FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

FOTO // UPDATE OUT pentru meciul cu Liechtenstein! Un titular e suspendat în ultima etapă

Șase tricolori pasibili de suspendare pentru meciul cu Liechtenstein. Toți sunt oameni de bază!
Șase tricolori pasibili de suspendare pentru meciul cu Liechtenstein. Toți sunt oameni de bază!

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 23:08 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 23:08

România joacă în această seară, de la 21:45, contra Islandei, pe stadionul Steaua, un meci decisiv pentru calificarea la barajul pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Andrei Rațiu a văzut cartonașul galben în repriza a doua cu Islanda și va fi suspendat pentru meciul cu Liechtenstein. Faultul comis de fundașul nostru:

OUT pentru meciul cu Liechtenstein! Un titular e suspendat în ultima etapă

Șase tricolori erau pasibili de suspendare pentru meciul cu Liechtenstein (duminică, 14 noiembrie, la Vaduz) în cazul în care primesc cartonaș galben cu Islanda. 

Aceștia sunt Florin Niță, Andrei Rațiu, Vlad Chiricheș, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu. Toți oameni de bază.

Decizia finală a lui Rădoi în privința lui Enes Sali » Fotbalistul, lăsat în afara lotului pentru meciul cu Islanda

Enes Sali, puștiul de 15 ani și 9 luni convocat de Mirel Rădoi la națională, nu se află în lot pentru duelul cu Islanda de joi seara.

GSP.ro a aflat că fotbalistul celor de la Farul nu se regăsește în lotul de 23 alcătuit de Rădoi pentru confruntarea cu Islanda, astfel că mijlocașul ofensiv va urmări confruntarea cu nordicii din tribună.

Naționala care stă la pândă pentru Enes Sali » Tatăl jucătorului, contactat de antrenor: „Eu asta sper”
ROMÂNIA
Naționala care stă la pândă pentru Enes Sali » Tatăl jucătorului, contactat de antrenor: „Eu asta sper”

Astfel, momentul debutului lui Sali se amână pentru duminică, atunci când „tricolorii” dau piept cu Liechtenstein. Puștiul legitimat la Farul poate deveni cel mai tânăr debutant în echipa națională. În acest moment, Cristi Manea (24 de ani) este deținătorul recordului. Avea 16 ani și 10 luni când a debutat la prima reprezentativă.

Mirel Rădoi: „La vârsta lui, Enes Sali e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!”

Mirel Rădoi spune că l-a convocat pe Enes Sali după ce a ajuns la concluzia că puștiul de la Farul a avut un impact mai mare în fotbalul românesc, la 15 ani, decât legendarii Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.

Mirel Rădoi a explicat miercuri, într-o conferință de presă online, criterile care au stat la baza convocării puștiului-minune Enes Sali, de la Farul, la doar 15 ani și 9 luni. „Securizarea lui este unul dintre motive, dar nu singurul”, a explicat selecționerul. Canada și Turcia stau la pândă.

Rădoi a precizat că Sali este un jucător pe care în momentul de faţă România nu îşi permite să îl piardă. Și a explicat de ce.

„Câte mingi în plasa pescarilor?” » Ce scria presa înainte și după victoria cu Islanda din '97 + Adversarii ne numeau „o forță a Europei”
ROMÂNIA - ISLANDA
„Câte mingi în plasa pescarilor?” » Ce scria presa înainte și după victoria cu Islanda din '97 + Adversarii ne numeau „o forță a Europei”

Mirel Rădoi: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Enes Sali” 

„În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase. 

Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”.

VIDEO Mirel Rădoi, despre convocarea lui Sali: „Nimeni nu a avut așa un impact la vârsta lui”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV „Să stea în cap și să câștige!” » Mesaj dinspre Generația de Aur: „Ce a făcut Rădoi e o mare greșeală”

Atenție, „tricolori”! Capitolul la care islandezii ne pot surprinde

Toți ochii pe Armenia - Macedonia de Nord, meciul crucial din grupa României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează