FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Bătăi de cap pentru Iordănescu la prima acțiune la națională » Cu cine ar vrea să joace în atac

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2022 07:20 / Actualizat marti, 22 martie 2022 13:04

Edward Iordănescu își începe mandatul cu 3 atacanți care au împreună 11 goluri marcate. George Pușcaș (8 goluri/23 de selecții), Denis Alibec (2/22) și Andrei Ivan (1/13) sunt oamenii de gol de la care selecționerul așteaptă să impulsioneze compartimentul ofensiv, care se află în mare suferință.

  • Edi Iordănescu va debuta pe banca primei reprezentative pe 25 martie, de la ora 20:15, acasă, pe stadionul din Ghencea, împotriva naționalei Greciei. Urmează un test cu reprezentativa Israelului, marți, 29 martie, la Netanya.
  • Partidele vor putea fi urmărite live pe GSP.ro și în direct la TV pe ProX

Atât Pușcaș (25 de ani), cât și Alibec (31 de ani) au și uitat de cât timp n-au mai înscris pentru prima reprezentativă. 

Cel mai bun mijlocaș din Liga 1 a rămas acasă! Cazul care ridică o mare întrebare: ce fel de selecție face Iordănescu?
Selecție
Cel mai bun mijlocaș din Liga 1 a rămas acasă! Cazul care ridică o mare întrebare: ce fel de selecție face Iordănescu?

Atacantul de la Pisa a scuturat ultima dată plasa porții în amicalul cu Belarus, scor 5-3, disputat la 11 noiembrie 2020, iar vârful lui Atromitos pe 7 septembrie 2020. El nu și-a mai trecut numele pe tabelă de la întâlnirea cu Austria, de la Klagenfurt, când „tricolorii" s-au impus cu 3-2, în Liga Națiunilor.

De atunci, Pușcaș a mai bifat 6 selecții, în timp ce Alibec nu s-a mai lipit la gol în 10 partide. Pușcaș este golgheterul naționalei, cu 8 goluri, dintre care 7 cu echipe modeste precum Malta (3), Feroe (2), Lituania și Belarus. Cea mai importantă reușită, contra Irlandei de Nord. 

Cu ce au convins Alibec și Pușcaș

Selecționerul a optat pentru Pușcaș și Alibec, mulțumit că aceștia au început să puncteze la noile echipe de club. George, 3 goluri și o pasă decisivă, în 11 meciuri la Pisa, Serie B, iar Denis s-a remarcat prin două reușite și 1 assist, în 9 partide pentru Atromitos, care se luptă pentru evitarea retrogradării în campionatul Greciei. 

Andrei Ivan, un gol în 11 meciuri

Dintre cei trei atacanți aflați în lotul pentru amicalele cu Grecia și Israel, Andrei Ivan (25 de ani) și-a trecut cel mai recent numele pe lista marcatorilor. Fotbalistul de la CSU Craiova a reușit pe 2 iunie 2021, în amicalul cu Georgia, de la Ploiești, scor 1-2, primul și deocamdată singurul său gol la prima reprezentativă. 

Soluția ar putea fi Florin Tănase

În acest context, n-ar fi exclus ca Iordănescu să-l încerce și pe Florin Tănase în avanposturi. De altfel, selecționerul chiar s-a exprimat că și-ar fi dorit să-l vadă pe acesta jucat mai mult ca vârf la FCSB. 

„Tănase este un jucător cu o bună cultură tactică. Îmi doresc să aibă continuitate şi să joace. Mi-ar plăcea să apară cât mai mult ca atacant. Suferim la atacanţi", a declarat Edi Iordănescu, la Antena 1, înainte de a trimite telegramele de convocare. 

11 goluriși 8 pase decisive are Ivan în cele 25 de meciuri jucate în acest sezon pentru CSU Craiova

Marcatorii din ultimele 10 meciuri ale României

JucătoriMeciCompetiție
D. Man, BancuLiechtenstein - România 0-2prelim. CM 2022
-România - Islanda 0-0prelim. CM 2022
MitrițăRomânia - Armenia 1-0prelim. CM 2022
I. HagiGermania - România 2-1prelim. CM 2022
-Macedonia de Nord - România 0-0
Toșca, Cr. ManeaLiechtenstein - România 2-0prelim. CM 2022
D. Man, N. StanciuIslanda - România 0-2prelim. CM 2022
-Anglia - România 1-0amical
A. IvanRomânia - Georgia 1-2amical
Cicâldău (2)Armenia - România 3-2prelim. CM 2022

VIDEO Totul despre România - Grecia

Citește și: 

Edi Iordănescu își justifică selecția de la echipa națională » Mesajul pentru jucătorii lăsați în afara lotului

Edi Iordănescu, marcat de întâlnirea cu un suporter: „Sunt cuvinte profunde, dar adevărate. Asta voi încerca să fac”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  22 Martie 2022, 17:10
Postat de cirus11 pe 22 Martie 2022, 11:50

Omul este eficient in fata portii, chit ca nu e postul lui, se vede in cifrele de la club. Oferta tu o alta solutie... eu in momentul asta nu vad niciuna.

Cifrele lui Tanase (fara sa numaram penaltyurile) sint mai slabe decat ale lui Vali Gheorghe, Alex Dobre, Petrila, Cordea in ultimii 3 ani per minute jucate. Tanase joaca mai multe minute si de aia da senzatia ca da mai mult. Si pe faza defensiva e mult inferior celorlalti. Cat timp va juca la FCSB nu vor lua niciodată campionatul. Nu poti sa il joci inaintea lui V Gheorghe. Il treci pe Oct Popescu pe postul lui Tanase si il tii rezerva, dsr sa joace V Gheorghe .

cirus11
cirus11  •  22 Martie 2022, 11:50
Postat de cirus11 pe 22 Martie 2022, 11:50

Omul este eficient in fata portii, chit ca nu e postul lui, se vede in cifrele de la club. Oferta tu o alta solutie... eu in momentul asta nu vad niciuna.

Uof... ofera

cirus11
cirus11  •  22 Martie 2022, 11:50
Postat de vasileroaita pe 22 Martie 2022, 08:33

Adica, Puscas, Alibec si Ivan nu sunt buni. De acord. Dar sa incerci cu Tanase?!? Doamne apara si pazeste-ne!!!

Omul este eficient in fata portii, chit ca nu e postul lui, se vede in cifrele de la club. Oferta tu o alta solutie... eu in momentul asta nu vad niciuna.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează