FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // VIDEO Contra a dat cărțile pe față! Detalii despre retragerea bruscă a lui Săpunaru: „N-am știut că trebuie să sun fiecare jucător și că se retrag dacă nu fac asta”

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2019 18:39

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, a abordat azi și subiectul retragerii neașteptate a lui Cristi Săpunaru, 35 de ani, care a ales să-și încheie aventura la națională după ce n-a fost convocat pentru partidele cu Spania și Malta. 

  • Meciul României cu Spania se va juca pe 5 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în timp ce partida cu Malta are loc la Ploiești, pe 8 septembrie, de la 19:00. Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

„Nu eu am luat decizia ca cineva să se retragă de la echipa națională. Cristi Săpunaru a fost un jucător important în istoria echipei. M-a luat prin surprindere decizia lui. Dacă ar trebui să sun pe orice jucător pe care nu-l chem, să dau explicații de ce nu vine, atunci poate toată lumea ar trebui să se retragă dacă nu e sunat. N-am știut că trebuie să sun jucătorii dacă mă gândesc la alții și că altfel se retrag de la echipa națională. 

Nu pot decât să-i urez succes și să-i mulțumesc pentru ce a făcut la echipa națională. Repet, decizia pe care a luat-o m-a luat prin surprindere”, a explicat Contra, în cadrul conferinței de azi. 

Contra l-ar fi detemrinat să renunțe

Ceea ce Gazeta Sporturilor a anticipat încă din 20 august, în articolul "L-au retras pe Săpunaru?", a devenit de ieri o certitudine. Absența de pe lista convocaților pentru partidele cu Spania și cu Malta l-a afectat pe Cristi Săpunaru, care a decis să își anunțe oficial, printr-o scrisoare deschisă, retragerea de la echipa națională.  

Apropiați ai jucătorului susțin că acesta crede că selecționerul Contra nu l-a mai chemat ca să evite o posibilă problemă pentru banderola de căpitan, după revenirea lui Vlad Chiricheș. 

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

ROMÂNIA - SPANIA // VIDEO Contra a dat cărțile pe față! Detalii despre retragerea bruscă a lui Săpunaru: „N-am știut că trebuie să sun fiecare jucător și că se retrag dacă nu fac asta”

Vezi și: 

VIDEO Cosmin Contra, la conferință: „Putem domina Spania, dar jucătorii trebuie să facă acest lucru”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (28)
zagna
zagna  •  05 Septembrie 2019, 20:51

Tipic romaneste, i-l suni cand ai nevoie de el, cand crezi tu ca nu-ti mai trebuie nu-l suni sa-i spui si sa-i multumesti...

robotucigas
robotucigas  •  05 Septembrie 2019, 10:57

Adevărul este că acest Chirichesi este un super jucător. Nu ai cum să-l lași acasă, nu ai cum să nu-i dai banderola. Pe unde merge freacă banca de rezerve de o albește. Este foarte bun băiatul la asta. Dar ma întreb dacă la fotbal este asa bun! Părerea mea este asta, dacă Guriță este asa bun, de ce mama drqcu nu joaca el? Ei jucători care nu știu fotbal dar nu pe săpunaru, man, mitrița. Sa recunoaștem ca mitrița este cel mai spectaculos jucător al nostru. Ca a ajuns acolo este și vina celor de la Craiova. Ar trebui sa nu mai dam jucători în Arabia, China sau America. Stricam jucători pentru nimicuri, și așteptăm să avem jucători buni când ii stricam. Sapunarul a fost un super jucător, a avut inițiativa, dădea totul pe teren unde era. Doar generația de aur mai făcea asta, mutu și Chivu. Și totuși d-l guriță nu-l prea vede. Aduce jucători mediocri, jucători care nu ști de ce sunt pe teren. Haideți sa dam odată șansă tinerilor. Și haideți odată sa nu mai auzim ca acei tineri nu au fost vânduți. Televiziunile astea idioate, oare nu vad ca ne scade campionatul? Nu vad ca oameni nu mai au ce privi și vizionarea este din ce în ce mai slabă? Cu toate astea comentările sunt " de ce Cicâldău este la Craiova, de ce tineri nu își fac loc în echipe mari". Pe ntru ca asta este valoarea lor, și trebuie sa crească permanent, nu dacă face 2 fente, da doua goluri este fenomen. Uitați-vă la Ianis Hagi ca freacă banca doar pentru profit. Nimeni nu se mai gândește la jucători, nici chia

780708698710213
Razvan Claudiu  •  05 Septembrie 2019, 10:47
Postat de Valentin Onea pe 05 Septembrie 2019, 08:54

Bai, d-le antrenor, era vorba de unul care ti-a fost capitan de echipa. Cum sa nu-l suni ?

Bey amice, asta a fost convocat degeaba pana acum, exact ca Grozavu sau Tosca. Omul daca nu provoca un penalty pentru adversari lua cartonas rosu. Cel mai slab fundasi central din istoria nationalei. Acum tot a gasit un obosit Contra, pe Grigore.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close