FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // Iată planurile tactice ale lui Cosmin Contra! Mutări total neașteptate prin care vrea să-i blocheze pe iberici. Două formule de joc pregătite

Articol de , - Publicat miercuri, 04 septembrie 2019 09:00

Cosmin Contra, selecționerul României, ar pregăti două planuri neașteptate pentru a contracara Spania chiar cu armele sale: să păstrăm cât mai mult mingea și un posibil 4-3-3 în oglindă față de sistemul ibericilor.

Suntem în preziua partidei cu Spania, iar Contra încearcă să finalizeze planurile pentru disputa cu sperietoarea grupei. "Tricolorii" au susținut ieri dimineață penultimul antrenament înaintea meciului, au avut și o ședință de studiu video, iar câteva dintre planurile selecționerului au transpirat de la Mogoșoaia. 

Bunăoară, i-a cerut în mod repetat lui Chiricheș să evite pasele înapoi pentru a nu încuraja pressing-ul și urcările blocului funcțional al adversarului. La fel, le-a indicat jucătorilor să mizeze pe pasele scurte și sigure, de așa natură încât să riscăm la minimum pierderea balonului. 

Practic, "Guriță" ia în calcul să contracareze Spania chiar cu una dintre armele sale preferate: posesia

E un capitol la care ibericii sunt maeștri, dar Contra, un bun cunoscător al fotbalului spaniol, ar vrea să le opună o strategie neașteptată, pe care, în general, adversarii o evită în disputele cu La Roja, tocmai fiindcă e o artă greu de stăpânit în fața foștilor campioni mondiali și europeni. 

Pe de altă parte, un alt element inedit ar fi posibilitatea de a miza pe un sistem 4-3-3 în oglindă față de al spaniolilor, în detrimentul unui așteptat 4-2-3-1. "A lucrat la antrenamente exerciții de acest tip, e limpede că are în agendă și această variantă, dar decizia finală nu e încă luată", spun surse de la lot.  

Practic, ar fi vorba de aceiași titulari distribuiți în module diferite, pentru a se încadra în planul-surpriză al lui Contra.

ROMÂNIA - SPANIA // Iată planurile tactice ale lui Cosmin Contra! Mutări total neașteptate prin care vrea să-i blocheze pe iberici. Două formule de joc pregătite

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

ROMÂNIA - SPANIA // Iată planurile tactice ale lui Cosmin Contra! Mutări total neașteptate prin care vrea să-i blocheze pe iberici. Două formule de joc pregătite

Vezi și: 

ROMÂNIA - SPANIA // Cosmin Contra, interviu percutant în Marca: „Mereu am pus probleme granzilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (49)
corsair83
corsair83  •  05 Septembrie 2019, 08:38

Planul e simplu si il stie toata lumea...aparare totala pe 2, 3 linii si poate iese ceva pe un contraatac

cry_67
cry_67  •  04 Septembrie 2019, 22:04

Ce planuri tactice domnilor cand el nici nu stie cu ce echipa incepe!!!!! Planuri tactice ai atunci cand echipa este bine definita si stii cu exactitate ce face fiecare jucator!!!!! Ce titlu de articol mai este si asta cand acest domn nici nu stie echipa de start.... imi vine sa rad.. sunteti varza!!!!!!!

cry_67
cry_67  •  04 Septembrie 2019, 21:45

Probabil s-a observat in conferinta de presa de astazi ca Domnul antrenor Contra stie 11le de start in proportie de 90%!!!!! Atat de bun e si atat de bine stie lotul, incat inainte cu o zi de la ora inceperii partidei, el stie doar 90%!! Bravo boss de boss!!!!!!! Esti mare de tot!!!!! Nu au ce cauta slabii, dezhidratatii si rezervele vietii maine in primul 11!!!!! ma refer la Gafarusanu, Chirchiches, GrozavelMititel !!!!!!! Astia sunt niste petarde in nici un caz SALVATORII Romaniei!!!! Niste ZLABI ce listruiesc bancile de rezerva si ghetele colegilor de la club!!!!! Cu astia in teren sper sa luam duzina de la Spania, sa vedeti ce super jucatori, DE CLASA MONDIALA, avem!!!! Contra esti varza!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează