FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

Ionuț Rada i-a făcut primul „11” lui Edi Iordănescu: fără Coman și Man, dar cu Pușcaș, Olaru și Hagi

Ionuț Rada // sursă foto: Ionut Rada
Ionuț Rada // sursă foto: Ionut Rada

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 09:57 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 10:56

Fostul fundaș Ionuț Rada (41 de ani) a schițat primul „11” al României pentru meciul amical cu Irlanda de Nord, programat în această seară, ora 21:45.

România începe pregătirea pentru Campionatul European din vară cu un meci amical împotriva Irlandei de Nord, la București, pe Arena Națională.

Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”
ITALIA
Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”

Pentru acțiunea din această lună, care prevede și o partidă de pregătire împotriva Columbiei, selecționerul Edi Iordănescu a ales 29 de jucători. Pentru EURO, Iordănescu va trebui să trieze serios, întrucât la turneul final poate lua numai 23 de nume.

Ionuț Rada a făcut echipa pentru România - Irlanda de Nord

Înaintea primului dintre cele 4 meciuri amicale - România va juca în iunie cu Bulgaria și Liechtenstein -, Ionuț Rada, fost fundaș campion al României alături de CFR Cluj, a schițat un prim „11” ideal.

În poartă, Rada l-a ales la PrimaSport pe Horațiu Moldovan, portarul lui Atletico Madrid, fotbalist fără meci jucat de mai bine de două luni, de la transferul în Spania.

Linia defensivă este aproape identică cu cea standard din preliminarii, cu o excepție: locul lui Nicușor Bancu, accidentat, a fost luat de Deian Sorescu.

La mijloc, Rada a mers pe mâna lui Olaru lângă Răzvan Marin și Nicolae Stanciu. Olaru parcurge un sezon extraordinar de campionat la FCSB, dar nu a fost niciodată piesă de bază la națională.

Surprize apar și în benzi, unde fostul fundaș a mers pe Ianis Hagi și Denis Drăguș, în condițiile în care alegerile firești ar părea Dennis Man și Florinel Coman, ambii în mare formă.

Atacantul central, George Pușcaș.

Ionuț Rada: „Ar putea fi și Denis Drăguș atacant”

Rada a distribuit echipa pe contul lui de LinkedIn și a explicat alegerile din atac: „Ar putea fi și Drăguș atacant, Coman și Mihăilă în benzi, dar am mers cu Pușcaș pentru încredere”.

Rada a justificat și alegerea lui Ianis Hagi ca titular: „Explicația ar fi să primească minute, ritm, mai ales că este privit ca jucător important la națională, alături de Pușcaș”.

Într-adevăr, meciul cu Irlanda de Nord poate fi un prilej bun pentru „experimente”. Este mai degrabă de așteptat ca Iordănescu să meargă pe formula-tip 4 zile mai târziu, cu Columbia, un adversar mult mai tare.

Echipa aleasă de Ionuț Rada pentru România - Irlanda de Nord: H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu - R. Marin, Stanciu, Olaru - I. Hagi, Pușcaș, Drăguș.

Mai multe știri despre echipa națională:

Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”
NAȚIONALĂ
Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”
Radu Drăgușin a fost cu ochii pe Islanda - Israel » Cum a reacționat fundașul român și care e motivul mesajului transmis
Israel - Islanda, 1-4
Radu Drăgușin a fost cu ochii pe Islanda - Israel » Cum a reacționat fundașul român și care e motivul mesajului transmis

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (14)
Danantitalpan
Danantitalpan  •  22 Martie 2024, 16:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mondo
Mondo  •  22 Martie 2024, 16:50

Afara cu Ianis, nue ste bun de nimica. Chiar toti antrenorii de pe afara nu au vazut "talentul" ascuns din el. Farul este caslui.

laser
laser  •  22 Martie 2024, 14:16
Postat de elementlord pe 22 Martie 2024, 10:59

Imi doresc ca Edy sa aiba tupeul lui Aragones din 2008, cand l-a lasat acasa pe Raul, a ignorat presa ostila si a luat Europeanul in ciuda tuturor. Pastrand proportiile, nu cred ca e un capat de tara daca Ianis va vedea Europeanul de la TV

Văleu! Nu îți dai seama ce delir va fi din partea celui cu nasul roșu?!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează