FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

„Și noi trebuia să ieșim de pe teren de vreo 30-40 de ori” » Nicolae Stanciu: „«Uniți sub tricolor» au fost mereu cu noi, să vă zic ce spunea atacantul kosovar”

Nicolae Stanciu, România +36   FOTO
Nicolae Stanciu, România

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 13:20 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 13:56

Nicolae Stanciu (30 de ani), căpitanul naționalei României, a comentat incidentele de la meciul cu Kosovo, 2-0, întrerupt vreme de aproape 50 de minute după ce nucleul dur al galeriei române a scandat „Serbia, Serbia” și a afișat mesajul „Kosovo e Serbia”.

Incidentele nu au rămas fără urmări. UEFA a pedepsit Federația Română de Fotbal cu închiderea porților la următoarea partidă, cu Andorra (15 octombrie), la care vor putea asista doar copiii sub 14 ani. În plus, FRF a primit o amendă de 52.000 de euro.

Stanciu, căpitanul României și marcator în partida cu Kosovo, a comentat situația și spune că el și colegii lui au fost abuzați rasist în repetate rânduri la meciurile din străinătate, fără să părăsească suprafața de joc, așa cum au procedat kosovarii pe 12 septembrie.

Presa din Serbia, șocată de suspendarea primită de FRF: „O decizie brutală și rușinoasă! UEFA nu a avut milă”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Presa din Serbia, șocată de suspendarea primită de FRF: „O decizie brutală și rușinoasă! UEFA nu a avut milă”

Nicolae Stanciu: „Și noi trebuia să ieșim de pe teren de vreo 30-40 de ori, la cât am fost făcuți «țigani»”

„Nu putem controla ce fac fanii, dar până la urmă grupul acela al suporterilor, «Uniți sub Tricolor», a fost singurul care a venit peste tot, în orice deplasare, și în Feroe, și în Islanda, peste tot. Niciodată nu am simțit că jucăm în deplasare, i-am auzit, au fost aproape de noi. Nu mă apuc eu să îi critic, sunt lucruri pe care noi, fotbaliștii, nu le putem controla.

Faptul că jucăm fără suporteri cu Andorra poate fi un dezavantaj, dar dacă vor avea voie copiii să vină la meci, indiferent câți vor fi, va fi o bucurie pentru noi să-i vedem în tribună. Sunt sigur că vor fi foarte gălăgioși.

Vorbeam cu atacantul kosovarilor, Muriqi. Înțelegea că nu putem controla noi ce se întâmplă în tribună, la fel cum nici ei, în Kosovo, nu au putut controla faptul că nu ne-am auzit imnul, am fost huiduiți și numiți «țigani».

De câte ori am fost făcuți «țigani», trebuia să ieșim de pe teren de 30-40 de ori, dar noi nu am făcut niciodată mare scandal din cauza asta.

Când am revenit pe teren, voiau și ei, voiam și noi să câștigăm meciul mai mult decât oricând. Ei erau mai motivați să ne bată la noi acasă, după cele întâmplate. Iar noi la fel”, a afirmat Stanciu la Fanatik.

+32 FOTO

Nicolae Stanciu: „Vrem ca până la meciul cu Elveția să fim calificați la EURO”

Absența publicului la duelul cu Andorra nu îi dă fiori mijlocașului de la Damac, având în vedere calibrul adversarului:

„Toți suntem conștienți că astea sunt cele mai importante meciuri. Nu putem să ne gândim că avem sau nu fani cu Andorra, trebuie să câștigăm meciurile și să ne îndeplinim obiectivul”.

Ne dorim ca până la meciul cu Elveția să fim calificați, să avem o sărbătoare atunci. Cu siguranță stadionul va fi plin chiar dacă meciul va fi decisiv sau vom fi calificați deja.

Dacă vom lua cele 6 puncte cu Andorra și Belarus, cu siguranță meciul din Israel va fi decisiv. Ei au un program mai complicat în octombrie, dar la cum e clasamentul, cel mai probabil e să jucăm acolo meciul decisiv. Se vede că Israelul este o echipă închegată, dar nu ar trebui să ne temem de ei. Cred că suntem două naționale de valori apropiate.

Am fost sigur că voi marca golul victoriei. Nu sunt arogant, dar am știut că voi face lucrul ăsta. Se mai ratează penalty-uri. Îmi pare rău că am ratat la națională, dar importante au fost cele 3 puncte. După perioada pe care am petrecut-o în China, nu cred că mai există ceva care să mă poată pună la pământ sau să mă afecteze.

- Nicolae Stanciu, mijlocaș România 

Mai multe știri despre echipa națională: 

Editorial în Nemzeti Sport: „Basarabia e România” = afișarea steagului Ungariei Mari. „Ar fi o prostie să-i condamnăm pe susținători”

Federația din Kosovo, revoltată de verdictul UEFA în cazul României » Face apel pentru înăsprirea pedepsei: „Să servească drept exemplu!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
mishu_74
mishu_74  •  25 Septembrie 2023, 06:09
Postat de csaba pe 22 Septembrie 2023, 14:22

Stanciu să mai învețe istorie și să mai citească câteva cărți despre naționalism și ce s-a întâmplat înainte și în timpul celui de-al doilea război mondial, chiar mă îndoiesc că a citit măcar vreo 10 cărți în viața lui!!!

bine ca esti tu destept, bai....roman verde

johny2003
johny2003  •  22 Septembrie 2023, 21:51
Postat de steaua.libera pe 22 Septembrie 2023, 16:17

N-ai cum sa apreciezi pe cineva care sabotează de ani buni Naționala

Cel care saboteaza de ani buni Nationala e Burlanu, care ne ciuruieste!

nautilus
nautilus  •  22 Septembrie 2023, 20:58

Basarabia este pământ Românesc și kosovo este Serbia!!! Hai România!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează