FOTBAL  »  NATIONALA  »  RUGBY

„Stejarii” revin pe teren: „Depinde doar de noi”

Românii se bazează și  pe forța grămezii FOTO Cristi Preda
Românii se bazează și pe forța grămezii FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 05 februarie 2022 09:32 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 10:18

România se duelează azi cu Rusia în primul meci al lui 2022 pentru echipa tricoloră în Rugby European Championship.

  • România - Rusia, azi, ora 14:30, TVR 1

Naționala României pornește azi, pe Stadionul Arcul de Triumf, într-o nouă campanie europeană la finalul căreia speră să-și asigure biletul pentru Cupa Mondială din Franța, care va avea loc la anul. Prima adversară a „stejarilor” este echipa Rusiei. Românii sunt în cantonament de la mijlocul lui ianuarie și speră să debuteze cu un succes. 

Este o confruntare puternică, pentru care ne pregătim de multe săptămâni. „E pe viață și pe moarte. Echipa națională se pregătește de foarte mult timp, are foarte multe antrenamente pe zi și eu sper ca după ce vom termina meciul să putem să ne bucurăm de o victorie”, a transmis Alin Petrache, președintele federației, într-un comunicat de presă.

Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite: cum a vrut Johan Cruyff să își dea demisia pentru el și de ce își tăia jambierele
ANIVERSARE
Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite: cum a vrut Johan Cruyff să își dea demisia pentru el și de ce își tăia jambierele

„Stejarii” revin pe teren: „Depinde doar de noi”

Marius Antonescu l-a completat: „Avem o revanșă de luat cu Rusia, având în vedere rezultatul de anul trecut, 13-18. Sunt unii dintre adversarii noștri direcți în ce privește lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023 , astfel că vor veni cu cea mai bună echipă, pentru a obține un rezultat bun. 

Depinde doar de noi să îi împiedicăm să facă acest lucru și să reușim să ne apropiem mai mult de principalul nostru obiectiv, acela de a ne califica la CM”.

Partida va prilejui și reîntâlnirea „tricolorilor” cu fanii, la meci putând asista spectatori în proporție de 30 la sută din capacitatea stadionului. Luna februarie e una plină pentru echipa României, care va întâlni pe 12 Portugalia, tot acasă, și pe 27 Spania, în deplasare.

Calificarea la Cupa Mondială din 2023 se face în baza clasamentului din 2021 și 2022 din Rugby European Championship. Primele două echipe din ierarhia combinată urmând să se califice direct, iar cea de-a treia să participe la un turneu de baraj european. România a încheiat ediția precedentă pe poziția a doua.

S-a terminat prima zi pentru români la Jocurile Olimpice de Iarnă! Rezultate bune pentru sportivii noștri
BEIJING 2022
S-a terminat prima zi pentru români la Jocurile Olimpice de Iarnă! Rezultate bune pentru sportivii noștri

Echipa României pentru meciul cu Rusia 

1. Vasile Balan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 3. Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei C (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo). 

Rezerve: 16. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Constantin Pristăvița (CSM Știința Baia Mare), 18. Alexandru Țăruș (Rouen), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Andre Gorin (RCHCC), 21. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare).

Programul României în Rugby European Championship 

  • 5 februarie România-Rusia
  • 12 februarie România-Portugalia 
  • 27 februarie Spania-România 
  • 12 martie România-Georgia 
  • 19 martie Țările de Jos-România

Naționala de rugby, interzisă pe stadionul „Arcul de Triumf”!

Citește și:

Echipa României pentru meciul cu Spania din Cupa Davis » Îi înfruntăm pe iberici cu 3 jucători din afara Top 600!

Dinamo nu scapă ușor » Ultima veste care o încurcă în lupta pentru evitarea retrogradării

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează