FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // FRF amână decizia în cazul lui Contra: „Va merge la tragerea la sorți”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 20:41

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat înaintea meciului dintre Spania și România, de la ora 21:45, că selecționerul Cosmin Contra va merge la tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor, care va avea loc pe 22 noiembrie, de la ora 13:00.

  • România a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Meciul va fi în deplasare
  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV

„Discuțiile cu Cosmin vor fi reluate după acest meci și după tragerea la sorți. La tragerea la sorți va merge Contra. Merită! A făcut și lucruri bune în perioada asta de doi ani. Discuția va fi după tragerea la sorți. 

Trebuie să fim lucizi și să gândim bine momentul, că nu mai e mult până în martie. Un răspuns poate fi și meciul din această seară. Jucăm cu Spania, care are nevoie de victorie. E o miză imensă pentru ei”, a declarat Stoichiță la TV Telekom Sport.

Stoichiță a vorbit și despre tinerii trimiși în primul „11” de Contra în meciul de azi cu Spania: „E un prilej pentru tinerii jucători care vor juca să lase o imagine frumoasă. Acești tineri încep să vadă acum nivelul la care sunt. E și o evaluare. Sper să treacă testul ăsta cu bine și să ne bucurăm de ei”.

ECHIPELE DE START

Spania: Kepa - Carvajal, Sergio Ramos, Inigo Martinez Gaya - Fabian Ruiz, S. Buquets, Saul - S. Cazorla, Morata, G.Moreno
Rezerve: De Gea, P. Lopez, Albiol, Pau Torres, Alcacer, Thiago, Sarabia, D. Olmo, Rodri, Oyarzabal, Jesus Navas
Antrenor: Robert Moreno (42 de ani)

România: Tătărușanu - R. Benzar, Nedelcearu, Ad. Rus, Toșca - R. Marin, T. Băluță - I. Hagi, N. Stanciu, Fl. Coman - G. Pușcaș 
Rezerve: S. Lung, Fl. Niță, Burcă, Bancu, Keșeru, Mogoș, C. Deac, Alibec, Mitriță, I. Cristea, Cicâldău, Budescu
Antrenor: Cosmin Contra (43 de ani)

„Cu Mirel am vorbit acum jumătate de oră. E un antrenor de mare viitor, dar deocamdată lucrurile pe care le face la FRF sunt foarte bune. Are o mașină pe care o conduce foarte bine și trebuie lăsat șoferul acolo”
Mihai Stoichiță

„Am tot vorbit cu Mircea Lucescu la telefon mai tot timpul. Nu o să-i dau telefon neapărat pentru a veni la națională, ci pentru a-mi da sfaturi. I-am mai cerut sfaturi și mi-a dat”
Mihai Stoichiță

CU CINE AM JUCA FINALA  

Dacă România se va duela cu Scoția în semifinale, în finală ar putea da peste câștigătoarea meciului Norvegia - Serbia. 

Dacă România luptă cu Islanda în semifinalele Ligii Națiunilor, adversara din finală se va alege dintre Bulgaria/Israel/Ungaria din Divizia C sau Irlanda de Nord, Irlanda, Danemarca, Slovacia, Țara Galilor, în funcție de ce națională se califică direct și care va câștiga semifinala din play-off-ul Ligii Națiunilor. 

Tot pe 22 noiembrie vom afla și dacă România va găzdui finala play-off-ului.  

CUM SE DESFĂȘOARĂ PLAY-OFF-UL

16 echipe vor concura pentru ultimele 4 locuri la Euro 2020. Vor evolua cel mai bine clasate 4 echipe din fiecare ligă din Liga Națiunilor care NU au obținut calificarea directă la turneul final. Fiecare ligă va avea barajul ei cu 4 echipe care se vor înfrunta în sistemul semifinale - finală. 

Cele mai slabe două echipe din fiecare ligă vor evolua în deplasare în semifinale, în timp ce tragerea la sorți va hotărî pe terenul căreia dintre finaliste se va disputa meciul decisiv. Semifinalele vor avea loc pe 26 martie, iar cele patru finale sunt programate pe 31 martie.

Vezi și:

DINAMO // EXCLUSIV Ionuț Negoiță schimbă strategia și ajută PCH! „M-am săturat de marțieni! Dacă fanii sunt serioși, finanțez în continuare clubul!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
351270799009872
Gheorghe Bilciurescu  •  18 Noiembrie 2019, 22:44

Sa se duca *** contra cu burleanu cu totiii !!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

176901212832165
Dan Petnaise  •  18 Noiembrie 2019, 22:38

go

106683413108068
Francisc Dascal  •  18 Noiembrie 2019, 22:15

Indiferent cine merge la tragerea la sorti,pana la baraj e nevoie de schimbarea lui Burleanu et.comp si demiterea lui mister Contra.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează