FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - SPANIA U21 0-3

Mihai Stoichiță a mers la vestiare după înfrângerea României U21: „Ne încântă în campionat, dar n-au reușit un dribling”

FOTO: Cristi Preda +43   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 00:33 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 08:49

După România U21 - Spania U21 0-3, în primul meci de la EURO 2023, Mihai Stoichiță a explicat ce l-a nemulțumit la jocul „tricolorilor”.

  • Următorul meci al României are loc pe 24 iunie, contra Ucrainei U21, de la ora 19:00
  • Euro 2023 are loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023 și va fi transmis de TVR 1 și liveTEXT pe GSP.ro
  • România și Georgia organizează competiția. Ghencea, Giulești, Cluj Arena și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” sunt arenele pe care se vor juca meciurile din România
  • România face parte din grupa B. Adversare sunt Ucraina, Croația, Spania.

La fel ca selecționerul Emil Săndoi, și directorul tehnic al FRF e de părere că „tricolorii” au fost emotivi și că din această cauză nu au putut ține pasul cu rivalii. Stoichiță a mers după meci să vorbească direct cu jucătorii și cu staff-ul echipei.

„Tricolorul” surprins de convocare: „Nu mă așteptam să mă cheme, eu mă uitam la Formula 1”
România U21 - Spania U21 0-3
„Tricolorul” surprins de convocare: „Nu mă așteptam să mă cheme, eu mă uitam la Formula 1”

Cum a reacționat Mihai Stoichiță după România U21 - Spania U21

„Nu ne-a lăsat Spania să avem mingea. Am avut în teren poate cei mai buni tineri din campionatul nostru. Din păcate, prea timorați, prea emotivi, prea cu mare respect. Așa mi s-a părut mie din tribună. 

Când aveam mingea, aveam senzația de frică de a juca fotbal. Nu știu de ce au fost așa emoționați. Sunt jucătorii care ne încântă în campionat, dar nu au reușit un dribling. Da, au alți adversari în campionatul nostru, dar... Presiunea? Dacă te faci fotbalist, trebuie să îți asumi acest risc.

Cât am avut prospețime fizică am putut alerga după ei, am putut să închidem culoarele, iar mijlocașii au făcut efort pentru a-i ajuta pe fundași. Lucrul ăsta uzează și a apărut o fisură. Consumul fizic e mare, alergi mereu, nu mai e plăcerea jocului pentru că nu ai mingea..

Când am avut mingea, am dat-o prea repede. Au fost 2-3 pase și cam atât. Și când eram în situația de a trage la poartă, pare că am tras cu reținere. Trebuie eliminată teama de a juca.

Nu voi acuza jucătorii de lipsă de valoare. Cred că se poate repara situația. Nu e nimic pierdut. Le-am zis jucătorilor să uite meciul de azi, că începutul este peste 3 zile. L-am încurajat și pe Emil, și pe cei din staff. Nu e pierdut nimic. Meciul următor poate fi un nou început”, a spus Mihai Stoichiță în emisiunae „Digi Sport Special”.

VIDEO Mihai Popa: „Trebuie să luptăm în continuare!”

Clasamentul din grupa României

 MeciuriGolaverajPuncte
1. Spania13-03
2. Ucraina12-03
3. Croația10-20
4. România10-30

Citește și: 

Mihai Popa, moment inedit în minutul 4 al duelului România U21 - Spania U21 » De ce a întârziat repunerea mingii

Ce îl sperie pe Mihai Stoica după eșecul cu Spania: „Sunt îngrijorat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
magic4ever
magic4ever  •  22 Iunie 2023, 10:44

Cine ne incanta in campionat??? Popescu care a avut un sezon foarte slab si a fost mai mult rezerva?! Pantea,Petrila,Albu,Isfan au lustruit si ei banca de rezerve ...

Zazu
Zazu  •  22 Iunie 2023, 10:31

Cu ce te ( ne) încântă,că nu excelează cu nimic? Încântă ochii unor nepricepuți care sunt la conducerea fotbalului! De ce nu merg naționalele bine? Clar ,din vina antrenorilor conducătorilor care îi numesc și care sunt niște nepricepuți,puși în funcțiile pe care le au,pentru a face jocurile și interesele conducătorilor de la cluburi! Așa cum zicem,considerăm că sunt slabi,pun pariu că aceși jucători,educați,antrenați de antrenori pricepuți,neinteresați de opiniile conducătorilor de la cluburi și nepriceperii ziariștilor de sport,care mereu influențează alegerile,ar scoate,rezultate puțin mai bune ca cele de acum,nu excepționale dar,puțin mai bune! Dacă nu....asta avem! Mafioți gen burleanu,slugi gen stoichiță, altă mafie la cca bașca interesele conducătorilor de club! Nu o să avem niciodată echipe naționale competitive ,având așa ceva la butoane!

sorine
sorine  •  22 Iunie 2023, 08:34

Bai,voi inca nu ati inteles ca la noi se joaca Tzurca si nu Fotbal? La noi intreg sistemul e putred,corupt,nepotist,fara disciplina,fara vointa,fara ambitie? Incepând de sus de la Burleanu si pâna la ingrijitorul terenului din Tâncabesti,si de la fotbalistul de nationala pâna la Cel din Campionatul satesc,toti sunt niste hahalere! Am ajuns la concluzia ca astia de la generatia de Aur,formati pe timpul comunismului,Au jucat fotbal adevarat si au avut rezultate fenomenale din cauza fricii. Ii bagau comunistii la zdup! Astia de astazi nici nu sunt barbati,când ma uit la Puscas,Radu,si multi altii cum se imbracat si cum se poarta crezi ca sunt baietii veselia din toaleta publica!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează