FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - CROAȚIA U19

CRONICĂ România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația

România U19 și-a încheiat parcursul de la Turul de Elită cu o victorie, 1-0 împotriva Croației. / foto: frf.ro
România U19 și-a încheiat parcursul de la Turul de Elită cu o victorie, 1-0 împotriva Croației. / foto: frf.ro

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 17:01 / Actualizat marti, 26 martie 2024 18:15

România U19 și-a încheiat parcursul de la Turul de Elită cu o victorie, 1-0 împotriva Croației. Naționala lui Adrian Dulcea s-a clasat pe locul 2 în grupa de calificare pentru EURO 2024 și rămâne cu gustul dulce provocat în special de victoria spectaculoasă cu Germania. Însă „tricolorii” au ratat, pentru al doilea an la rând, prezența la turneu final.

Miniturneul organizat la Vrbovec, în Croația, a ajuns la final marți. Fără șanse de calificare, căci jocul rezultatelor le-a fost potrivnic, „tricolorii” au înfruntat țara gazdă într-un meci important doar pentru palmares și locul ocupat la finalul grupei.

Cu puține schimbări efectuate în primul „11” față de victoria cu Germania de sâmbătă, selecționerul Adrian Dulcea a abordat ofensiv și duelul împotriva croaților. I-a folosit în avanposturi pe Mazilu și Alexandru Stan, dar și pe Adrian Caragea, atacantul de la Sassuolo Primavera. Pe bancă a trecut Rareș Pop, însă chiar elevul-eminent de la UTA, care se pregătește și de Bacalaureat anul acesta, avea să decidă meciul.

De ce victoria României U19 cu Germania nu poate fi trecută cu vederea » 3 argumente pentru generația lui Mazilu, Borza și Rareș Pop
ROMÂNIA U19
De ce victoria României U19 cu Germania nu poate fi trecută cu vederea » 3 argumente pentru generația lui Mazilu, Borza și Rareș Pop

Rareș Pop a decis duelul României U19 cu Croația

Dulcea l-a trimis pe teren în minutul 63, iar mijlocașul de 18 ani al „Bătrânei Doamne” a înscris la nici 10 minute de la intrarea în teren. Mazilu, eroul victoriei cu Germania, a centrat din corner, iar Pop, apărut la finalizare, a deviat și a înscris unicul gol al partidei.

„Scheletul Rapid” a fost și azi proeminent la naționala U19. Căpitan a fost Borza, fotbalistul atenționat recent de selecționerul Edi Iordănescu. Lângă el a evoluat și concurentul pe post de la Rapid, Robert Bădescu, în timp ce în avanposturi a apărut mai întâi Stan, apoi Rareș Pop. Primul e împrumutat de giuleșteni la Mioveni, al doilea a fost deja cumpărat de Șucu la UTA.

România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația
România U19 și-a încheiat parcursul de la Turul de Elită cu o victorie, 1-0 împotriva Croației. / foto: frf.ro

În celălalt meci al grupei, turcii deja calificați au cedat în fața Germaniei, 0-2.

Naționala lui Dulcea a încheiat grupa pe locul secund, la egalitate de puncte cu Turcia, însă depășită de naționala Semilunei la meciurile directe. Chiar și cu două victorii la activ, generația lui Borza, Mazilu și Rareș Pop a ratat obiectivul calificării la turneul final, sentimentul predominant fiind unul de frustrare.

Gazeta a relatat cum, la finalul săptămânii trecute, „tricolorii” au plâns de ciudă la hotel, urmărind deznodământul duelului Turcia - Croația, cel care le-a frânt defintiv visul de EURO. Doar primul loc în grupă ducea la turneul final.

România U19 vs. Croația U19:
12. Frănculescu - 2. Aioanei (3. Chinteș 80′), 4. Tudose, 13. Bădescu, 6. Borza-cpt. - 18. Florea (20. Stancovici 62′), 8. Raicu, 7. Dulcea - 11. Mazilu (16. Rădulescu 88′), 9. Stan (19. Kodor 62′), 17. Caragea (10. Pop 62′)
Antrenor: Adrian Dulcea

Situația finală în grupa României de la Turul de Elită

România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația

Citește și alte știri despre naționalele României:

Ce urmează pentru naționala U21 » De ce următorul meci din preliminarii e abia peste 6 luni + Marea dorință a lui Pancu: „Măcar o săptămână”

FOTO „Sunt puternici acești români” » Ce scria presa din România după ce „tricolorii” au învins Columbia în '98. Editorial critic al lui Păunescu: „Naționala a luptat mai degrabă cu compatrioții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
S0s0
S0s0  •  26 Martie 2024, 18:00

Păcat că nu s-au calfiicat, dar campania rămâne una bună. Să bați Germania, apoi Croația la ea acasă, nu e ușor pentru nimeni, la niciun nivel de vârstă. se pare că vine ceva bun și din urmă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează