FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

Pentru Becali nu se poate, pentru Burleanu da: echipa națională va juca în Ghencea cu Armenia și Islanda!

România a câștigat ultimul meci jucat, 2-0 cu Islanda // foto: Cristi Preda - GSP
România a câștigat ultimul meci jucat, 2-0 cu Islanda // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 17:31 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 17:57

Stadionul Steaua va găzdui meciurile echipei naționale de fotbal a României cu Armenia și Islanda, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

Duminică, „tricolorii” întâlnesc Liechtenstein pe Arena Națională, într-un meci care va începe la ora 21:45. Cum cel mai mare stadion al țării se va închide pentru fotbal apoi, urmând a găzdui un concert și un concurs de Dota 2, echipa națională va trebui să-și găsească altă „casă” pentru următoarele partide oficiale de pe teren propriu, cu Armenia (11 octombrie) și Islanda (11 noiembrie).

Echipa națională de fotbal a României se mută pe stadionul Steaua 

Astfel, FRF.ro a anunțat astăzi că cele două partide din preliminariile pentru Cupa Mondială vor fi găzduite de stadionul Steaua. „UEFA a aprobat propunerea FRF astfel că ultimele două partide ale tricolorilor pe teren propriu în preliminariile pentru Mondial se vor juca în Capitală. Va fi primul meci al naționalei pe noul stadion Ghencea!”, notează Federația.

FCSB n-a putut să joace pe Ghencea

Oficialii FCSB, care joacă de obicei meciurile de acasă pe Arenă, au făcut cerere să joace pe „Arcul de Triumf”, dar și pe Ghencea. Dacă pe arena „de casă” a celor de la rugby momentan nu se poate juca pentru că nu există forma juridică pentru închirierea stadionului, din Ghencea răspunsul a fost unul în aer.

„Noi am făcut o adresă și am primit un răspuns foarte alambicat, în care ni se explica faptul că există o comisie care va verifica dacă există date disponibile, pentru că prioritate au echipele de fotbal și rugby ale CSA. Lăsând la o parte orice discuție, un stadion în care s-au investit sume considerabile trebuie să producă bani”, a spus MM Stoica.

În aceste condiții, cei de la FCSB au anunțat Liga Profesionistă de Fotbal că pentru meciurile cu Academica Clinceni (etapa 10/25 septembrie) și CS Mioveni (etapa 12/16 octombrie) vor juca la Giurgiu, pe stadionul „Marin Anastasovici”.

Ce se întâmplă pe Arena Națională 

Pe 18 septembrie, cei mai reprezentativi artiști ai muzicii anilor ’80 și ’90 vor concerta pe Arena Națională, Forever Hit fiind unul din primele festivaluri de după restricții ce are pe același afiș muzicieni din întreaga lume.

Alphaville, Dr. Alban, SNAP!, Ice MC, Sandra, Haddaway, Nana, C-Block, Tehnotronic, Londonbeat, Jenny (Ace of Base), Boney M, No Mercy, Captain Hollywood Project, Modern Talking ori Mr President și-au anunțat prezența la București.

În continuare, cel mai mare stadion al țării va fi locul de desfășurare a turneului „The International”, competiție online de Dota 2. Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar faza principală va începe pe 12 octombrie.

Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune două echipe de Dota 2 din lume se vor înfrunta pentru câștigarea trofeului Aegis. Este vorba despre o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite.

Programul României în preliminarii

  • Etapa V (5 septembrie 2021)ROMÂNIA - Liechtenstein (21:45), Islanda - Macedonia de Nord, Germania - Armenia;
  • Etapa VI (8 septembrie 2021): Macedonia de Nord - ROMÂNIA (21:45), Armenia - Liechtenstein, Islanda - Germania;
  • Etapa VII (8 octombrie 2021): Germania - ROMÂNIA (21:45), Islanda - Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord;
  • Etapa VIII (11 octombrie 2021)ROMÂNIA - Armenia (21:45), Islanda - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Germania;
  • Etapa IX (11 noiembrie 2021): ROMÂNIA - Islanda (21:45), Armenia - Macedonia de Nord, Germania - Liechtenstein;
  • Etapa X (14 noiembrie 2021): Liechtenstein - ROMÂNIA (19:00), Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda.

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Decizie importantă luată de Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein: „Nu vreau să risc”

Rădoi, prima reacție după articolul din GSP: „Știu foarte bine ideile lui Reghe, rapoartele confirmă!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
robotucigas
robotucigas  •  06 Septembrie 2021, 11:00

Pana la urma se numește Arena Națională și are prioritate naționala. Nu vad de unde pana unde burleanu și Becali. Echipa națională este a tuturor, fcsb este a lui Becali. Încurcăm lucrurile dragi mei. Trebuie să fim mai deschiși, fcsb nu este tocmai stăpânul arenei naționale, și doar un patron care joacă pe alte stadioane. Ma întreb de ce naiba nu s-a rupt să-și facă un stadion pentru a nu mai cerși. Vindea mai mulți jucători buni odată și făcea. E nu vad este cum un stadion făcut din bani publici pentru fotbal este doar pentru o echipă ca csa steaua. Deci o echipă fantomă care nu își are rostul în fotbalul românesc. Și totuși au propriul lor stadion făcuți din bani romanilor. Fani lu fcsb trebuie sa facă plângere sa joace pe Ghencea. Sunt și bani lor investiți acolo

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  05 Septembrie 2021, 09:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  05 Septembrie 2021, 09:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează