FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - COLUMBIA

EXCLUSIV Cererea specială a lui Iordănescu a fost acceptată! » Ce se va întâmpla la România - Columbia, pe „Wanda Metropolitano”

Edi Iordănescu // FOTO: FRF.ro
Edi Iordănescu // FOTO: FRF.ro

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 14:06 / Actualizat marti, 19 martie 2024 17:27

Selecționerul Edi Iordănescu a cerut ca amicalul României contra Columbiei, care se va juca la Madrid, pe „Wanda Metropolitano”, să fie filmat cu drone. Iar cererea lui a fost aprobată.

  • România - Irlanda de Nord are loc pe 22 martie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV
  • Columbia - România are loc pe 26 martie, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Aceste prime două jocuri amicale ale României, cu Irlanda de Nord și cu Columbia, ultimul în Spania, la Madrid, chiar reprezintă o bornă extrem de importantă pentru Edward Iordănescu și staff-ului său, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru Euro 2024.

Selecționerul a anunțat deja că această acțiune este penultimul filtru pentru jucători, înaintea turneului final continental. Iar ultimul îl reprezintă modul în care, până în mai, internaționalii români, cei din campionatul intern, dar mai ales cei din străinătate, vor reuși să se impună la echipele de club.

Adrian Mutu, la operație în Turcia: „Zici că-i aveam pe Robert Niță și Messi pe extreme! Nu e dureros”
INEDIT
Adrian Mutu, la operație în Turcia: „Zici că-i aveam pe Robert Niță și Messi pe extreme! Nu e dureros”

Amicalul România - Columbia, filmat cu drona

Și pentru staff-ul tehnic este un test important. Și o noutate ar fi că pentru meciul cu Columbia, programat pentru marțea viitoare, pe arena Civitas Metropolitano, din Madrid, Edward Iordănescu a cerut în mod expres ca partida să fie filmată integral din drone. Fiindcă selecționerul vrea să poată analiza în cele mai mici amănunte jocul „tricolorilor".

S-a și încheiat un contract cu o firmă specializată din Madrid, care a obținut deja toate avizele din partea municipalității din capitala Spaniei, care și-a dat acordul pentru această acțiune.

Surse federale susțin că Iordănescu va primi niște rapoarte speciale din partea celor care vor monitoriza de sus partida cu sud-americanii fiindcă „vrea să analizeze totul în amănunt, distanțele dintre compartimente și dintre jucători, în dinamica jocului. Fiindcă vrea să facă ultimele retușuri pentru Euro în legătură cu tot ceea ce înseamnă organizarea defensivă și poziționarea ofensivă a echipei".

Același proces, cu filmarea din dronă, va fi repetat și la ultimele două partide-test ale naționalei, cu Bulgaria (4 iunie) și cu Liechtenstein (8 iunie), înaintea plecării spre cantonamentul din Germania.

Ionuț Nedelcearu, singurul incert

Revenit la națională după o pauză de 9 luni, Ionuț Nedelcearu este singurul jucător care are probleme medicale, din lotul convocat pentru partidele cu Irlanda de Nord și Columbia. El a și fost schimbat la pauza meciului din ultima rundă din Serie B, weekendul-trecut, când echipa sa, Palermo, a pierdut acasă, 0-3 cu Venezia.

A venit la națională cu o leziune musculară, iar medicii încearcă să-l recupereze pentru a putea juca măcar în amicalul cu Columbia. Stoperul bifase ultimul joc la națională în iunie 2023, în remiza din Elveția (2-2), când a fost integralist.

VIDEO. Radu Drăgușin anunță obiectivul României la EURO 2024

Citește și:

Edi Iordănescu recunoaște » Problemă majoră la echipa națională: „Mărturisesc că aveam alte așteptări!”
Euro 2024
Edi Iordănescu recunoaște » Problemă majoră la echipa națională: „Mărturisesc că aveam alte așteptări!”
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament
EURO 2024
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
1ianuarie
1ianuarie  •  19 Martie 2024, 17:56

Vrea să vadă comportamentul apărării antiaeriene la lansarea bombelor columbiene. În caz de eșec dezastruos va cumpăra sisteme second-hand din liga mămăliga.

valsword
valsword  •  19 Martie 2024, 16:53
Postat de suporter_activ pe 19 Martie 2024, 16:12

In locul lipsei de valare, in amicale baga drone. La europene ce mai baga in teren?

Petarde :))

brera30
brera30  •  19 Martie 2024, 16:37

Pe noi ne intereseaza cum s-au imbracat x, y, z, vrem drone....Apropo, Man ziceai ca a venit cu circul.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează