FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

Edi Iordănescu schimbă jumătate de echipă » Cum poate arăta primul „11” contra reprezentativei din Kosovo

Prestația mult sub așteptări etalată și în remiza cu Israel (1-1) îl determină pe Edward Iordănescu să modifice masiv formula de start cu Kosovo, un meci pe care suntem obligați să-l câștigăm!
Prestația mult sub așteptări etalată și în remiza cu Israel (1-1) îl determină pe Edward Iordănescu să modifice masiv formula de start cu Kosovo, un meci pe care suntem obligați să-l câștigăm!

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 23:00

Prestația mult sub așteptări etalată și în remiza cu Israel (1-1) îl determină pe Edward Iordănescu să modifice masiv formula de start cu Kosovo, un meci pe care suntem obligați să-l câștigăm!

  • România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1)
  • La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția
Au venit audiențele » PrimaTV a dat lovitura cu România - Israel. Antena 1 și ProTV, surclasate
România - Israel 1-1
Au venit audiențele » PrimaTV a dat lovitura cu România - Israel. Antena 1 și ProTV, surclasate

Să ne așteptăm la 5 schimbări contra lui Kosovo 

După meciul dezamăgitor cu Israel, selecționerul Edward Iordănescu anunța că vor fi schimbări pentru următorul joc, cel de marți, cu Kosovo. Unul cu alte conotații, după ce kosovarii au scos și ei o remiză cu Elveția și încă mai speră la calificare. Au și anunțat că "vrem trei puncte în România și prima victorie în grupă". 

Un prim aspect pozitiv: toți "tricolorii" sunt apți de joc pentru următoarea partidă. Nu este un secret, a spus-o mereu, Iordănescu a decis să mizeze pe continuitate și pe omogenitate în această campanie. 

Și totuși, în "dubla" trecută, cu Kosovo și cu Elveția, a schimbat nu doar sistemul, ci și 5 jucători din formula de start de la un meci la celălalt. Și acum este de așteptat să mute cam la fel, mai ales că jucătorii săi au făcut risipă de efort încercând să mențină remiza cu Israel. 

Iar cu Kosovo se anunță o partidă de mare angajament fizic. Selecționerul caută soluții astfel încât să avem și prospețime, dar și potențial ofensiv, pentru o victorie care să ne aducă nu doar puncte, ci să mai refacă și moralul elevilor săi, înaintea finalului de campanie.

Intră Ianis Hagi în România - Kosovo?

Nu este exclus ca schimbările să înceapă chiar din linia defensivă. Unde Adrian Rus ar putea să-i ia locul lui Radu Drăgușin, ezitant la faza golului lui Gloukh, dar și în alte momente. Chiar dacă în aceste preliminarii cuplul Drăgușin - Burcă a fost mereu de neclintit. O altă modificare ar putea să apară în stânga defensivei, unde Camora sau chiar Sorescu să-l înlocuiască pe Bancu

La mijloc, compartimentul cel mai deficitar cu Israel, Olaru și Tudor Băluță e de așteptat să apară printre titulari, în condițiile în care jocul celor doi Marin, Răzvan și Marius, a fost departe de așteptări. Mai ales al primului, care a fost foarte puțin în joc, față de alte meciuri. Căpitanul Stanciu e și el un punct fix, imposibil de înlocuit în acest moment. 

La fel ca și Denis Alibec pe postul de vârf. În schimb, pe aripi ar urma să intre Ianis Hagi și Valentin Mihăilă. Care ar putea aduce un plus de creativitate, viteză și potențial ofensiv. În concluzie, ne putem aștepta ca selecționerul să facă cel puțin 5 schimbări marți, la meciul cu kosovarii.

Cum poate arăta România cu Kosovo: H. Moldovan - Cr. Manea, Drăgușin (Ad. Rus), A. Burcă, Camora (Sorescu) - Olaru, T. Băluță, N. Stanciu - I. Hagi, Alibec, Mihăilă

Sunt foarte surprins de anumite declarații pe care le-am văzut prin presă. Mai ales de la oameni care au jucat fotbal. Cică să desființăm fotbalul... Nu se poate așa ceva! Noi trăim din fotbal. Iordănescu are tot ce îi trebuie acolo pentru a găsi cheia. Are toată încrederea și trebuie să aibă și el încredere, să declanșeze declicul acesta și să ne revenim

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, pentru Fanatik

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din partida România - Israel 1-1

+14 FOTO

VIDEO. Atmosferă senzațională la România - Israel 

Mai multe articole despre România:

România, ce acțiune! Filmul fazei excelente care a dus la golul lui Alibec
ROMÂNIA - ISRAEL
România, ce acțiune! Filmul fazei excelente care a dus la golul lui Alibec
Nu arată bine » Gazonul de pe Arena Națională suferă, după o vară antifotbal
România - Israel
Nu arată bine » Gazonul de pe Arena Națională suferă, după o vară antifotbal

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (61)
otelu
otelu  •  12 Septembrie 2023, 20:00
Postat de anonim91 pe 11 Septembrie 2023, 02:21

N o mai fi putut Alibec. Altfel nu mi explic nici eu. Ii trebuia suflu și putere să se lupte cu fundașii adverși și să se remarce, că era ținut strâns permanent. De aia zic că o fi rămas fără benzină și s a decis Edi sa l bage pe Pușcaș care era în putere.

Posibil.

ipsilante
ipsilante  •  12 Septembrie 2023, 10:57

Cu tot respectul pentru Hagi, ce il recomanda pe Ianis, ca titular, in acest moment? Poate, doar un an de stat pe bara si o revenire ezitanta, care nu-i da dreptul sa fie nici macar in lot. Neprofesionalismul din fotbalul romanesc incepe cu antrenorii romani. De frica sa nu fie dati afara, toti fac compromisuri: de la pregatirea fizica, la cea tehnica, si tot asa. Iar asta, pentru ca jucatorii, AVEREA PATRONULUI, sa nu se planga si sa-l reclame, ca incompetent. Aud mereu aberatia, de la nume importante, ca cel mai bun antrenament este cu mingea!? Daca este asa, de ce ai nostri, scot limba si nu fac fata 90 de minte, intr-un tempo intens? Dupa 30-40 de minute sunt praf si pulbere. La fel aud ca jucatorii romani nu fac antrenamente suplimentare ca OBOSESC! Pe vremuri, cand chiar reprezentam ceva in fotbal, Titi Teasca sau Halagian scoteau untul din jucatori, pardon FOTBALISTI! (Jucatori avem acum!) Astia care nu au decat fumuri, tatuaje, masini scumpe, gagici si PRETENTII cat cuprinde desi, NU JOACA NIMIC! Meci MIZERABIL facut de Nationala cu Israel dupa care, Iordanescu si toata conducerea FRF si LPF ar fi trebuit sa demisioneze! Dar obrazul gros cu aroganta si lipsa de bun simt se tine de prea multi ani, pentru ca sa ne mai facem iluzii si sa speram la ceva bun. Astept explicatiile clownilor dupa ce ne vom face de ras si cu Kosovo. Desigur, circul FRF-LPF va continua dar noi nu vom rade, vom plange in continuare.

dinamo100
dinamo100  •  11 Septembrie 2023, 12:35

Ca de obicei GSP nu va nimeri componenta echipei, asa ca articolul asta nu prea isi are rostul.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează