FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Cum s-au transformat „tricolorii” din outsideri în favoriți la locul 2 » Dezvăluirile căpitanului: „Așa ne-am ridicat nivelul”

Vlad Chiricheș / Sursă foto: (Cristi Preda (GSP)
Vlad Chiricheș / Sursă foto: (Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 00:17 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 00:34

Vlad Chiricheș (31 de ani) vorbește despre cum au întors tricolorii în favoarea lor o campanie de calificare ce părea periclitată. România a învins Armenia cu 1-0 și e favorită să încheie Grupa J pe locul secund, cel care asigură prezența la baraj. 

După un an de suferință, în care eșecul din barajul cu Islanda a lăsat răni necicatrizate în inimile microbiștilor români, sperăm din nou să ne calificăm la un turneu final. Vlad Chiricheș subliniază micile detalii pe care „tricolorii” le-au îmbunătățit la ultimele acțiuni ale primei reprezentative, fiind optimist că România va încheia grupa pe locul secund. 

România e la mâna ei! Cum terminăm grupa pe locul 2 + ce adversari putem avea în play-off-ul pentru CM 2022
PRELIMINARII CM 2022
România e la mâna ei! Cum terminăm grupa pe locul 2 + ce adversari putem avea în play-off-ul pentru CM 2022

Vlad Chiricheș: „Criticile ne-au ridicat nivelul de joc”

„A fost un meci de sacrificiu, iar cu determinare am reușit să câștigăm. Sperăm că vom continua la fel și în noiembrie. Nu am jucat extraordinar în primele meciuri, rezultatele nu au venit, dar asta ne-a ambiționat foarte mult. Am primit foarte multe critici, adevărate, de altfel, dar am reușit să ne ridicăm nivelul de joc. Am fost mai determinați, mai uniți, iar asta a adus rezultatele din ultima perioadă. 

După meciurile nefericite de până acum, am reușit să strânge rândurile. Am devenit un nucleu important de jucători, am reușit să fim mai motivați și să ne dăruim mai mult. Asta s-a văzut în ultimele meciuri. Ne dorim să câștigăm jocurile necesare și sunt sigur că la ora următoarelor partide vom fi determinați să câștigăm acele meciuri. 

E un sentiment plăcut să joc în Ghencea. Ieri, la antrenamentul oficial, am avut un feeling aparte. M-am bucurat să revin aici. Stadionul e nou, dar spiritul a rămas. Am inaugurat stadionul cu o victorie și ne dorim să rămână talismanul nostru”, a declarat Vlad Chiricheș, în direct la Digi Sport. 

Cum s-au transformat „tricolorii” din outsideri în favoriți la locul 2 » Dezvăluirile căpitanului: „Așa ne-am ridicat nivelul”

Statisticile meciului, via sofascore.ro

România e la mâna ei! Cum terminăm grupa pe locul 2 + ce adversari putem avea în play-off-ul pentru CM 2022

România a învins Armenia, scor 1-0. „Tricolorii” profită și de victoria Germaniei în Macedonia de Nord, scor 4-0, și sunt la mâna lor în privința calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

România depinde doar de ea în cursa spre baraj. Pe lângă punctul avans pe care îl are în acest moment față de Armenia și Macedonia de Nord, naționala lui Mirel Rădoi are un alt mare avantaj cu două meciuri rămase de jucat din faza preliminariilor. Adversarele noastre se vor întâlni în meci direct runda viitoare, în timp ce „tricolorii” vor avea cel mai ușor program:

Victoria cu Liechtenstein n-ar trebui să fie sub semnul întrebări, astfel că prezența la baraj va fi decisă de confruntarea cu Islanda, formație care ar avea nevoie de o minune pentru a mai prinde locul 2.

  • România câștigă ambele meciuri - obținem locul 2 indiferent de ce se întâmplă în celelalte partide;
  • România obține un egal cu Islanda și câștigă cu Liechtenstein - terminăm pe doi dacă Armenia - Macedonia de Nord se termină la egalitate;
  • România pierde cu Islanda și câștigă cu Liechtenstein - avem nevoie de un egal în Armenia - Macedonia de Nord, caz în care toate cele 3 echipe ar fi la egalitate de puncte. Principalul criteriu de departajare ar fi golaverajul, caz în care am avea nevoie de o victorie la scor în ultima rundă.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul România - Armenia 1-0

+17 FOTO

Citește și alte știri despre naționala României:

Mitriță, despre secretele golului cu Armenia: „El e singurul care a crezut în mine!”

FOTO România învinge Armenia și e tot mai aproape de barajul pentru Mondial! Revenire cu succes în Ghencea

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
kyil
kyil  •  12 Octombrie 2021, 17:51

Sunteti tot slabi pe atac si dezorganizati pe aparare. Doar ca am avut mult bulan cu Islanda si cu egalul armenilor cu liech. Altfel eram iar la matematica.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  12 Octombrie 2021, 10:27

Nu ne-am ridicat niciun nivel. Am beneficiat ca niciodata de conjunctura rezultatelor indirecte favorabile. Sa tremuri o intreaga repriza pe teren propriu cu Armenia este catastrofal.

dinamo100
dinamo100  •  12 Octombrie 2021, 07:58

Chiriches e poate mai experimentat ca altii din echipa, dar el incearca mereu sa arate mai mult decat e necesar si de multe ori isi da cu stangu-ndreptu si ajunge sa se dribleze pe el insusi! La fel a facut si aseara in cateva situatii. Romania a castigat cu noroc.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close