este normal să am un gust amar când mingea trece milimetric de linia porții (n.r. - la golul 2 al Italiei), iar primul șut a fost o execuție formidabilă.

În a doua repriză am văzut sacrificiu, atitudine. Pe lângă asta, am văzut cum coechipierii care au intrat de pe bancă au făcut diferența”, a spus portarul român la TVR 1. 

Citește și: 

Concluziile selecționerului Adrian Văsâi după debutul României la Europeanul U19: „Prea puține lucruri bune pentru acest nivel”

România trebuie să revină la rețeta veche! Ce tactică au avut „tricolorii” în 5 partide importante și ce rezultatele au obținut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kuba_
kuba_  •  19 Iunie 2022, 12:50

Felicitari Popica! Un copil modest, muncitor si foarte talentat! Forta Stiinta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează