FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

VIDEO Edi Iordănescu și 3 „tricolori”, conferință înainte de România - Elveția: „Riscul major e să ne mulțumim cu ce am realizat până acum”

Articol de , , - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 12:19 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 15:05

Selecționerul Edi Iordănescu a susținut azi conferința premergătoare meciului cu Elveția, ultimul din preliminariile EURO 2024. 

  • România - Elveția, meci pentru locul 1 în grupa I, are loc marți, de la ora 21:45. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • Cu minimum o remiză, România câștigă grupa și va fi în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Ce a spus Edi Iordănescu: 

  • „Mă bucur că suntem din nou acasă, că ne-am îndeplinit obiectivul și că am făcut românii fericiți. Am preferat azi să aducem mai mulți jucători la conferință pentru că ei sunt actorii principali și ne-am dorit ca fanii să vadă cât mai mulți dintre ei.”
  • „Am un apel important. Vă rog să ne raportăm cât mai mult la ce urmează și nu la ce a fost.”
  • „Am trăit momente euforice incredibile după această performanță, am îndeplinit un obiectiv în care puțin credeau.”
  • „Ne așteaptă acum un joc cu importanță mare, care ne obligă. Elveția va veni foarte motivată și rănită. Elveția, spre deosebire de noi, nu a trăit momente de euforie pentru că e sub obiectivul impus.”
  • „Trebuie să facem cinste celor care vor veni la stadion.”
  • Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje.”
  • „Acest grup a crescut în fiecare zi. Jucătorii au venit de fiecare dată mai motivați. Calificarea s-a obținut matematic cu Israel, dar a fost un proces în spate, cu sudoare, încredere și valori.”
  • „Suntem un grup care nu a renunțat niciodată să lupte.”
  • „Acum avem un statut, echipă calificată la EURO, iar asta ne obligă.”
  • „A fost bucuria mare, dar acum suntem din nou cu picioarele pe pământ. Dacă e ceva ce mă pune în gardă va fi să ne refacem din punct de vedere energetic. Cu bucuria după meciul cu Israel, e clar că am ieșit puțin din concentrare.”
  • „Riscul mare e să ne mulțumim cu ce am realizat. E normal să fim mulțumiți și să ne entuziasmăm. Ăsta e riscul major. Dar mă bucur ce au transmis băieții. Trebuie acum să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.”
  • „Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fi foarte triști dacă nu vom reuși.”
  • „Când România a fost la ultimul EURO eram la Pandurii și am terminat pe podium, cu șanse la titlu. Am avut o dezamăgire că am ratat titlul, am sperat. Am fost atunci în Franța și am stat doar la meciul de deschidere. I-am cerut să mă lase să-l văd și m-a limitat. Mi-a zis că nu e ora de vizitat. Nu l-am uitat. Eu îi voi deschide ușa mereu și-l voi lăsa să stea cât vrea.”
  • „Am creat un grup fantastic. Dar porțile echipei naționale rămân deschise. Suntem atenți la tot, la fiecare jucător care arată valoare, continuitate și caracter. De acum, un jucător nu va trece doar prin filtrul meu, ci și prin cel al grupului. Dacă grupul nu-l va valida, nu va intra. Trebuie să arate caracter și determinare și iubire de țară și echipă națională. Dacă nu, probabil va ieși afară.”
  • „Vreau să mulțumesc celor care au crezut în noi, în mine, în echipa națională. Acum nu am avut timp să mulțumesc celor care mi-au dat mesaje. Mulțumesc pe această cale tuturor.”
  • „După calificare, ne-am bucurat, am luat cina împreună. Jucătorii au băut un pahar de vin, au ascultat niște muzică românesc și după fiecare a mers la culcare. Eu nu am pus muzică pentru că avem gusturi diferite.”
  • „Niciodată nu am simțit că doar eu cred în calificare. Au fost mulți care au venit lângă noi, la greu. Au fost mulți care erau sceptici, în spațiul public, dar în spate erau foarte mulți alături de noi.”
  • „E un moment zero pentru fotbalul românesc. Dacă vom învăța să lucrăm în echipă, fotbalul va crește.”
  • „Contractul meu nu contează. Nu e un subiect. Are zero importanță. Cei din conducerea FRF vor merge cu mine la EURO, pentru că s-a prelungit. Ce urmează după contează prea puțin acum. Președintele a dorit continuitate și după Liga Națiunilor și ce a zis acum nu e o surpriză. I-a mulțumit pentru încredere. A contat enorm încrederea primită. Și mai mult decât orice a contat că mi-a dat mână liberă totală. Spre rușine mea, nu am găsit timpul ca înainte de meciuri să-l informez de echipa de start și despre planurile mele.”
  • „Niciodată nu m-a întrebat de ce e un jucător și de ce nu altul, niciodată nu mi-a sugerat să vină altul sau nu. De multe ori a aflat lotul în ultima clipă, Niciodată nu m-a criticat după un joc, nici în public, nici în privat. Mereu a venit alături de noi.”

Alături de Edi Iordănescu au fost prezenți încă trei jucători: Florinel Coman, Marius Marin și Nicușor Bancu. Când au terminat conferința, cei trei au fost aplaudați la ieșirea din sală.

Ce a spus Florinel Coman: 

  • „Este un vis deveni realitate. Mă bucur că mai mulți jucători de la EURO 2019 au făcut pasul la echipa mare și au obținut calificarea cu acest grup.”
  • „Și pentru noi e interzis egalul. Mergem doar cu gândul să câștigăm. Va fi un stadion plin și vom merge cu gândul de a lua cele 3 puncte.”
  • „E clar că e un meci în care avem o miză. Putem câștiga această grupă. Trebuie să ne vedem interesul, iar la final cei din tribune să se bucure cu noi.”
  • „Ne-am bucurat de această calificare, dar nu pentru mult timp. Avem un obiectiv, acela de a câștiga grupa.”
  • „La precedentul EURO băteam mingea pe maidan și speram să ajung și eu la un EURO.”
  • „Nu îmi place să fac comparații cu alte generații. Dar suntem pe un drum bun. Această calificare ne dă încredere și ne motivează. Cred că putem crește.”

Ce a spus Marius Marin: 

  • „Petrecerea a fost una rezervată, Mai avem un meci de jucat și e disputat să termină grupa pe locul 1.”
  • „Cred că multă lume, la început, nu se baza pe noi. Erau 8 ani fără calificări, era normal. Dar am fost o familie de la început și toți am tras în aceeași direcție. Ne doream foarte mult calificarea.”
  • „Acest grup frumos merită locul 1. Am arătat că avem valoare și că am fost uniți.”

Ce a spus Nicușor Bancu: 

  • „Calificarea reprezintă un vis devenit realitate. Cred că nu toată lumea se aștepta și ne bucurăm că ne-am calificat înainte de meciul cu Elveția. Acum toți suntem pregătiți pentru acest meci și vrem să terminăm neînvinși.”
  • „România e o țară fanatică, avem mulți suporteri. Meritau această calificare. Sperăm ca la EURO să-i facem să iasă în stradă.”
  • „Încă nu m-am uitat pe posibilele grupe. Vrem să trăim acest moment.”
  • „După calificare ne-au felicitat mulți și le mulțumim.”
  • „Mister a făcut un grup formidabil. Am pregătit foarte bine fiecare meci. Am fost uniți și fiecare a dat tot ce a avut mai bun.”
  • „Nu credeam că puteam termina pe locul 1. Lumea zicea că Elveția e principala favorită. În fotbal se întâmplă multe. Era greu să ne gândim să câștigăm grupa, dar am sperat mereu la calificare.”
  • „Eu mă uitam la televizor la ultimul EURO și voiam să fiu și eu la națională.”

VIDEO Conferința „tricolorilor” înainte de România - Elveția

România - Elveția, decisiv pentru locul 1 grupă

Deși ambele echipe sunt deja calificate matematic la EURO 2024, România și Elveția se luptă pentru primul loc. Cine câștigă grupa va fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final și va avea șansa să joace cu adversari teoretic mai slabi.

România are două puncte peste Elveția, 19 față de 17, și câștigă grupa cu un egal. Meciul de pe Arena Națională se va juca având susținerea a 50.000 de oameni pe stadion.

Citește și:

Două mutări făcute de Iordănescu, scoase în evidență: „A fost inspirat când era mare nevoie. A luat decizii riscante”

„Ne-a rămas varianta a doua” » Fostul campion al României, despre noua ordine de la națională și secretul calificării: „Un moment de cotitură”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sandiego
sandiego  •  20 Noiembrie 2023, 14:14

majoritatea nu a fost incantata de prestatiile nationalei si a avut motive sa critice; acuma ca echipa s-a autodepasit si a jucat cum n-am vazut-o pana acum, nu cred ca trebuie sa supralicitam reusita; asa ca sa lasam ce-a fost si sa ne focalizam pe ce urmeaza si putem face ca sa profitam de noua conjunctura; desi fara frica calificarii, va fi un meci foarte disputat; nu e vorba doar sa ajungem in grupa 2, desi din ce s-a publicat pana acum, in grupa 3 sunt echipe mai puternice decat in grupa 2, situatie in care, in opinia subsemnatului, poate ar fi mai bine sa fii in 3 si sa-ti vina un adversar mai slab din 2; in primul rand meciul e un test, pentru ca la europene vom intalni echipe mult mai puternice decat israelul si nu in ultimul rand, e vorba de prestigiul si de increderea pe care ti-o da victoria cu o echipa care la inceputul calificarilor era prezentata ca o forta fotbalistica; observ ca edi vrea sa schimbe toata linia de atac; desi recunosc ca nu as fi inceput cu ianis si puscas meciul cu israel, schimbarea lui ianis cu mihaila imediat dupa gol si a lui dragus, nu a adus niciun plus, ba dimpotriva (poate si pentru ca a fost pus sa joace pe dreapta, iar el e extrema stanga); daca linia asta de atac a reusit pornind si cu un handicap imens, daca ei au dat golurile si sunt pe val fizic si mental, cred ca ar trebui inceput cu ei; de oboseala nu poate fi vorba, e doar al 2-lea meci, iar la echipele de unde vin, multi sunt rezerve iar testarea altor jucatori, nu se face i

Vezi toate comentariile (1)
Comentează