FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANALIZĂ

Tavi Popescu se cere la națională » Își surclasează rivalii pe post: #1 la un parametru esențial

Una dintre primele dileme ale selecționerului Edi Iordănescu: îl convoacă sau nu pe Octavian Popescu la prima acțiune a naționalei din 2022? Puștiul de 19 de la FCSB domină concurența la mai toate capitolele în 2022!
Una dintre primele dileme ale selecționerului Edi Iordănescu: îl convoacă sau nu pe Octavian Popescu la prima acțiune a naționalei din 2022? Puștiul de 19 de la FCSB domină concurența la mai toate capitolele în 2022!

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2022 17:00 / Actualizat marti, 08 martie 2022 20:16

Una dintre primele dileme ale selecționerului Edi Iordănescu: îl convoacă sau nu pe Octavian Popescu la următoarea acțiune a naționalei? Puștiul de 19 de la FCSB domină concurența la mai toate capitolele în 2022!

  • Pe 25 martie, pe stadionul „Steaua” din București, „tricolorii” vor întâlni într-un amical naționala Greciei. 
  • Apoi, 4 zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel, alt test înainte de Liga Națiunilor.

Trebuie convocat Tavi Popescu la națională?

După FCSB - FC Voluntari 1-0, meci decis de Tavi Popescu în prelungiri, cu încă un eurogol, Gigi Becali a pus în mod public presiune pe fostul lui antrenor: „Dacă Edi nu-l convoacă, înseamnă că habar nu are fotbal sau are mintea întunecată! Dacă nu-l iei, cum să te mai califici?”.

Apoi, surse GSP din cadrul Federației au transmis că, deși Tavi se află în vizorul lui Edi Iordănescu, noul selecționer ar putea renunța la „nouarul” de la FCSB tocmai din cauza declarațiilor făcute de patronul roș-albaștrilor.

Fenomenul Octavian Popescu redeschide controversa: fotbal versus școală!
FCSB
Fenomenul Octavian Popescu redeschide controversa: fotbal versus școală!

Tavi Popescu își surclasează majoritatea rivalilor pe post!

Gazeta a selectat 4 stranieri aflați pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu și 4 fotbaliști din campionatul intern. E vorba despre jucători care evoluează cu precădere în flancul stâng al atacului și/sau ca mijlocaș central ofensiv („10”), zonele unde Octavian Popescu dă cel mai bun randament.

Ei bine, Tavi stă excelent în comparație cu acești fotbaliști dacă analizăm 4 cifre esențiale din 2022. Anume: indexul InStat (o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui fotbalist), golurile, pasele decisive și totalul de minute petrecute în teren. 

Popescu are cel mai bun index InStat, 261, locul doi fiind la o distanță considerabilă de el în acest top: Andrei Ivan - 249. De altfel, fotbalistul Universității Craiova și Alex Maxim, mijlocașul lui Gaziantep, sunt singurii concurenți care au produs mai multe goluri decât Tavi Popescu în 2022, 5, respectiv 7.

În rest, Octavian Popescu surclasează rivali pe post ca Mihăilă - 0 goluri produse, numai 135 de minute pe teren în 2022! - sau Alex Mitriță, sub Tavi la toți cei 4 parametri.

Tavi l-a depășit în 2022 și pe Florin Tănase, colegul lui de la FCSB mult mai experimentat. Are cu un gol mai mult decât „decarul” vicecampioanei, aproape 200 de minute în plus și 26 de puncte avans în monitorizarea firmei InStat.

Octavian Popescu în 2022:

  • 261 index InStat;
  • 3 goluri;
  • 1 pasă decisivă;
  • 808 minute pe teren.

Concurența lui Tavi Popescu din străinătate

PARAMETRUAl. Băluță Al. Maxim 
Index InStat238245
Goluri26
Assisturi11
Nr. minute236977
PARAMETRUMihăilăMitriță
Index InStat 177 243
Goluri 0 1
Assisturi 0 1
Nr. minute 135 624

Concurența lui Tavi Popescu din Liga 1

PARAMETRUFl. TănasePetrila
Index InStat 235 236
Goluri 2 2
Assisturi 1 0
Nr. minute 617 463
PARAMETRUAd. PăunA. Ivan
Index InStat 188249
Goluri 01
Assisturi 04
Nr. minute 354648

Cornel Dinu: „Octavian Popescu merită selecționat”

Cornel Dinu e convins că Tavi Popescu trebuie convocat la echipa națională. „Merită selecționat, 100%! Sigur, intervine și strategia de joc pe care o preconizează selecţionerul, maniera în care vrea să își compună echipa”, a spus „Procurorul” la Telekom Sport.

„Octavian Popescu a avut nişte sclipiri până acum. Are viteză de pornire cu mingea la picior şi are o lovire corectă a balonului. Am asistat la goluri precum cele ale lui Del Piero!”, a mai declarat Dinu.

Trebuie convocat Tavi Popescu la națională?

Da
Nu

„Are nevoie de forță, maturitate, dispare din joc”

Într-o apariție televizată din 15 februarie, la Digi Sport, Iordănescu Jr. vorbea despre defectele lui Tavi Popescu, jucător pe care l-a antrenat la FCSB în toamna trecută.

„Tavi mai are nevoie de forță, de maturitate. Are fluctuații în joc. După 5-7 minute bune, când iese la rampă, e dinamic, prezent, dispare alte 7-8 minute din joc”, spunea selecționerul.

Vrem să-i creăm lui Tavi un drum frumos dacă va veni la echipa națională, indiferent unde va fi convocat. Îl avem amândoi pe listă
Florin Bratu, selecționer România U21

64% din goluriînscrise de Octavian Popescu, 7 din 11, au fost reușite din afara careului

Octavian Popescu, după FCSB - FC Voluntari 1-0: „Sper s-o prindem pe CFR”

Citește mai multe articole despre echipa națională:

Românul care s-a revoltat că nu a fost convocat de Edi Iordănescu la națională: „Pe mine nu mă vede nimeni. Acum îl înțeleg pe Ștefan Radu”

Bratu îi propune un jucător lui Edi Iordănescu: „E o raritate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
sakamoto
sakamoto  •  09 Martie 2022, 10:56

Cel mai valoros jucator de 20 de ani in fotbalul romanesc, este incontestabil Petrila. Dar el nu joaca la fcsb sau craiova...

965815150123899
Marian Bobeica  •  09 Martie 2022, 09:20

E rau cand ajungi sus si tu nu ai habar de capul tau...Vi-l mai amintiti pe Claudiu "blocnotes" ? Copilul asta o sa fie mai rau.....Talentul te ajuta dar daca nu stii ce sa faci cu el..... Este o parere personala , dar consider ca de la mijlocul terenului in sus jucatorii trebuie sa si gandeasca si daca nu ai ce-ti trebuie....

ionica007
ionica007  •  09 Martie 2022, 09:05

Ar fi cazul sa fie convocat, sa stim macar un lucru: este gonflat sau chiar poate sta pe picioare 90 de minute....

Vezi toate comentariile (27)
Comentează